"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕΗΤΟ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Η συνωμοσία της κατσαρίδας


Βίντεο με κατσαρίδες να κάνουν βόλτα σε δωμάτια ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), με αποτέλεσμα να παρέμβει ο υπουργός Υγείας κ. Πολάκης και να πει πως το βίντεο είναι σκηνοθετημένο. Η ΠΟΕΔΗΝ ανταπάντησε με ένα σχόλιο περί Στίβεν Σπίλμπεργκ.  


Βέβαια ο υπουργός έχει πιθανότατα δίκιο, διότι δεν θα μπορούσε να γίνει σκηνοθεσία με άλλο ζώο σε ένα δημόσιο ελληνικό νοσοκομείο, όπου το μόνο πλάσμα που μπορεί να επιβιώσει με ασφάλεια και επιπλέον να κινηματογραφηθεί βολτάροντας είναι μια κατσαρίδα. Ειδικότερα η λεγόμενη «γερμανική κατσαρίδα» (κυρίαρχη και πιο κοινή ανάμεσα στα 428 είδη που υπάρχουν) διότι, ως γνωστόν, είναι το τελειότερο και πιο προικισμένο ζώο στον κόσμο και μπορεί να επιβιώσει άνετα ακόμα και στο χειρότερο σύστημα δημόσιας υγείας καθότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες:
  • Επιβίωσε της εποχής των παγετώνων, των αστεροειδών και του κομμουνισμού.
  • Μπορεί να ζήσει επί πολλές ώρες χωρίς οξυγόνο - οπότε και σχετικές μπουκάλες να μην υπάρχουν, αυτή θα τα βγάλει πέρα.
  • Μπορεί να επιβιώσει ενενήντα μέρες, όχι μόνο χωρίς να κλέβει νοσοκομειακό ρύζι, αλλά χωρίς καθόλου φαγητό.
  • Σαράντα μέρες χωρίς νερό, εμφιαλωμένο ή όχι.
  • Και τα επτά της άκρα, αν κοπούν, δεν χρειάζονται ορθοπεδικό ή πρόσθετα μέλη, διότι μπορούν να ξαναφυτρώσουν μια χαρά από μόνα τους, αυτοφυώς.
  • Εάν κοπεί το κεφάλι της, μπορεί να επιβιώσει επίσης σαράντα μέρες ερήμην του σώματος και να κάνει του κεφαλιού της.
  • Είναι από τα πιο καθαρά ζώα και δεν μεταδίδει καμιά ασθένεια, ενώ ο άνθρωπος πολλές. Τα δε εντομοκτόνα κάνουν μεγαλύτερο κακό σε εμάς παρά στην κατσαρίδα, η οποία επίσης έχει το σπάνιο χάρισμα όχι μόνο να μη μεταδίδει αρρώστιες, αλλά ούτε καν ξεπερασμένες ιδεολογίες.
  • Σε θρυμματισμένη μορφή χρησιμοποιείται στην Ιατρική κατά της δυσπεψίας, του τετάνου, της ανικανότητας (είναι δηλαδή είδος ανυψωτικού Βιάγκρα) και της ωτίτιδας.
  • Με βάση τη σκελετική της δομή, επιστήμονες σκέφτονται να φτιάξουν αυτοκίνητα που να είναι αδύνατον, σχεδόν, να συντριβούν.
  • Αλλοι ειδικοί, λόγω της ανθεκτικότητάς της, προσπαθούν να μεταβιβάσουν εμβόλιμα στο DNA της κατσαρίδας τα αρχεία όλης της ανθρωπότητας, ώστε σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής να διασωθούν στο διηνεκές η μνήμη και τα ανθρώπινα επιτεύγματα.
  • Το 2007 η διάσημη κατσαρίδα με την επωνυμία Ελπίδα έγινε το πρώτο ζώο που συνέλαβε και γέννησε εκτός πλανήτου 33 απογόνους μέσα στο διαστημικό σκάφος «Photon». Εξού πιθανώς και το σύνθημα «H ελπίδα έρχεται».
Κατά συνέπεια και αν λάβουμε αυτά υπόψη, είναι φυσικό ο κ. υπουργός Υγείας να σκέφτεται πως η ΠΟΕΔΗΝ σκηνοθέτησε ειδικές, ανθεκτικές, ιμπεριαλιστικές κατσαρίδες στο δημόσιο νοσοκομείο, κατόπιν πιθανής συμφωνίας με τον ανελέητο κ. Σόιμπλε, ο οποίος και σε συνεργασία με το ΔΝΤ συνωμότησαν για την προμήθεια αυτών των εντόμων ώστε να εκτεθεί διά προβοκάτσιας ο κ. Πολάκης.

 
Διότι, δεν μπορεί να είναι τυχαία η εθνικότητα και η ονομασία αυτών των κατσαρίδων: γερμανικές. Αρα είναι αντιδραστικές και αντιλαϊκές και εκπαιδεύτηκαν ποιος ξέρει σε ποια μυστικά, πολυεθνικά εργαστήρια ώστε να μπορούν να παίξουν σε ταινία ή έστω σε βίντεο και να κυκλοφορούν επίτηδες βαλμένες, βαλτές, στα δημόσια νοσοκομεία, πάνω και γύρω από τα ράντζα και τους ημιθανείς ασθενείς, άνετα, επιδεικτικά, ώστε να εκθέσουν ευρύτερα την κυβέρνηση και μάλιστα ενόψει της σκληρής διαπραγμάτευσης στο Eurogroup.

 
Ισως να είναι μια ύπουλη προσπάθεια αποδυνάμωσης των ατού του οικονομικού επιτελείου και προσωπικώς του κ. Τσακαλώτου - διότι σίγουρα ο κ. Σόιμπλε, ως Γερμανός, θα έχει μελετήσει Μπρεχτ και ξέρει την αλήθεια του στίχου που έγραψε ο δραματουργός του Μπερλίνερ Ανσάμπλ και λέει: «Με τα λιοντάρια και τις τίγρεις τα βγάλαμε πέρα, μας έφαγαν όμως οι κοριοί».

 
Ε, τι κοριοί, τι κατσαρίδες - πέραν του ότι αυτές οι δεύτερες είναι και πολύ πιο απεχθείς και όντως όλοι τις θεωρούν αποκρουστικές, παρά τα όσα αθωωτικά αναφέρουμε παραπάνω. Και επιπλέον έχουν και κάποια συμβολική - ιδεολογική φόρτιση που προκαλεί μεγαλύτερη αποστροφή ακόμα και λεκτικά, εφόσον το πρώτο μέρος της λέξης «κατσαρίδα» είναι κατσα-, όπως κατσά-βραχα ή κατσα-πλιάς.


Η λέξη «κατσαπλιάς» είναι σερβοαλβανικής καταγωγής και σχετίζεται πιθανώς με τη λέξη «πλιάτσικο». Ισως αυτό να εξοργίζει έτι περισσότερο τον κ. υπουργό, διότι η λέξη «κατσαρίδα» προκαλεί αυτή καθαυτήν τέτοιους ηχητικούς συνειρμούς περί κατσαπλιάδων και λοιπά. Εξάλλου, πράγματι και η κατσαρίδα είναι ένα είδος κατσαπλιά, εφόσον παρουσιάζει κι αυτή φιλάρπαγο συμπεριφορά, ζει από τα υπάρχοντα των άλλων, αν και επιδεικνύει ηπιότερο ταξικό μίσος.
 
Πρόκειται λοιπόν περί άλλης μιας συνωμοσίας γερμανοελληνικής πνοής με τη συμμετοχή του κ. Σόιμπλε, εντομολόγων, ειδικών σκηνοθετών, ίσως της CIA και εκπαιδευτών εντόμων με μακρά θητεία στο τσίρκο TOGNI. Ντόπιοι αντιδραστικοί και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ συνεργάστηκαν προφανώς και μυστικά με όλους τους παραπάνω, εισήγαγαν τα προπονημένα έντομα και τελικώς έστησαν αυτό το προβοκατόρικο βιντεοκλίπ με τις κατσαρίδες να περιτρέχουν τα κρεβάτια των ασθενών και να χορεύουν τσα τσα στους θαλάμους των δημόσιων νοσοκομείων.

 
Κατόπιν τούτων...

 δίκαια ο κ. υπουργός Υγείας, τον οποίο εδώ εκτενώς δοξάζουμε, θα μπορούσε να δώσει την εντολή να συλληφθούν οι ιμπεριαλιστικές, φιλευρωπαϊκές, γερμανικές κατσαρίδες των νοσοκομείων και, όπως παλιότερα είχε πει δυνητικά και για τους δημοσιογράφους, να παραχωθούν όλες μαζί δυο μέτρα κάτω από τη γη και επιμελώς να τσιμενταριστούν με οπλισμένο μπετόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: