"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίκο ΣΤΑΛΙΝΟ-ΦΑΣΙΣΤΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Το συνονθύλευμα αποσυντίθεται

 

Του Κώστα Στούπα

Το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ αυτοεξευτελίζεται διαλυόμενο  σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Τούτο για όποιον γνωρίζει έστω και κατ' ελάχιστο την ηθική και πολιτική ποιότητα των "υλικών" του  δεν αποτελεί έκπληξη.

Οι άνθρωποι αποδεικνύουν αυτό που πραγματικά ήταν και είναι: Πολιτικά απολιθώματα και μεταπολιτευτικά ηθικά περιτρίμματα με αριστερό περιτύλιγμα.

Το ευτυχές είναι πως στη "βάρδια" τους ο Ερντογάν δεν επιχείρησε να δημιουργήσει τετελεσμένα στον Έβρο και στη Ν.Α. Μεσόγειο όπως το δοκίμασε το 2020 και '21. Από τύχη επίσης η πανδημία δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας τους γιατί το Μπέργκαμο και η Νέα Υόρκη θα έμοιαζαν με παιδικές χαρές μπροστά σε αυτό που θα γινόταν στην Αθήνα.

Ο τρόπος που ο κ. Κασσελάκης, ποντάροντας στην απόγνωση που προκαλεί η στέρηση νομής των προνομίων της εξουσίας, κατέλαβε εξ απήνης την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από έναν χρόνο, θυμίζει επιθετική εξαγορά επιχείρησης με αντίτιμο δανεικά από το ταμείο της ίδιας της εξαγοραζόμενης επιχείρησης.

Οι προύχοντες της νομενκλατούρας του κόμματος, που τον επέβαλαν και τον στήριξαν στη συνέχεια, ήλπιζαν τότε πως το κολγκέιτ χαμόγελο και η πιπεράτη προσωπική ζωή του προέδρου, μέσω της νοσηρής περιέργειας, θα εξασφάλιζαν δυναμική προβολή και δημοσιότητα ικανή να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτικά αδιάφορων.

Στη συνέχεια η πλειοψηφία πειθάρχησε πειθήνια στις παραδοξότητες και στα καπρίτσια ενός κακομαθημένου ήρωα των κοινωνικών δικτύων απλά και μόνο γιατί κρατούσε το ταμείο του κόμματος και τη νομή της κρατικής επιχορήγησης.

Προχθές στέλεχος του κόμματος υποστήριζε δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή πως έναν χρόνο τώρα μάσαγε τα λόγια του ως αριστερός και μιλούσε περί πατρίδος, θρησκείας και οικογένειας προκειμένου να πειθαρχεί με τη νέα γραμμή του κόμματος.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα θεωρούν πως ο Κασσελάκης τούς έκανε ρεζίλι και η απομάκρυνσή του θα τους ξε-ρεζιλέψει παριστάνουν πως η κωλοτούμπα του 2015 από το αντιμνημόνιο στο μνημόνιο δεν τους έκανε ρεζίλι...;

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να διορθώσουν το λάθος που επέτρεψε την κατάληψη της ηγεσίας του κόμματος από έναν περαστικό κάτοικο των ΗΠΑ με ένα χειρότερο λάθος: Τον αποκλεισμό του από την υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος μετά την πραξικοπηματική απομάκρυνσή του από αυτήν.

Θλιβεροί πολιτικοί απόγονοι των "κούτβηδων" ωχριούν και απειλούν με διαγραφή κάποιον, ο οποίος επειδή θεωρεί πως του παραβιάζουν θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, τους έστειλε ένα εξώδικο.

Προσπαθούν να αποκλείσουν από το να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που κέρδισε την προηγούμενη εκλογή και αυτός που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ως επικρατέστερο. Δηλαδή αν ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν πολίτης μια δυτικής δημοκρατίας θα κινδύνευε να φυλακιστεί ή να εξοριστεί;

Το γράφω αυτό γιατί π.χ. ο  Νικήτα Χρουτσώφ το 1964 ανετράπη με κομματικό πραξικόπημα και στάθηκε τυχερός που έζησε για το υπόλοιπο της ζωής του σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο άλλοτε γ.γ. του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης αυτοκτόνησε εξόριστος στη Σιβηρία όταν η φατρία του Χρουτσώφ ανέτρεψε την φατρία του Στάλιν που είχε φροντίσει να εξοντώσει όλες τις άλλες φατρίες όσο ήταν ισχυρή.

Με τη μικρή αυτή εξιστόρηση θέλω να επισημάνω το βαθύ αντιδημοκρατικό χαρακτήρα αυτών των ανθρώπων που για λόγους πολιτικής και επαγγελματικής επιβίωσης υποκρίνονται τους κεντροαριστερούς δημοκράτες.

Άνθρωποι χωρίς ηθικές και πολιτικές αναστολές που…

 

 δεν ορρωδούν προ ουδενός συμβιβασμού ουδεμίας γελοιότητας είναι επικίνδυνοι άνθρωποι.

Η χώρα στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή που κατά την κυβερνητική τους θητεία οι εταίροι, σύμμαχοι και δανειστές τούς είχαν υπό διαρκή εποπτεία και οι ίδιοι δεν τόλμησαν να κάνουν πράξη την διάλυση των αρμών της δημοκρατίας που προπαγάνδιζαν και ονειρεύονταν.

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: