"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Aπό ψυχαγωγικής απόψεως η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΣΑ) δεν συμφέρει κανέναν

 

Toυ Μάνου Βουλαρίνου

πρόταση μομφής (η) 1. τελευταία πράξη σε κωμικό θεατρικό έργο «ήταν από την αρχή μια πολύ αστεία παράσταση, αλλά στην πρόταση μομφής πεθάναμε στο γέλιο» 2. μάχη για την εξουσία «όποιος δεν έχει δει αριστερούς σε προτάσεις μομφής δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει μίσος και τοξικότητα»

Κατεβάζω ενωτική πρόταση!

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται να κάνω σκεπτόμενος την επερχόμενη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΣΑ όπως θέλει ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα) είναι να πανηγυρίσω που ένα τόσο τοξικό κόμμα φεύγει επιτέλους από τη δημόσια ζωή. Αλλά αμέσως μετά σκέφτομαι πως από ψυχαγωγικής απόψεως η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΣΑ) δεν συμφέρει κανέναν, και πολύ περισσότερο εμένα που ασχολούμαι επαγγελματικώς με τη γελοιότητα στη δημόσια ζωή.

Ταυτοχρόνως η απώλεια του κόμματος του Στέφανου και του Παύλου σημαίνει την απώλεια ενός οργανισμού που υπενθυμίζει σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας τι πραγματικά σημαίνει ανανεωτική αριστερά και γιατί οι εχθροπαθείς, μισαλλόδοξοι και εκδικητικοί αυτοί άνθρωποι πρέπει να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε εξουσία πλην αυτής που ασκούν στα στελέχη του κόμματός τους.

Συνεπώς, πιστεύω ότι παρά την πρόταση μομφής το κόμμα πρέπει να συνεχίσει ενωμένο να ψυχαγωγεί και να διδάσκει και κατεβάζω ενωτική πρόταση στο πρόσωπο του…

 

 Νικόλα του Φαραντούρη, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει με άριστο τρόπο την εχθροπάθεια με την κωμωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: