"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ελπίζω, ειλικρινά, να τον συγκρατήσει ο μπαμπάς του

 


Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Με πέντε μονάδες κάτω από το «δύο», που θα έγραφε μπροστά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας είχε προβλέψει ο πρόεδρός του, ήταν φυσικό ο Στέφανος να αποδράσει στις Σπέτσες, γιατί εκεί σκέφτεται καθαρότερα. Αφήστε, δε, ότι κάπου εκεί κοντά βρίσκεται ένα μπαρ που σερβίρει ίσως την καλύτερη σαλάτα με κινόα που υπάρχει, όπως ο ίδιος ο Στέφανος έχει γράψει σε κριτική του για το συγκεκριμένο μπαρ, που όλως τυχαίως τού ανήκει. Και τα λέω αυτά επειδή είναι γνωστό ότι η κινόα κάνει καλό στην εγκεφαλική λειτουργία.

Ποια ήταν όμως η σπουδαία ιδέα που γεννήθηκε στις Σπέτσες μετά το 14,92%;

Ινστιτούτο για την καταπολέμηση της Ακροδεξιάς, με έδρα τη Νέα Υόρκη…

Συγγνώμη, αλλά είναι καθαρή τρέλα.

Εχουμε και λέμε: τα αστακοκάραβα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το μπαρ στις Σπέτσες, το γυμναστήριο που πήρε στον μικρό για να παίζει, τώρα και ινστιτούτο; Σαν πολύ δεν ανοίγεται επιχειρηματικά; Πώς θα τα βγάλει πέρα με τόσα μαγαζιά;

Είμαι της γνώμης, ωστόσο, ότι δεν ευσταθεί η δημοφιλής θεωρία που θέλει πολιτικούς τους λόγους για τους οποίους ο Στέφανος ανταγωνίζεται τόσο εμφανώς τον Αλέξη Τσίπρα.

Οχι, δεν είναι η πολιτική.

Είναι η ζήλια τού «γιατί εσύ και όχι εγώ», την οποία κάνει χειρότερη ο απύθμενος ναρκισσισμός του Στέφανου. Δεν είναι τίποτα περισσότερο και είναι σκέτη αφροσύνη.

Ελπίζω, ειλικρινά, να τον συγκρατήσει ο μπαμπάς του. Και, τέλος πάντων, αν είναι πια τόσο αποφασισμένος να ανοίξει και ινστιτούτο…

 

 ας το κάνει ινστιτούτο αδυνατίσματος! Κάτι που συνδέεται εξ αντικειμένου με παρεμφερείς επιχειρηματικές δραστηριότητές του (χυμοί, κινόα, γυμναστήρια) και φαντάζομαι ότι θα λείπει από τις Σπέτσες.

 

Υστερόγραφο. Πάντως, μετά την αποκάλυψη ότι έγραφε εκθειαστικές κριτικές για τα προϊόντα του δικού του μπαρ, προσωπικώς δεν χρειάζεται να ξέρω τίποτα περισσότερο για την περιουσιακή κατάστασή του ή την προέλευση της περιουσίας του. Ο,τι χρειάζεται να ξέρω για να προστατεύω τον εαυτό μου το έμαθα από τη συγκεκριμένη ψιλοαπατεωνιά.

Για να το πω με τον αμερικάνικο τρόπο, αφού το θέμα μας είναι τέτοιο, ποτέ δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από αυτόν τον, κατά τα άλλα, θαυμάσιο κύριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: