"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Το ΘΡΑΣΟΣ των Νερουλάδων - Με απληρωτους εργαζομενους εξακολουθούν να βγάζουν εφημερίδες επειδή αυτό έμαθαν να κάνουν



Moνομαχία στα περίφτερα ανάμεσα στους θαλασσοδανεισμένους Ψυχάρη-Χατζηνικολάου, οι οποίοι σύμφωνα με το Πόρισμα της Εξεταστικής δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Επιταγές που έχουν σκάσει, ασφαλιστικές εισφορές που μένουν απλήρωτες, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι των δυο εκδοτικών σχημάτων.


Κι όμως ενώ μόνο 10 εκδότες-μηντιάρχες χρωστάνε κοντά στα 3 δις ευρώ (πολλά από τα οποία έγιναν προσωπικός τους πλουτισμός και πολυτελή ζωή) εξακολουθούν να βγάζουν εφημερίδες επειδή αυτό έμαθαν να κάνουν και οφείλουν οι τράπεζες και οι φορολογούμενοι να τους χρηματοδοτούν μέχρι θανάτου (των φορολογούμενων).


Είναι σαν τους νερουλάδες των νησιών του Αιγαίου που αντιστέκονται στην αφαλάτωση για να μην χάσουν τα εκατομμύρια από το εμπόριο του νερού.


Ετσι λοιπόν κυκλοφορούν τα ΝΕΑ με διευθυντή τον Παναγιώτηέχω και σκάφος, πάμε μια βόλτα;-Λάμψια και οι Αληθινές Ειδήσεις του Χατζηνικολάου, τον οποίο αποχαιρέτησε για τα καλά το άφραγκο δυναμικό κοινό.


Ο Χατζηνικολάου με τον Κουρή θα γράφουν μόνο αληθινές ειδήσεις: “Όχι κατασκευασμένες σε σκοτεινά γραφεία μεγάλων ομίλων, ούτε σε κομματικά εργαστήρια προπαγάνδας. Και αυτό γιατί ο μόνος δρόμος για να προχωρήσει μπροστά η πατρίδα μας, να εξέλθει από τη μακρόχρονη πολύπλευρη κρίση και να εισέλθει σε μια νέα δημιουργική περίοδο ανάπτυξης και ευημερίας, είναι να αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον της άριστα ενημερωμένοι και ορθολογικά σκεπτόμενοι πολίτες».


Την ίδια στιγμή οι κυκλοφορίες έχουν υποστεί πανωλεθρία και ο κατήφορος συνεχίζεται. Οπου νάναι οι εκδότες θα βγάζουν εφημερίδες και θα αναγκάζουν το Δημόσιο να τις αγοράζει για να τις διαβάζουν οι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιβιώσουν τόσες θαλασσοδανεισμένες εκδοτικές επιχειρήσεις. Στο μεταξύ ημερήσια εφημερίδα ετοιμάζει και ο Κουρτάκης.


Το μόνο ενδιαφέρον...
 στην επανακυκλοφορία των ΝΕΩΝ θα είναι τα άρθρα του Παπαχρήστου για τον χρεοκοπημένο Χατζηνικολάου, ειδικά τώρα που θα μονομαχούν καθημερινά στα περίφτερα των Αλβανών περιφτεράδων.
 
 
Κι ενώ οι πολυδανεισμένοι μηντιάρχες μετατρέπουν το μπατιριλίκι και την απόγνωση σε νέες εκδόσεις το κόστος το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: