"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΚΟΥΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ: Πολιτική πρόταση

 

Του Παντελή Σαββίδη

Αν με όσα έχουν συμβεί ο ελληνικός λαός πιστεύει πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο, τότε είναι άξιος για ό,τι υφίσταται: για την ακρίβεια που δεν του επιτρέπει να ζήσει, για την αλαζονεία της εξουσίας, για την διαφθορά, για την γραφειοκρατία, για τον συγκεντρωτισμό, για την αποδόμηση της κοινωνικής ζωής, για την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, για την ουσιαστική διάλυση του κράτους.

Αν πιστεύει πως κάτι πρέπει να αλλάξει αλλά δεν ξέρει πως, ιδού ένας οδικός χάρτης.

1.-Στις ευρωκλογές καταψηφίζει τη ΝΔ. Ψηφίζει οτιδήποτε θέλει εκτός ΝΔ.

2.-Αν τα ποσοστά της ΝΔ πέσουν γύρω στο 20% ή και χαμηλότερα, τότε, πρέπει να τεθεί θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της ΝΔ να κυβερνά. Δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει. Και αν δεν παραιτηθεί, οι συνεχείς διαδηλώσεις θα την απονομιμοποιήσουν, εντελώς.

3.-Στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν, ο ελληνικός λαός δεν δίνει σε κανέναν αυτοδυναμία. Συγκροτείται κυβέρνηση συνεργασίας με δύο στόχους: πάταξη της αλαζονείας και επιβολή κανόνων αντικειμενικής λειτουργίας των ΜΜΕ. Οι ολιγάρχες τίθενται στο περιθώριο. Οι εκλογείς πιέζουν και για άλλα μετρα όπως αμφισβήτηση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου διακυβέρνησης, πάταξη της γραφειοκρατίας και αποσυγκέντρωση με την διαμόρφωση μιας περιφερειακής πολιτικής.

4.-Αν τα μέτρα αυτά δεν εφαρμοστούν, τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην εξουσία θα χρεωθούν την αποτυχία.

5.-Στις επόμενες εκλογές καταψηφίζονται και διαμορφώνονται νέοι πολιτικοί φορείς με εκλογικό πρόγραμμα οικονομικής επιβίωσης του λαού, κατά της διαφθοράς, κατά της γραφειοκρατίας και κατά της υπερσυγκέντρωσης στο κέντρο.

Δεν είναι πρόγραμμα περιπάτου. Είναι σκληρό και θέλει δουλειά. Αλλά…

 

 τίποτε δεν χαρίζεται.

Η άλλη λύση είναι η σημερινή παρακμή.

Διαλέξτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: