"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Στ' 'αρματα , στ' 'αρματα εμπρός στις συντάξεις!!!Ο πίνακας που βλέπετε είναι από το φύλλο 552 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 14 Μαΐου 2001.  


Σε τι λέτε να αναφέρεται; 


ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ! Είναι μέρος του καταλόγου αντιστασιακών στους οποίους απονεμήθηκε σύνταξη με υπογραφή του Τσοχατζόπουλου και πρωθυπουργό τον Σημίτη.  


Τι βλέπουμε; 


 Ότι ΟΛΟΙ γεννήθηκαν μεταξύ του 1930 και του 1933! Οι μεγαλύτεροι, δηλαδή, όταν ΕΦΥΓΑΝ οι Γερμανοί ήταν 14 ετών και οι μικρότεροι 11. 


Είχαν αντιστασιακή δράση στην ηλικία των 10 - 14 οι μεν και 7 - 11 οι δε. 


 Είναι ανάμεσα στους 260.000 "αντιστασιακούς" (με τέτοια αντίσταση, απορώ πώς κράτησε η Κατοχή 4 χρόνια) που κόστιζαν στον Έλληνα φορολογούμενο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς βέβαια να έχουν πληρώσει ούτε δεκάρα για ασφαλιστικές εισφορές. 


Σ΄ ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα δεν βρέθηκε ένας να ρωτήσει:  


Είναι δυνατόν παιδί 7 ετών να θεωρείται αντιστασιακός και να συνταξιοδοτείται;  


Και δεν το ρώτησε διότι η ΟΜΕΡΤΑ ήταν διακομματική. Όλοι είχαν βολέψει με αυτό το σύστημα τα ρουσφέτια τους


Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί χρεοκοπήσαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: