"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Εισ-φορέστε την κι άλλο!

Οι γνωστοί άγνωστοι λιβανιστές ξαναχτύπησαν. Αυτήν τη φορά στόχος των ευχαριστιών τους, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος




Παγκοίνως γνωστό έστι πως διαχρονικός πόθος των επιχειρηματιών ανά τον κόσμο είναι μια ελληνικού τύπου σύνταξη. Οποιος έχει κατάστημα (από ΕΒΓΑ στα Σεπόλια μέχρι τη Microsoft) δεν το ανοίγει παρά για έναν λόγο: Να σπρώξει πολύ παρά στο ασφαλιστικό ταμείο του, με υποχρεωτική ασφάλιση, παρακαλώ, για να του σκάσουνε μια ολόπαχη συνταξάρα να κεφάρει μόλις εβδομηνταρήσει.

 
Από την Οτάβα έως τη Μιανμάρ και από τα Ανω Λιόσια έως το Μονακό όλοι οι μπίζνεσμεν επιδιώκουν να τσακώσουν τον μπερντέ, το μαμούνι, το μαρούλι (σ.σ.: στην αργκό όλες αυτές οι λέξεις σημαίνουν χρήματα) κρατικών ασφαλιστικών ταμείων και να πάνε στην Γκόα να χορεύουν ψυχεδελική τρανς, να ξεβιδωθούν με Eminem και Snoop Dogg στην Αγία Νάπα, και να αράξουν σε λάουντζ ρεστό των Παρισίων ακούγοντας την τελευταία συλλογή Buddha Bar.

 
Ομως χωρίς ΟΑΕΕ αυτά δεν μπορούν να γίνουν. Πρέπει να έχεις δώσει μαλλιοκέφαλα στο πρώην ΤΕΒΕ, για να απολαύσεις ποιότητα ζωής. Επίσης, προϋπόθεση της ευμάρειας είναι οι εισφορές να κάνουν ορειβασία. Να ανεβαίνουν στις βουνοκορφές των νέων κλιμάκων. Πώς θα πάρεις σύνταξη της προκοπής, αν δεν σου ρουφήξει ο ΟΑΕΕ το αίμα με το μπουρί της σόμπας;

 
Μέχρι σήμερα αυτό το πρόβλημα δεν είχε λυθεί. Ο ίδιος ο Ρότσιλντ, που μόνο στον ύπνο του έχει δει παροχές σε στιλ ΤΕΒΕ, όταν είδε τον Τσίπρα, τον παρακάλεσε να ταβανιάσει τις εισφορές στα μπλοκάκια ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

 
Μόλις έκανε την ντρίμπλα ο μέγιστος των πολιτικών, προκλήθηκε πανζουρλισμός! Οι καταστηματάρχες της Ερμού έστησαν πάλκο στην πλατεία Συντάγματος και οι djs ανέβασαν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στην πίστα! Στα decks ήταν ο dj Tiesto, ο David Guetta, ο Paul van Dyk, ο Zedd και ο Armin van Buuren. Επαιξαν μουσικές που υποχρέωσαν τους τυχερούς παρευρισκομένους να βλέπουν κύκλους και να δοξάζουν τον δαιμόνιο Πετρόπουλο, ο οποίος παραδέχτηκε σεμνά:  

«Είναι αλήθεια ότι επαγγελματίες έβγαιναν από τα καταστήματά τους και μου έλεγαν ευτυχώς που έγινε αυτή η ρύθμιση, για να μπορούμε να πληρώσουμε». Yeah!

Δεν υπάρχουν σχόλια: