"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΟΠΛΗΚΤΟ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Αριστερές... κομματοσκυλοευαισθησίες

Γράφει το ANTINEWS


H Κατερίνα Ιγγλέζη, από τις... αριστερές βουλευτίνες που πονάνε για τον εργαζόμενο, προτείνει τροπολογία προκειμένου να πληρωθούν οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία.


Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «επιδιώκεται να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης, ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών, μελών ΠΥΣΠΕ, Δ/ντή εκπαίδευσης, υπαλλήλων για την παροχή εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου, υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015».


Εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για βουλευτική τροπολογία, και άρα δεν υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν προσδιορίζεται το κόστος αλλά και ο αριθμός όλων όσοι «τακτοποιούνται».


Είναι να μην αισθάνεσαι συγκίνηση για μια βουλευτίνα που ενδιαφέρεται για την εργατιά και σπεύδει να τους αποκαταστήσει;  


Και να φανταστούμε ότι η τροπολογία αυτή δεν είναι φωτογραφική προκειμένου να πληρωθούν και κάποιοι που γνωρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τα μικρά τους ονόματα.


Αλλά έχει σημασία να μάθουμε ποια είναι αυτή που ουσιαστικά προτείνει μια καθαρά μαυρογυαλούρικη τροπολογία. 


Σύμφωνα με το βιογραφικό της:



Είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα.


Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού» και γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιερισσού.


Από το 2003 εκλέγεται στην Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων. Συμμετείχε σε κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική.


Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική (εξόρυξη μεταλλουργία χρυσού), ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της, ως μέλος του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου.


Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.


«Σφυρηλατήθηκε» δηλαδή στους αγώνες για να φύγει η επένδυση από τις Σκουριές. Έγινε γνωστή και εξελέγη επειδή ξεπούλησε τους αγώνες που έκαναν, σωστά ή λάθος, κάποιοι από τους κατοίκους της Χαλκιδικής. Αυτή που στέρησε μια μεγάλη επένδυση και το ψωμί από εκατοντάδες κατοίκους στο όνομα της ευαισθησίας της για το περιβάλλον.


Κι επειδή μια ευαίσθητη αριστερή βουλευτής πρέπει να αγωνίζεται πάντα για το δίκαιο, είπε να βολέψει με μερικά χιλιάρικα και τους αποσπασμένους στα βουλευτικά γραφεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: