"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Μάθετε πρόσθεση από τον άρχοντα

 


Toυ Θανάση Μαυρίδη

Είπε ο κ. Τσίπρας μάθετε πρόσθεση και όχι αφαίρεση και διαίρεση.

Ο Αλέξης Τσίπρας που το 2015 διάλεξε για συνέταιρο την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου και όχι το Ποτάμι του Σταύρου.

Είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που επέτρεψε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους προδότες και πουτανάκια των δανειστών.

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου συμμετέχει σε αυτή την κωμωδία, είναι κάτι που ο ίδιος το γνωρίζει. Δεν θα μας τρελάνουν όμως οι πρωταθλητές της διαίρεσης και του μίσους.

Ο κ. Τσίπρας δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Αν πραγματικά ήθελε να ανοίξει μία νέα σελίδα στην πολιτική θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγνώμη από όλους εκείνους που έβλαψε με τις ιδεοληψίες και τις αυταπάτες του. Το αντισύριζα μέτωπο δεν δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι δήθεν μισούσαν την αριστερά, αλλά διότι βρέθηκαν απέναντι σε πρακτικές που θύμιζαν έντονα τους όρους και τις συνθήκες που οδήγησαν πριν μερικές δεκαετίες σε έναν εμφύλιο πόλεμο.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσπάθησαν να το αλώσουν. Αρχικά επιτέθηκαν στα στελέχη του. Στη συνέχεια επιδόθηκαν στο άθλημα των μεταγραφών. Ούτε έτσι κατάφεραν κάτι. Συγκέντρωσαν στελέχη της δεύτερης γραμμής. Κι έπειτα περάσαμε στο επόμενο στάδιο! Σε εκείνο της προσέγγισης του χαμένου Γιώργου Παπανδρέου και παλαιών στελεχών του Κινήματος, όπως ο Κώστας Λαλιώτης.

Το νέο «project» ήταν εκείνο της συγκατοίκησης στην εξουσία. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει επενδύσει σημαντικά σε αυτό. Ανάλωσε όλο τον χρόνο της προεκλογικής περιόδου του 2019 σε αυτό και μόνο.

Μοιάζει να είναι λογικό. Προσθέτουν σε ένα κομμάτι χαρτί νούμερα και βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα. Μόνο που η πολιτική δεν είναι μόνο αριθμοί. Είναι πρώτα και κύρια οι άνθρωποι. Και οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα, έχουν μνήμη και έχουν κρίση. Και ναι μεν οι Παπανδρέου έχουν λόγους να πιστεύουν ότι δεν θα έχουν άλλη πιθανότητα. Αλλά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρόβατα για να οδηγηθούν σε ομαδική λοβοτομή.

Δεν καταπίνονται έτσι εύκολα όλα όσα έγιναν στα δύσκολα χρόνια της περασμένης δεκαετίας. Όταν η χώρα κινδύνευσε να βρεθεί εκτός ΕΕ λόγω του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του.

Να γιατί θα αποτύχει και αυτό το σχέδιο του κ. Τσίπρα. Επειδή…

 

 είναι κοντόφθαλμο και δεν λαμβάνει υπόψη τους ανθρώπους για τους οποίους δήθεν κόπτονται.

Είναι μία ακόμη μηχανορραφία. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο. Ένα ακόμη «κόλπο» από τον άρχοντα της ρητορικής του μίσους.

Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να διδάξει πρόσθεση. Επειδή το μόνο που πραγματικά γνωρίζει είναι η διαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: