"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΣΤΑΛΙΝΑΡΑΔΙΚΟ: Τα ντεσιμπέλ της (σταλινικού τύπου) συμπαράστασης

 


Γράφει ο ΣΤΕΝΤΩΡ

Εσπασαν τα ντεσιμπελόμετρα προχθες κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του

Το χειροκρότημα ήταν τόσο φρενήρες και παρατεταμένο, που συνεχίστηκε ακόμη κι όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε στη θέση του – και αναγκάστηκε να ξανασηκωθεί για το ανκόρ

Θα έλεγε κανείς ότι οι επευφημίες –«γεια σου, πρόεδρε!», «γερά, πρόεδρε!»– ταίριαζαν μάλλον σε επινίκια συνεδρίαση. Ομως, στην ήττα είναι που μεγαλώνει η ανθρώπινη ανάγκη για συμπαράσταση.  

Αλλωστε, σύμφωνα με αυτόπτες, στην αίθουσα βρίσκονταν και άνθρωποι με μόνη την ιδιότητα του συμπαραστάτη και του χειροκροτητή.  

Ακόμη όμως κι εκείνοι που κόμιζαν την ιδιότητα του μέλους...

 

 δεν χρειάστηκε να τη χρησιμοποιήσουν, αφού η «συνεδρίαση» εξελίχθηκε σε απλή συνάθροιση σιωπηλών ακροατών της προεδρικής ομιλίας.  

Γερά, πρόεδρε! Γερά και βουβά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: