"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Γαβ γαβ γαβ



Το  πρωθυπουργικό αεροσκάφος.  Οι αεροσυνοδοί. Οι πιλότοι. Η παρέα. Η Disneyland. Ο Ερνέστο.  Η  Rothschlid Bank. Οι  γαλλικές κρέμες. Προσώπου, σώματος, οφθαλμών,  ημέρας και νυκτός!
 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Τα πρωινάδικα. Η  ελληνική τηλε-δημοσιογραφία.  Τα γαβγίσματα. Οι κοκορομαχίες.  Α  να  μην  ξεχάσω  και το υστερόγραφο. Αυτής της εξόχως  δημιουργικής, επικοδομητικής, αληθινά πατριωτικής  γαβγομαχίας. Στο  βάθος η απόλυτη καταστροφή!

 
Αραγε πόσοι  αεροσυνοδοί; Πέντε; Πολλές.  Επρεπε να πάρει μόλις μία. Αντε  δύο.  Και πόσοι πιλότοι; Και πόσοι  οι συνοδοί; Και γιατί   όχι ο καθ ύλην  αρμόδιος  Τσακαλώτος; Και  γιατί  δεν   δημοσιοποιεί  την λίστα  των  συνοδών; Και  τι τα ήθελε τα παιδιά  του;  Μπας και  προσγειώθηκε στο Παρίσι   προκειμένου ο  Ερνεστο να σουλατσάρει στην Disneyland;


Και    γιατί να  συναντηθεί  κρυφά  με την  άθλια,  την  σατανική Rothschild;  Και  γιατί με την L’ Oreal; Και  γιατί  αυτοί οι τάχα μου επενδυτές  δεν  μας  είπαν  τίποτα για τις επενδύσεις που πρόκειται να κάνουν  στην  Σωρρακώσταινα; Και γιατί να κατασπαταληθούν τόσα λεφτά  για το  προσωπικό  κέφι του Τσίπρα; Εδώ ο κόσμος πεινάει κι αυτός στο Παρίσι  βολτάρει;

 
Να είστε  σίγουροι.  Εγώ στοιχηματίζω  ότι έχω και δεν έχω.  Τον ίδιο ντόρο   θα προκαλούσε ο Τσίπρας και   η παρέα  του, με   τα ίδια γαβγίσματα, με την ίδια φρενίτιδα. Με την ίδια Γεωργιάδεια υστερία. Φυσικά   ως αντιπολίτευση. Και  φυσικά αν ο Κυριάκος ήταν πρωθυπουργός!

 
Ακραία  αντιπολιτευτική «μάχαιραν»  έδωσες Αλέξη.  Ακραία αντιπολιτευτική «μάχαιρα» λαμβάνεις!
 
Με απλά  λόγια, το επιτελείο του Κυριάκου αντιγράφει ως copy paste τον αντιπολιτευόμενο γαβγιστικό  λόγο του Τσίπρα. Μία  σου μία μου. Οχι σε όλα!

 
Μα πρόκειται να έρθουν επενδύσεις! Από ποιούς; Από τους τραπεζίτες τους κακούς! Μα πρόκειται να καταφθάσει η L  Oreal. Μπα θέατρο  είναι. Μα  η επίσκεψη στο Παρίσι μόλις μερικών  ωρών. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.  Σκάνδαλο,  σκάνδαλο, επικών  διαστάσεων!

 
Δηλαδή τι  υπονοείς;  


 Ξέρω κι εγώ; Ισως συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.  


Μα πως το λες  αυτό; Εχεις αποδείξεις; 


Πριτς!  Γιατί δηλαδή,   εκείνοι  έχουν  στοιχεία να στηρίξουν  την  υποτιθέμενη διαπλοκή μου; Οπως  οι Συριζαίοι έτσι κι  εμείς!

 
Που καταλήγουν όλα αυτά; 


Το σκάφος   βυθίζεται κι  αυτοί  Παριζιανοχτενίζονται. Το  παγόβουνο  δύο μέτρα  από τον Τιτανικό κι αυτοί χορεύουν  στον ξέφρενο,  γνωστό, ρυθμό!
 
Από κοντά και οι  συνάδελφοί  των τηλε-πολιτικών  εκπομπών. Αλλο που  δεν ήθελαν. Καλοδεχούμενα  τα γαβγίσματα. Απ οπουδήποτε προερχόμενα.  Καλοδεχούμενα και  ενισχυμένα.  Να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Να κερδίζουμε θεαματικότητα. Να αλληλοβρίζονται στα καφενεία. Να ενθαρρύνουμε θεωρίες συνωμοσίας. Να  συσπειρώνουμε  τους όποιους ανεγκέφαλους οπαδούς μας. Να σπάμε πλάκες με την κατάντια του πολιτικού προσωπικού. Να  τους χλευάζουμε. Να αισθανόμαστε,  εμείς, ανώτεροι  απ  αυτούς. Να μας σταματάνε στο  δρόμο και να μας ζητάνε αυτόγραφα. Να να  να να. Πάρε πέντε!

Και ερωτώ: 


Ποιος  σοβαρός επενδυτής θα τοποθετήσει  τα λεφτά του σ αυτό  του μουρλοκομείο; 


Μόνο ο τρελός! Οπου  φύγει φύγει  εκείνος ο σοβαρός.  Οπου  φύγει  φύγει η  Σωρρακώσταινα από το  euro!

Δεν υπάρχουν σχόλια: