"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Συριζοδέλτιο

 

Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

συριζοδέλτιο (το) 1. ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ «ανυπομονώ να δω το συριζοδέλτιο για τις ευρωεκλογές και να αποφασίσω ποιον θα ψηφίσω για να σαμποτάρει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας» 2. ψηφοδέλτιο εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ «άκουσα να μιλάνε οι σύντροφοι του συριζοδέλτιου από το οποίο θα εκλεγούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και σκέφτηκα πόσο πολύ έλειπε η Αννίτα η Πάνια»


Από τη συριζαϊκή παράσταση των Χανίων είχα δει μόνο την ομιλία του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα. Ενα σπαρταριστό παραλήρημα (στο οποίο –μεταξύ άλλων– κατάφερε μέσα σε ένα λεπτό να πάει από την ομοφυλοφιλία στη Μάχη της Κρήτης), το οποίο πίστευα ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί. Μέχρι που έβαλα και άκουσα και τις σύντομες παρουσιάσεις των ντόπιων υποψηφίων για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, η οποία οδηγεί στη διεκδίκηση του πολυπόθητου επάθλου των 25.000 τον μήνα.  

Εκπαιδευτικός που υποσχόταν να βάλει τα «παιδιά» της (τους μαθητές δηλαδή) να πηγαίνουν πόρτα πόρτα, άνθρωπος του πολιτισμού που μας διαβεβαίωσε ότι «η νέα γενιά είναι παρών» (ίσως γιατί το παρούσα τής φάνηκε σεξιστικό), καφετεριόβιος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταπατούνται στην Ευρώπη (σε αντίθεση φαντάζομαι με την Αφρική, την Ασία ή την Αμερική) και άλλοι σύντροφοι απέδειξαν ότι το υπερθέαμα του συνεδρίου όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο, αλλά ότι η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτη ταλέντα που σίγουρα θα συγκινήσουν τον μέσο θεατή ριάλιτι στον οποίο απευθύνεται πλέον το κόμμα.


Βέβαια, το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα κοντά στις κουτσομπολίστικες εκπομπές και έτσι κανείς δεν παραξενεύτηκε που ο σύντροφος Παπανώτας αποκάλυψε ότι του είχε γίνει πρόταση να κατέβει και στις βουλευτικές. Φυσικά εκείνος αρνήθηκε και ζήτησε ευρωψηφοδέλτιο αφού άλλο είναι να πας για τα 6 και άλλο για τα 25 χιλιάρικα τον μήνα.
Βλέποντας τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη να είναι η σκιά του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα σκέφτομαι ότι...

 

 ο σύντροφος μπρόεδρος πρέπει να είναι ο πρώτος που πήγε (έστω και για εκδρομή) στον στρατό έχοντας για ορντινάντσα του έναν πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: