"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο "Στρατηγός Άνεμος" και οι "Στρατηγοί Απάνεμοι"

Τρίζουν τα κόκαλα όλων των εκλιπόντων μεγάλων Στρατηγών της ανθρωπότητας, δικαίων και αδίκων, ηθικών και ανήθικων, ειρηνιστών και πολεμοχαρών απ την στιγμή που ο «συβαρίτης» πολιτικός «της τρυφηλότητας και της χαλαρότητας» (μπούρδες του ίδιου είναι) και τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως κύριος Πολύδωρας εισήγαγε στο καθημερινό μας βίο τον περίφημο «Στρατηγό Άνεμο»
Έναν στρατηγό ο οποίος λόγω της «αγέρωχης» εμφάνισής του, και της «μεγάλης δύναμης πυρός » που διαθέτει στο πεδίο της μάχης όπως τις παρουσιάζουν οι κυβερνητικοί μας άρχοντες, αποτελεί την ΤΕΛΕΙΑ δικαιολογία για τις αδικαιολόγητες αποτυχίες των ανεπαρκέστατων αρμοδίων σε κάθε μάχη με πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια

Είναι όμως όντως ανίκητος ο Στρατηγός Άνεμος, ή ανίκητη είναι η βλακεία και η ανεπάρκεια όσων λόγω της θεσμικής τους θέσης έχουν άμεση ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ , ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, και ΚΑΘΗΚΟΝ να στέκονται απέναντί του όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν και να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη?

Ας εξετάσουμε την γραμμή άμυνας μας λίγο βαθύτερα

• Ποιοι είναι οι εκ των πραγμάτων ΑΜΕΣΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ που αποτελούν την πρώτη γραμμή μάχης με την πύρινη λαίλαπα του Στρατηγού Ανέμου?
ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

• Πως οφείλουν να κινούνται οι φίλοι μας αυτοί ? Σαν «ασκέρι» ?
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ. Λαμβάνουν εντολές και συντονίζονται

• Από ποιους λαμβάνουν εντολές και συντονίζονται?
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΓΕΣΙΑ.

• Ποια είναι η φυσική τους ηγεσία?
ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ του πυροσβεστικού σώματος

• Τι αρμοδιότητες έχουν οι κύριοι αυτοί πέραν του συντονισμού όταν συμβεί το κακό?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ πριν το κακό συμβεί?
Υποθέτω ΝΑΙ

• Ποιός εξ αυτών είναι ο πλέον αρμόδιος?
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ τους (δηλαδή ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ τους)

• Ποιος τον καθορίζει και ποιος είναι υπεύθυνος να ικανοποιήσει τα αιτήματά του?
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Ηγεσία

• Ποια είναι αυτή?
Ο αρμόδιος ΥΠΟΥΡΓΟΣ και ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ας πάμε τώρα απ το κεφάλι στην ουρά

• Τι είπε ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το αρχηγείο της πυροσβεστικής στις αρχές του καλοκαιριού όπου πήγε για ενημέρωση?
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ»

• Πως το έβγαλε αυτό το συμπέρασμα?
Απ την ενημέρωση των Στρατηγών

• Τι έδειξε η πράξη για αυτή την «ετοιμότητα» ?
ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!!!

• Γιατί κάηκε το σύμπαν? Μήπως οι παρακάτω δεν έκαναν τη δουλειά τους?
Αν κρίνουμε απ το γεγονός ότι αυτοί οι δύστυχοι οι παρακάτω κάθε καλοκαίρι παλεύουν με νύχια και με δόντια, κάνουν τρεις μήνες να κοιμηθούν σαν άνθρωποι, και δεν υπάρχει θερινή περίοδος που να μην έχουν θρηνήσει θύμα, μάλλον έχουμε εντοπίσει τι φταίει.

«Στρατηγοί Απάνεμοι» εσείς δεν διαβεβαιώσατε τον κοιμώμενο πρωθυπουργό μας περί «ετοιμότητας»?
Όχι? Άλλα του είπατε και άλλα βγήκε και είπε? Γιατί δεν διορθώσατε? Δίπλα σας ήταν οι κάμερες!

«Στρατηγοί Απάνεμοι» τώρα που κάηκε το σύμπαν εσείς δεν μιλήσατε για άνιση μάχη?
Απ την στιγμή που ο αντίπαλός σας Στρατηγός Άνεμος «έκανε την σπίθα πυρκαγιά» η μάχη σας ήταν όντως άνιση. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ?

«Στρατηγοί Απάνεμοι» τι προτάσεις έχετε κάνει τόσο εσείς στον κοιμώμενο πρωθυπουργό μας, όσο και οι προηγούμενοι σας στον προηγούμενο κοιμώμενο, όσο και οι προ-προηγούμενοί σας στον προ-προηγούμενο κοιμώμενο?Σας τις απέρριψαν? Και τι κάνατε γι αυτό? Βυθιστήκατε στις καρέκλες σας και ήπιατε πικρό καφεδάκι για να ξεχάσετε τον πόνο σας?

«Στρατηγοί Απάνεμοι» πόσοι από εσάς παραιτήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα απορριφθέντα απ τους πολιτικούς αιτήματά σας? Εσείς δεν είστε οι ΑΜΕΣΑ ΕΙΔΙΚΟΙ? Εσείς πριν λίγα χρόνια δεν καιγόσασταν άδικα στην πρώτη γραμμή πυρός , εξαιτίας κάποιων άλλων «Στρατηγών Απάνεμων»?Τι έγινε? Μόλις πήρατε τη θέση τους τα ξεχάσατε όλα και εξαργυρώνετε τα εγκαύματα σας με «απάνεμους» τίτλους και ένοχες σιωπές που συχνά ανοίγουν το καπάκι και για το βόθρο της πολιτικής?

Κύριοι αρμόδιοι πολιτικοί αντί να μιλάτε για «Στρατηγούς Ανέμους» βγείτε και πείτε μας την αλήθεια για τις προτάσεις των επιλεγμένων από εσάς «Στρατηγών Απάνεμων»
Τι σας ζήτησαν, τι τους δώσατε, τι απορρίψατε?Σας εξέθεσαν? Στείλτε τους σπίτι τους.
Τους αγνοήσατε, και βγήκατε να μας πείτε ψέματα που και αυτοί άκουγαν και έμεναν σιωπηλοί? Πηγαίνετε εσείς σπίτι σας και οι «Στρατηγοί Απάνεμοι» στο δικό τους

Και κυρίως αφήστε στην άκρη την θεωρεία περί ανίκητου «Στρατηγού Ανέμου»Όλοι νικάνε και όλοι χάνουν
Η επίτευξη κάθε στόχου είναι συνάρτηση του κόστους που είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε προκειμένου να τον πετύχουμε

Αν κάποτε αποφασίσετε να πληρώσετε το αντίστοιχο κόστος που θα σας υποδείξουν πραγματικά ασυμβίβαστοι ειδικοί, που είδαν κατάματα τον Στρατηγό Άνεμο στην πρώτη γραμμή τότε θα τον νικήσετε

Μέχρι τότε μόνο η βλακεία σας θα παραμένει ανίκητη

Δεν υπάρχουν σχόλια: