"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η Τουρκία ψήφισε τον εαυτό της!


Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο

 Γράφει ο Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης


Για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ότι ο ασφαλέστερος τρόπος να κατανοήσεις έναν λαό, είναι να τον κρίνεις από την ιστορία του, από την πολιτισμική του ταυτότητα, από το παρελθόν του.  

Η οικονομικίστικη προσέγγιση  της Δύσης που δεν έχει αποτινάξει την μούχλα του μαρξισμού, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά λανθασμένη και επικίνδυνη για τα συμφέροντά της.

Αυτή η ανιστόρητη επίκληση της δημοκρατίας σε χώρες όπως για παράδειγμα το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Ρωσία, η Αλβανία ή η Τουρκία εν προκειμένω, που παραβλέπει την ταυτοτική πολιτισμική ιδιοσυστασία των λαών τους, τελικά αποτελεί την σοβαρότερη απειλή ενάντια στην Δύση η οποία επιμένει να πυροβολεί τα πόδια της.

Ποιος δυτικός αναλυτής που θεωρεί την οικονομία ως μοναδικό  ρυθμιστή της ιστορίας, μπορεί να κατανοήσει ότι ο Ερντογάν του οποίου οι αισχροκερδείς εργολάβοι ευθύνονται για την ισοπέδωση πόλεων, τον θάνατο 100 χιλιάδων ανθρώπων και το ξεσπίτωμα εκατομμυρίων, θα κέρδιζε τις εκλογές σε όλες αυτές τις ισοπεδωμένες πόλεις με συντριπτικά ποσοστά;

Τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών είναι χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα κραυγαλέα.  Αυτό που ενδιαφέρει τον τουρκικό λαό στην συντριπτική του πλειοψηφία -ο οποίος δεν μπορεί να αγοράσει ένα κρεμμύδι…- είναι  να μην χάσει τα εθνοτικά του χαρακτηριστικά: τον ισλαμισμό, την μαντίλα, τον οθωμανικό μεγαλοϊδεατισμό και ό,τι εκφράζει ένας καθαρόαιμος δικτάτορας σουλτάνος που απειλεί με επεμβάσεις σε τρίτες χώρες και υβρίζει καθημερινά τους δυτικούς ηγέτες.

Ο τουρκικός λαός δεν ψήφισε για το φαγάκι του αλλά για να μην γίνει η Τουρκία δυτική χώρα, για να προσεύχεται στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν και οι μουλάδες τους και για να καταλάβει την μισή Ελλάδα η χώρα τους. Αυτό ψήφισε

Και δεν το ψήφισε μόνο η Ανατολία αλλά και οι ευρωπαίοι Τούρκοι που απολαμβάνουν απερίσπαστοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες της διεφθαρμένης Δύσης και ταυτόχρονα για την παρτίδα τους ψηφίζουν το «δικαίωμα» της χώρας τους να σφαγιάζει τους Κούρδους, τους Αρμένιους, τους Σύριους, να επεμβαίνει στο Λίβανο, στην Αφρική, στον Καύκασο και να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι ίδιοι ζουν υπό καθεστώς δημοκρατίας στην παρακμιακή Ευρώπη ή σε άλλα μέρη του κόσμου αλλά για την παρτίδα τους ψηφίζουν τους Γκρίζους Λύκους που διψούν για αίμα διακηρύσσοντας την τουρκοποίηση του μισού πλανήτη.  

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιθυμούν η μητέρα πατρίδα τους να μην γίνει Ευρώπη αλλά η Ευρώπη να γίνει Τουρκία όπως έχει ξεκάθαρα δηλώσει ο Ερντογάν.

Όπως η Ρωσία δεν είχε ποτέ δημοκρατική παράδοση, αρνούμενη πεισματικά κάθε προσέγγιση με την Δύση δίχως να κρύβει το μίσος της για κάθε τι δυτικό, το ίδιο και η Τουρκία, μια χώρα καθαρά ισλαμική και βαθύτατα ανατολίτικη, δεν επιθυμεί να ανήκει στον δυτικό κόσμο και αυτό η Δύση πρέπει να το καταλάβει κάποια στιγμή και κυρίως να το αποδεχτεί.

Τι άλλο μας έδειξαν αυτές οι εκλογές στην Τουρκία; 

Ότι ένας στους τέσσερεις Τούρκους «αδελφούς μας» είναι ακραίος εθνικιστής, κάτι σαν Κασιδιάρης στην πιο ευνοϊκή εκδοχή του, και έχει ως όραμα την Γαλάζια Πατρίδα. Από την παράταξη του Ερντογάν, ο Μπαχτσελί έλαβε πάνω από 10% αυξάνοντας τα ποσοστά του. Το ίδιο και το Καλό Κόμμα της  Αξενέρ από την συμμαχία με τον Κιλιζντάρογλου, έπιασε γύρω στο 10% – και μαζί με άλλα 5 % περίπου του τρίτου υπερεθνικιστή υποψήφιου  Ογάν, μας κάνουν άνετα 25%.  Δηλαδή, επίσημα, ένας στους τέσσερεις αδελφούς Τούρκους στην πιο συντηρητική εκτίμηση υποστηρίζει την Γαλάζια Πατρίδα. Όχι τίποτα ιδιαίτερο: το μισό Αιγαίο και την Κρήτη, την Κύπρο την Θράκη και τον αφανισμό με κάθε τρόπο όλου του ελληνισμού που κατοικεί σε αυτούς τους τόπους. 

Η Τουρκία...

 

 ξέρει από γενοκτονίες. 

Η Δύση αρνείται να το μάθει. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: