"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ:Τρέμε Ευρώπη

 


Toυ Τάκη Θεοδωρόπουλου

Ερωτηθείς ο κ. Κασσελάκης για την επιστολική ψήφο απάντησε ότι λυπάται που δεν εφαρμόζεται και στις εθνικές εκλογές.

Είναι ο πρόεδρος του κόμματος το οποίο προ διμήνου είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο επειδή η επιστολική ψήφος θα ίσχυε και για τις εθνικές εκλογές.

Πώς ονομάζεται το φαινόμενο;

Θα προτιμούσα την απλούστερη εκδοχή: έλλειψη σοβαρότητας.

Δεν είναι ο μόνος.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν είναι μόνον τηλεπωλητής των επιστολών του Ιησού. Είναι και θαυματοποιός. Υπόσχεται ότι αν εκλεγεί θα ανεβάσει τη σύνταξη στις 3.000 ευρώ.

Και γιατί όχι 5.000;

Προφανώς στις επιστολές του Κυρίου θα υπάρχει και το μυστικό που του επέτρεψε να πραγματοποιήσει το θαύμα στον γάμο της Κανά.

Ελλειψη σοβαρότητας είπατε;

Σημασία έχει ότι επιβραβεύεται κατά τα φαινόμενα από περίπου 10% των ψηφοφόρων.

Ο κ. Ζαγοράκης υπήρξε σοβαρός ποδοσφαιριστής. Υπήρξε και σοβαρός ευρωβουλευτής. Γι’ αυτό και έδωσε όρκο σιωπής. Αφού διέπρεψε διά της σιωπής του με τη Ν.Δ., τώρα τη μεταφέρει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ εξακολουθεί να είναι ευρωβουλευτής εκλεγείς με τη Ν.Δ.

Εδώ η έλλειψη σοβαρότητας αφορά όσους τον επέλεξαν και στο ένα και στο άλλο κόμμα.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι μόνο σοβαρός. Είναι και θυμωμένος. Πιστεύει ότι η υπόθεση των υποκλοπών που τον αφορά μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη; Ή μήπως ούτε αυτός την παίρνει στα σοβαρά;

Διαβάζοντας στην «Κ» της Κυριακής τα αποσπάσματα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε επιμέλεια της Ξένιας Κουναλάκη, συνειδητοποίησα για μια ακόμη φορά σε τι οφείλεται η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς συναντήθηκε ο Τσίπρας με τον «σάχλα» Βαρουφάκη, όπως τον αποκαλεί ο Σόιμπλε.

Κανείς τους δεν έπαιρνε στα σοβαρά την Ευρώπη. Εξ ου και η δημοφιλία τους. Η υποτίμηση της Ευρώπης έχει τα χαρακτηριστικά εθνικού ιδεολογήματος. Μ’ αυτήν πολιτεύθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου κι αυτή σημάδεψε την ενδοχώρα της συλλογικής μας συμπεριφοράς.

Αφού τους κοροϊδεύαμε για χρόνια με τις επιδοτήσεις, γιατί να τους πάρουμε στα σοβαρά;

Το ιδεολόγημα βρήκε την ιδανική του έκφραση με το 60% του δημοψηφίσματος του 2015.

Από όσους διαπραγματεύθηκαν την ελληνική κρίση, ο μόνος που την πήρε στα σοβαρά ήταν…

 

 ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οταν του μίλησε ο Σόιμπλε για το time out της ελληνικής ένταξης, του κόπηκε η όρεξη και δεν έφαγε μπουκιά. Και είναι τοις πάσι γνωστό ότι για να κοπεί η όρεξη στον Βενιζέλο πρέπει να του έχει συμβεί κάτι τρομερό.

Την υποτίμηση της Ευρώπης την πληρώσαμε ακριβά.

Η Αριστερά εξακολουθεί να την υπηρετεί. Ονειρεύεται ακόμη εκείνο το 60% του 2015. Το ΚΚΕ θα εκλέξει ευρωβουλευτές οι οποίοι θα υποστηρίζουν τη διάλυσή της. Τα διάφορα κομματίδια στα δεξιά της Ν.Δ. πάσχουν από βαριά έλλειψη σοβαρότητας. Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να ξεχνάει ότι πρόεδρός του υπήρξε ο Κώστας Σημίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: