"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔο-γαλαζαίικο ΠΑΣΟΚ-ο-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η έντεχνη "άλωση" της Νέας Δημοκρατίας

 

Toυ ΘΟΔΩΡΗ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Ο αληθινός πολιτικός αρχηγός πρέπει να τολμά ό,τι αρμόζει σ’ έναν αληθινό πολιτικό αρχηγό. Μόνο έτσι θα παραμείνει στην εξουσία. Η πραγματική εξουσία δίνεται μόνο σ’ εκείνους που τολμούν να σκύψουν για να την πάρουν. Μόνο ένα πράγμα έχει σημασία: να είναι διορατικός, άξιος και ικανός να το τολμήσει…”

Τι σηματοδοτεί άραγε η ταυτόχρονη παρουσία πολλών πρώην βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ σε σημαντικά καίρια πόστα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και η μετατόπιση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας που, ως συνέχεια της ΕΡΕ, μεγαλούργησε επί 50 χρόνια, εκτός κάποιων εξαιρέσεων κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής… προς την πλευρά του σοσιάλ-κέντρου;

Πως είναι δυνατόν να μισεί κάποιος τόσο πολύ αυτά που πρεσβεύει η μεγάλη αυτή παράταξη, ώστε δολίως να ανοίξει την κερκόπορτα και να μπάσει ο ίδιος -αυτοπροσώπως- μέσα στο κάστρο όλον αυτόν τον παράταιρο και ανάδελφο πολιτικό πληθυσμό που μέχρι χθες λυσσαλέα λοιδορούσε, έβριζε και πολεμούσε τη Νέα Δημοκρατία και να του μοιράσει αξιώματα και εξουσία;

Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που στελέχη άλλων κομμάτων αξιοποιούνται σε κυβερνήσεις της ΝΔ. Μόνο που η αξιοποίηση αυτή περιοριζόταν συνήθως στην ανάθεση απλών διαχειριστικών καθηκόντων ή και μόνο την ψηφοθηρική ένταξή τους στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος. Κατά καιρούς είχαν προσχωρήσει στη ΝΔ - από τα δεξιά πάντα, αλλά πάντοτε σε δεύτερους ρόλους και αφού πρώτα δήλωναν πίστη στις αρχές και τα ιδεώδη της παράταξης και στον εκάστοτε πρόεδρο της παράταξης.

Δεν είναι και λίγα τα πρόσωπα που προέρχονται από συγκεκριμένο χώρο και, πλέον, είναι υπουργοί και υφυπουργοί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αποτελούν αριθμητικά το 20% των μελών της, κάτι που αποτελεί πρωτοφανές και πρωτόγνωρο ποσοστό στην ιστορία αυτής της παράταξης - ποσοστό ικανό να τη μεταλλάξει σε κάτι ξένο ως προς όλα αυτά που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία!

Στους περίπου 60 υπουργούς αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εντοπίζει κανείς 11 πρόσωπα που έχουν υπουργοποιηθεί και άλλα τα οποία σύντομα θα αναλάβουν κομβικούς ρόλους, δηλαδή περίπου το 1/6, που στο παρελθόν είχαν κάποια διαδρομή, άλλοι σημαντική και άλλοι περιορισμένης εμβέλειας, στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Φλωρίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μάριος Θεμιστοκλέους, Λίνα Μενδώνη, Πάνος Τσακλόγλου, Άκης Σκέρτσος, Θανάσης Κοντογεώργης, Αλεξάνδρα Σδούκου, Θεόδωρος Λιβάνιος, Αριστοτελία Πελώνη, Άννα Διαμαντοπούλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου κ.ά.

Κάποτε, λοιπόν, οι τύποι αυτοί ανήκαν στο βαθύ-βαθύτατο ΠΑΣΟΚ και αποτελούσαν υβριστές και πολέμιους της Νέας Δημοκρατίας… ενώ σήμερα είναι υπουργοί και υφυπουργοί του… Κυριάκου Μητσοτάκη ή αποτελούν κομβικά γρανάζια στον μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας!

 

 

Στο προηγούμενο άρθρο έγραψα, πως "κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ένας σκεπτόμενος ΝεοΔημοκράτης, μπορεί να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, ακόμα και αν αυτή προέρχεται από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας”… για να δεχθώ ένα ευγενικό μεν, αλλά άκρως αποστομωτικό σχόλιο-απάντηση.

"Eπιτρέψτε μου να διορθώσω, κε Γιάνναρε!

… ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, ακόμα και αν είναι από την ΝΔ, παράταξη στην οποία ΔΕΝ ανήκει η κυβέρνηση”‼

Τότε πραγματικά συνειδητοποίησα, πως αυτά που δείχνει προς τα έξω, αλλά και εσωτερικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι κάτι που δεν έχει σχέση με αυτό που γνωρίζουμε για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αποτελεί ένα μείγμα ΠαλαιοΠασόκων και νέας σοδειάς ΝεοΔημοκρατών, που έχουν επιδοθεί στο χωρίς τέλος χειροκρότημα του αρχηγού, με μηδενική όμως προστιθέμενη αξία για τη χώρα και τους πολίτες της! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκλεγούν, και μετά… "δε βαριέσαι”!!! Το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι με ποιο κόμμα θα εκλεγούν, φθάνει να εκλεγούν…

Οι αληθινοί ΝεοΔημοκράτες βουλευτές έχουν ανερυθρίαστα παραμεριστεί και στριμωχτεί σε μια γωνία του… "γαλαζωπού” οικοδομήματος, προκειμένου να μην ενοχλούν, να μην μιλάνε και να μην πράττουν, αλλά κυρίως να μην ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης… και όταν για ξεκάρφωμα τούς δοθεί κάποια στιγμή κάποιο Υπουργείο, ε!… δεν έχουν και ουσιαστικές αρμοδιότητες, μιας και από κάτω τους τοποθετείται πάντα ένας έμπιστος υφυπουργός ή αναπληρωτής υπουργός του Μαξίμου, που έχει και το γενικό πρόσταγμα…

Αγαπητέ πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα, ούτε και μόνο ένα συντηρητικό κόμμα. Είναι…

 

 το μοναδικό ανάχωμα απέναντι στην έπαρση και τον λαϊκισμό της Αριστεράς.

Καλά και άγια τα ανοίγματα προς το Κέντρο και την Αριστερά, αλλά οι ΝεοΔημοκράτες δεν θα σου δώσουν ποτέ το πράσινο φως, να πας την παράταξη αλλού, εκεί που εσύ θέλεις!

Μην ξεχνάς ποτέ πως για την παράταξη δεν είσαι τίποτε άλλο, παρά μια μονάδα, που παρά τα αξιώματα που σου δόθηκαν, δεν έχεις λευκή επιταγή να τη μεταλλάξεις με παιδικά τεχνάσματα!

Κάποια στιγμή τα αστεία τελειώνουν και οι άνθρωποι ξυπνάνε και αντιδρούν


Δεν υπάρχουν σχόλια: