"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Άντε γεια σύντροφοι! Άντε γεια!


Toυ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

 Και είπε ο πρόεδρος Στέφανος: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταύρος από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος». Εντάξει, σύντροφοι. Δεν περιγράφω άλλο! Κλείνω το κομπιούτερ και πάω να χαζέψω τα καραβάκια στη Βουλιαγμένη. 

Εσείς όμως! Το βράδυ, την ώρα που θα προσεύχεστε κάτω από τα εικονίσματα του Μαρξ, του Άρη και του Τσε, σκεφτείτε το: Τι πήγατε και κάνατε…

Εντάξει! Είχε προηγηθεί εκείνο το περιστέρι στα Θεοφάνια που κάθισε πάνω στην κεφαλή του προέδρου Πάνου. Αλλά ακόμη και τότε υπήρξε μια σχετική αυτοσυγκράτηση. Ή ακόμη καλύτερα, υπήρχε το άλλοθι ότι ο Πάνος ήταν ακροδεξιός, ότι η αριστερά συνεργάστηκε μαζί του εξ ανάγκης. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με κάτι τελείως διαφορετικό! Ο πρόεδρος Στέφανος είναι επιλογή. Ξεκάθαρη επιλογή. Πράγμα που σημαίνει είτε ότι ήταν μια κακή επιλογή, είτε δεν τους είχαμε πάρει χαμπάρι και τώρα που μιλάνε «αποκαλύπτονται»!

Πιστεύει κανείς στ' αλήθεια ότι με πρόεδρο τον Στέφανο μπορεί η αριστερά να κτυπήσει στα ίσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ότι μπορεί να διεκδικήσει νίκη στις εκλογές; 

Και εν πάση περιπτώσει, τόσο απελπισμένοι ήταν που για να αντιμετωπίσουν τον Κυριάκο έπρεπε να παραδώσουν τα κλειδιά του «μαγαζιού» στον πρώτο περαστικό που περνούσε εκείνη την ώρα απ' έξω;

Κάποιοι ονειρεύονται ότι οι ευρωεκλογές θα προκαλέσουν εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ! Πιστεύουμε ότι εσωκομματικό πρόβλημα υπάρχει, αλλά όχι στη ΝΔ. Παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ επειδή τέτοιες δηλώσεις προκαλούν νευρική κρίση στη βάση του κόμματος, στο δε ΠΑΣΟΚ διότι ο πρόεδρος Νίκος αποδεικνύεται ανίκανος να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις και να κερδίσει ψήφους για το κόμμα του.

Πάμε άλλη μία φορά τη δήλωση του Στέφανου, για να την εμπεδώσουμε:
«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταύρος από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος». 

 Άντε γεια, σύντροφοι

 Άντε...

 

 γεια!



Δεν υπάρχουν σχόλια: