"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Κράτος εναντίον έθνους και λαού

Η επίθεση εναντίον της ελληνικής Ιστορίας, της μνήμης, των προτύπων ήθους και αρετής, τα οποία έθεσε το έθνος μας στη διάθεση της ανθρωπότητας, είναι διαρκής.  


Εδώ και δεκαετίες, οι Ελληνες αντιμετωπίζουν έναν σφοδρό, ανελέητο, μέχρι τελικής πτώσεως πόλεμο, και βρίσκονται στη δυσμενή θέση να μη διακρίνουν τον εχθρό!



Εκείνοι που προσπαθούν να υπονομεύσουν τα θεμέλια του κράτους, του έθνους και της πατρίδας δεν είναι ενταγμένοι σ’ ένα στράτευμα. Δεν έχουν κάποια σημαία και δεν έχουν κηρύξει επισήμως αυτόν τον πόλεμο.



Ο μισελληνισμός έχει εισχωρήσει σε όλα τα πεδία και στις εκφάνσεις του συλλογικού βίου.  


Μια σημαντική μερίδα εκείνων που προσπαθούν να κατεδαφίσουν τον Ελληνισμό είναι διασπαρμένη στις διάφορες «ελίτ». Ο χώρος της πολιτικής, της διανόησης, των ΜΜΕ, της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και της οικονομίας έχει διαβρωθεί από εκείνους που αρνούνται τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, θεωρεί ότι είμαστε μια εθνοτική «κουρελού», που δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα, διαδίδει ότι η σφαγή των Ελλήνων από τους Τούρκους στην προκυμαία της Σμύρνης ήταν «συνωστισμός», υπερασπίζεται πεισμόνως καθεστώτα απαρτχάιντ στην Κύπρο με σχέδια τύπου «Ανάν», λέει ότι η αρχαία ελληνική είναι «νεκρή» γλώσσα και επιδιώκει να κόψει τους δεσμούς του κράτους με την Εκκλησία και του λαού με τον  Χριστό.



Τώρα,  μας, «κόβουν την Αντιγόνη από τα σχολεία! Μετά τον Επιτάφιο του Περικλή, άλλο ένα μνημειώδες αρχαίο κείμενο θυσιάζεται στον βωμό της ιδεοληψίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».



Η εισήγηση-αίσχος να σταματήσει η διδασκαλία της «Αντιγόνης» του Σοφοκλέους από το λύκειο προέρχεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο θεώρησε ότι η απομάκρυνση των νέων από τα άσβεστα φώτα της αρχαίας ελληνικής σκέψης θα… βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσής τους.



Ο,τι θαυμάζεται παγκοσμίως εδώ έχει πολεμίους, διορισμένους από το κράτος και παχυλά αμειβομένους από το υστέρημα του λαού.



Οι Ελληνες οφείλουν...
 στον εαυτό τους, στους προγόνους τους και στις επόμενες γενεές να επανελληνίσουν το κράτος.


editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: