"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητα ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Τα δώσαμε όλα και μείναμε στον άσσο



Η επόμενη ημέρα των Πρεσπών βρίσκει την Ελλάδα ανήμπορη να αντιδράσει.


Όσο κι αν προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση να επικοινωνήσει την συμφωνία ως επιτυχία, αδυνατεί μπροστά στο βάρος της πραγματικότητας η οποία δείχνει πως τα δεδικασμένα που δημιουργούνται από την «ουσία» της συμφωνίας είναι βαρύτερα από τους «τύπους» που θέλουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να προβάλλουν.

 
Ο Ζόραν Ζάεφ συμμετέχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις στην επικράτεια των Σκοπίων μιλώντας για «Μακεδονία», έχοντας ήδη ξεχάσει το «Βόρεια». Μας λένε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κάνει κάποιες υπερβολές λόγω της πόλωσης για το δημοψήφισμα. Να το ερώτημα λοιπόν: Να κλάψεις ή να γελάσεις;

 
Ο Ζόραν Ζάεφ θα κερδίσει με αυτόν τον τρόπο το δημοψήφισμα περνώντας στον λαό του την εικόνα πως τίποτα δεν αλλάζει, αφού ζουν στην «Μακεδονία», είναι Μακεδόνες» και μιλούν «μακεδονικά».  


Και τι θα κάνει μετά η ελληνική πλευρά;


  Μέσα σε λίγους μήνες θα έχει χάσει κάθε διπλωματικό πλεονέκτημα που είχε εδώ και 10 χρόνια μπαίνοντας στο στόχαστρο όλης της διεθνούς κοινότητας!

 
Ο Αλέξης Τσίπρας δέσμευσε την Ελλάδα σε μία συμφωνία που «φυτρώνει» και με την βούλα, δύο εκατομμύρια «Μακεδόνες» στα βόρεια σύνορά μας, που θα χρησιμοποιούν το «Βόρεια» μόνο και μόνο για να ικανοποιούν την ευαίσθητη Ελλάδα. Γιατί η Ελλάς στους τύπους και μόνο κέρδισε το erga omnes. 


Στην ουσία...



δέχθηκε τον πιο σκληρό αλυτρωτισμό των γειτόνων από γεννήσεως της ψευδοταυτότητάς τους.

 
Γιατί όποιος νομίζει πως η Ελλάς κινδυνεύει από τις χλαμύδες προφανώς δεν ξέρει ιστορία όπως δεν ξέρουν και οι Σκοπιανοί που τις φορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: