"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Θεατρολογικός αναλφαβητισμός

 

Γράφει ο Στέντωρ

Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσαμε να τον επινοήσουμε.

Καμία σουρεαλιστική φαντασία δεν θα μπορούσε να πλάσει έναν πρόεδρο που έχει εκπέσει και υπογράφει εξώδικα ως πρόεδρος εναντίον εκείνων που έχουν μείνει στο κόμμα και απεργάζονται διαγραφή του έκπτωτου. Ακόμη κι αν κανείς αποτολμούσε να γράψει ένα τέτοιο σενάριο, θα του επιστρεφόταν ως εξωπραγματικό. Εχει και η φάρσα τα όριά της.

Ομως, όταν η φάρσα είναι πραγματικότητα, όσοι διολισθαίνουν σε αυτή διακινδυνεύουν να τους υποσκελίσει ο μετρ του είδους.

Για τον μετρ ισχύει κάτι που έχει ειπωθεί και για τον Τραμπ: Το μεγαλύτερό του χάρισμα είναι ότι δεν μπορεί να νιώσει ντροπή.

Αυτό δεν έχουν καταλάβει οι άσπονδοι σύντροφοί του που, αντί να τον αφήσουν να σβήσει με ένα γέλιο, πάνε, όπως η Γεροβασίλη, να τον διαγράψουν. Να δώσουν δηλαδή…

 

 στη φάρσα το κύρος του δράματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: