"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΔΡΑΧΜΟΛΑΓΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: «Ούτε πιτόγυρα δεν θα χετε να τρώτε αγράμματοι επαναστάτες του γλυκού νερού.»



Τι πάει και πέφτει στα χέρια μου πρωί πρωί. Η Αγγλία σε μια προσπάθεια να μπεί στο παιχνίδι της πατάτας στην ελληνική αγορά, εκπόνησε μέσω του Υπουργείου Γεωργίας της πριν λίγα χρόνια, μια μελέτη για την παραγωγή πατάτας στην Ελλάδα. Μην τα πολυλογούμε, η Ελλάδα καταναλώνει 950.000 τόνους πατάτας εκ ων οποίων 200-250.000 είναι εισαγωγή. 


Να, σου λέει ο δραχμολάγνος, είμαστε σχεδόν επαρκείς σε πατάτα!  


Αμ δε! Το σύνολο του πατατόσπορου elite κατηγορίας εισάγεται από διάφορες χώρες της ΕΕ, ενώ ένα ισχνό ποσοστό δεύτερης ποιότητας πατατόσπορου, παράγεται στην χώρα μας. Η πατατοπαραγωγή είναι μικρής εμβέλειας για την γεωργική οικονομία της χώρας. Αν ψάξεις άλλες καλλιέργειες η χώρα εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την εισαγωγή σπόρων. 


 Και γιατί δεν κάνουμε σπόρους μόνοι μας ? θα σου πει το αγράμματο εκτός χρόνου και τόπου, γίδι.  


Διότι ...
 απαιτεί επιστημονικό προσωπικό, υποδομές, βιομηχανία και το ελλαδιστάν δεν διαθέτει τίποτα από αυτά και ούτε προβλέπεται να έχει στα επόμενα πολλά χρόνια.  


Ούτε πιτόγυρα δεν θα χετε να τρώτε αγράμματοι επαναστάτες του γλυκού νερού. Ούτε πατατοσαλάτα για το τσίπουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: