"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΠΑΣΟΚ-ο-ΣΥΡΙΖΑίικο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αθηναϊκός σεπαρατισμός

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η ανάρτηση του Μασκ ενόχλησε τους αναπαραγωγούς του κυβερνητικού-και κατεστημένου- αφηγήματος.

Τι έγραψε στην ανάρτησή του στο X;
 

“Η Ελλάδα προβλέπεται να γίνει η πρώτη χώρα που αναμένεται να βιώσει την κατάρρευση πληθυσμού, καθώς οι ξαφνικοί και αναπάντεχοι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, ενώ οι γεννήσεις καταρρέουν σε επίπεδα χαμηλότερα και από αυτά που οι ειδικοί ανέμεναν ότι ήταν δυνατό.”

Του απέδωσαν ρωσική επιρροή. 

Τι περιλαμβάνει η ανάρτηση που δεν αποτελεί κοινό τόπο;

Τα κύρια αρνητικά της Ελλάδας με τα οποία δεν ασχολείται το κεντρικό αποδομητικό αφήγημα είναι:

-Πληθυσιακή κατάρρευση

-Υπερσυγκεντρωτισμός στην Αθήνα και εγκατάλειψη της Περιφέρειας.

-Εγκατάλειψη της κλασικής παιδείας στην εκπαίδευση.

Συνέπεια όλων αυτών είναι η εξασθένιση της έννοιας του ενιαίου εδαφικού χώρου (η Ελλάδα εξαντλείται, κατά τους Αθηναίους αποσχιστές, στα όρια της Περιφέρειας Πρωτευούσης), επιδιώκεται η απίσχναση της συνείδησης ιστορικής συνέχειας (όταν δεν αναπαράγεις στην εκπαίδευση την ιστορία και τον πολιτσμό σου ποια συνείδηση να έχεις;) και η τελική κατάληξη θα είναι η αντικατάσταση, ακόμη, και αυτού του σημερινού πληθυσμού.

Εμμέσως μας το λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Όσο και αν σας φανεί παράξενο στην μεταπολίτευση συγκρούστηκαν δύο ιδεολογικά ρεύματα.

Το ένα επεδίωκε την ιστορική συνέχεια υποστηρίζοντας την ακεραιότητα της χώρας. Εκφράστηκε απο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και τον Ανδρέα Παπανδρέου, σε ηγετικό επίπεδο. Αργότερα απο τον Κώστα Καραμανλή.

Το άλλο είχε αλεργία με αυτές τις έννοιες. Τις θεωρούσε εθνικιστικές, αναχρονιστικές και της προκαλούσαν αποστροφή. Εκφράστηκε απο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Σημίτη, το ΚΚΕ εσωτερικού και τις μεταλλάξεις του, τον Γ. Παπανδρέου και, τώρα απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η δεύτερη αυτή τάση, της αποδόμησης, δηλαδή, εθνικής και εδαφικής είναι κυρίαρχη.  

Υποστηρίζεται και απο την ΝΔ και το Συριζα και την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο πολιτικός ορίζοντας εξαντλείται με μερικές πολιτικο-θρησκευτικές και άλλες αλλοπρόσαλες γραφικότητες και γι αυτό η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον.
 

Η Ελλάδα...

 

 όπως την γνωρίσαμε, έχει τελειώσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: