"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κόβει δρομολόγια προς την Ομογένεια η Ολυμπιακή


Του Κώστα Ντελέζου (ΤΑ ΝΕΑ)
ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ των εκπροσώπων της ελληνικής Ομογένειας της Αμερικής, του Καναδά και της Νότιας Αφρικής προκαλεί η απόφαση της Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG) να περικόψει από το δίκτυο δρομολογίων της νέας Ολυμπιακής προορισμούς όπως η Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Μόντρεαλ και το Γιοχάνεσμπουργκ. Πρόκειται για δρομολόγια που συνδέουν ανελλιπώς την Ελλάδα με τους Έλληνες της Διασποράς από το 1966. Με την αλλαγή ιδιοκτησίας στην Ολυμπιακή τα δρομολόγια αυτά από το τέλος του ερχόμενου μήνα... περνούν στην ιστορία, χωρίς κανείς από τους αρμόδιους υπουργούς να έχει δώσει- μέχρι χτες- την παραμικρή εξήγηση για τη διακοπή τους στους εκπροσώπους της Ομογένειας. Σε κοινή συνέντευξή τους στην Αθήνα, οι πρόεδροι των ελληνικών σωματείων της Νέας Υόρκης, του Καναδά και της Νότιας Αφρικής δήλωσαν απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα κόβει τις γέφυρες με τον απόδημο Ελληνισμό, τον οποίο αγνοεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια».
Σε συνεργασία με ξένες εταιρείες
Κύκλοι της ΜΙG ανέφεραν πάντως ότι η εταιρεία προσανατολίζεται στη συνέχιση των δρομολογίων της Οlympic Αir προς τη Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Μόντρεαλ και το Τορόντο μέσω κοινού κωδικού με άλλες αεροπορικές εταιρείες. Σημείωναν δε ότι από τον Οκτώβριο η εταιρεία θα προχωρήσει στην επανέναρξη των δρομολογίων προς την Αυστραλία με την ίδια μέθοδο της συνεργασίας και πρόσθεταν ότι η μείωση του δικτύου της νέας εταιρείας στο 65% του συνόλου της παλαιάς αποτελεί υποχρέωση από τη συμφωνία με την Κομισιόν. Ήδη η σχετική συμφωνία έχει ολοκληρωθεί με την Delta για τις ΗΠΑ με την ύπαρξη και ελληνικού πληρώματος εντός των αεροσκαφών, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται και οι υπόλοιπες συμφωνίες, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές απαντώντας στους εκπροσώπους της Ομογένειας.
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ RADAR:
Όταν ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ τους Έλληνες επιχειρηματίες ο κύριος Χατζηδάκης , απευθυνόμενος στον "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΌ" τους, να αγοράσουν για εθνικούς λόγους την Ολυμπιακή και ανταποκρίθηκε η MIG, μας εμφάνισαν τον Κύριο Βγενόπουλο ως εθνικό "ΕΥΕΡΓΈΤΗ"
Business is Business κύριε Υπουργέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: