Η σφαγή της ημέρας της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου 1929 (Massacre of Saint’s Valentine Day) ήταν το όνομα που δόθηκε και έμεινε στην ιστορία, σε ένα μακελειό που έγινε σε μια αποθήκη του Λινκολν Παρκ στη βόρεια πλευρά του Σικάγου. Τρεις ένοπλοι μεταμφιεσμένοι αστυνομικοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ επτά μέλη της αντίπαλης συμμορίας του Τζωρτζ "Μπανκ" Μοράν με εντολή του αρχηγού της Ιταλοαμερικανικής μαφίας Αλ Καπόνε για να αποκτήσει τον έλεγχο στη διακίνηση του παρανόμου αλκοόλ στο Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Η σφαγή ήταν στα πρωτοσέλιδα των αμερικανικών εφημερίδων για πολλούς μήνες και έχουν γυριστεί έξι κινηματογραφικές ταινίες για αυτή.
Λούτσα απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023: η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση ενός μαύρου αυτοκινήτου και μιας μοτοσικλέτας με τους δράστες που γάζωσαν με 60 σφαίρες ένα αυτοκίνητο με πλαστές γερμανικές πινακίδες στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα ηλικίας 20-30 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες Αλβανοί, που στη συνέχεια έγιναν Τούρκοι με πλαστά γαλλικά διαβατήρια. Εικάζεται ότι είναι σεσημασμένοι κακοποιοί με εμπλοκή στο εμπόριο ναρκωτικών εκ των οποίων πέντε βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο και ένας στον δρόμο, που πιθανόν να είναι από τους δράστες, με τους πυροβολισμούς που κράτησαν πολύ ώρα και τρομοκράτησαν τους κατοίκους της Λούτσας. Σαφώς πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων συμμοριών για τον έλεγχο του εμπορίου κοκαΐνης και στα στέκια πώλησης της στην Αττική, αλλά τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα από την αστυνομική έρευνα, ούτε έχουν βρεθεί όπλα.
Η μαζική αυτή δολοφονία έρχεται στη συνέχεια σειράς δολοφονιών- εκτελέσεων, κυρίως αλλοδαπών μελών του υποκόσμου με ασχολία στο εμπόριο των ναρκωτικών και λαθρεμπόριο καυσίμων, που εκτελούνται από δολοφόνους εισαγόμενους από το εξωτερικό οι οποίοι χρησιμοποιούν μοτοσικλέτα και που παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύει κάθε φορά η Αστυνομία, ποτέ δεν έχουν συλληφθεί και έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.
Το όλο ζήτημα είναι σοβαρότερο από ό,τι παρουσιάζεται γιατί η χώρα μας έχει γίνει "ξέφραγο αμπέλι" για τους αλλοδαπούς εγκληματίες και κυρίως Αλβανούς, αλλά και από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, που μετά την εξόντωση των δικών μας capo του υπόκοσμου πήραν στα χέρια τους το εμπόριο των σκληρών ναρκωτικών (κοκαΐνη) με συνεχή ξεκαθάρισμα των μεταξύ τους λογαριασμών και με τεράστια έσοδα. Τα έσοδα αυτά με τη βοήθεια πρόθυμων επαγγελματιών (λογιστών, δικηγόρων, οικονομολόγων κλπ) ξεπλένονται με την ίδρυση νομίμων επιχειρήσεων, που κατά καιρούς αποτελούν στόχους βομβιστικών επιθέσεων. (Για τον κίνδυνο αυτό πιο αναλυτικά στο Capital, 6-6-2023, Κάτι πρέπει να γίνει για τη δημόσια ασφάλεια και, 3-2-2021, Η κοινωνία βιώνει ένα έλλειμμα έννομης προστασίας).
Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι η Αστυνομία δεν γνωρίζει τα πάντα για τον υπόκοσμο (δομές, αρχηγούς, μέλη, στέκια, παράνομες - νόμιμες επιχειρήσεις), αφού μάλιστα οι περισσότεροι κακοποιοί είναι σεσημασμένοι, που σημαίνει ότι κάποτε συνελήφθησαν για κάποιο αδίκημα και αφέθηκαν ελεύθεροι, το πώς είναι ένα άλλο ερωτηματικό. Εξάλλου για την εισαγωγή από το εξωτερικό επαγγελματιών δολοφόνων απαιτείται εκτός από χρήμα, που υπάρχει άφθονο, και διοικητική μέριμνα με την προμήθεια πληροφοριών, όπλων, μέσων κίνησης και κυρίως διαφυγής στο εξωτερικό. Όλα αυτά αφήνουν ίχνη, που η Αστυνομία με τον σύγχρονο εξοπλισμό της και με διεθνή συνεργασία μπορεί να εξιχνιάσει.
Την άνοιξη 2021 ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παράδωσε στον Εισαγγελέα Α.Π. φάκελο-μελέτη με τον οποίο περιγράφεται η βαριά εγκληματικότητα της χώρας και ζήτησε τη συνεργασία της Εισαγγελικής Αρχής αντί να ενεργήσει η Αστυνομία μόνη της για την εκκαθάριση του άγους. Στον φάκελο υπάρχουν 200 περιπτώσεις για υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια για τις οποίες υπάρχουν, βάσει αξιόπιστων στοιχείων, ερωτηματικά για τη διαδικαστική τους πορεία. Ο Εισαγγελεύς Α.Π. ανέθεσε σε Αντ/λέα ΑΠ τη διερεύνηση και συντονισμό της όλης έρευνας από τα αρμόδια όργανα. Έκτοτε άκρα του τάφου σιωπή!
Μεταξύ της σφαγής του Αγίου Βαλεντίνου και της μαζικής δολοφονίας στη Λούτσα υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές, όπως ότι και οι δύο έγιναν μεταξύ αντιπάλων συμμοριών για τον έλεγχο της πιάτσας της παράνομης εμπορίας αλκόολ-ναρκωτικών, οι εκτελέσεις έγιναν από επαγγελματίες εκτελεστές, που δεν συνελήφθηκαν, οι νεκροί ήταν περίπου στον ίδιο αριθμό. Η διαφορά είναι ότι στο Σικάγο, οι συμμορίες ήταν ντόπιες, ενώ εδώ πρόκειται για αλλοδαπές συμμορίες σκληρών κακοποιών, που με τη συνεργασία ντόπιων εγκληματιών, ακόμα και λευκού κολάρου, διαφεντεύουν την πιάτσα και το εμπόριο ναρκωτικών –λαθρεμπόριο καυσίμων ατιμωρητί.
Κι αυτό γιατί η Πολιτεία...
δεν μπορεί (επιεικώς) να εμπεδώσει τη δημόσια ασφάλεια και δεν εννοώ τους κατωτέρους αστυνομικούς, που κάνουν με αυταπάρνηση τη δουλειά τους, ενώ στις ΗΠΑ ο Αλ Κάπονε κλείστηκε τελικά στη φυλακή για φοροδιαφυγή, που δεν συμβαίνει παρ’ημίν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου