"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: «Απλώς την είδε και τη σκότωσε» - Τί κακό έκανε το ισλαμοκαθαρματάκι?

 

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Το παλληκάρι αριστερά ονομάζεται Moussa Sangare. Είναι 31 ετών, γεννημένος στην Ιταλία από Αφρικανούς γονείς (από το Μάλι) άνεργος, και είχε αστυνομικό μητρώο για ενδοοικογενειακή κακοποίηση σε βάρος της μητέρας και της αδερφής του.

Tη νύχτα μεταξύ 29 και 30 Ιουλίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, βγήκε στο δρόμο κρατώντας ένα μαχαίρι. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει κάποιον. Και τον βρήκε. Ήταν η 33χρονη Ιταλίδα Sharon Verzeni που είχε βγει για μια βραδινή βόλτα σε έναν ήσυχο δρόμο, μιας ήσυχης πόλης, στο Terno d'Isola, στην επαρχία του Μπέργκαμο.

Την μαχαίρωσε 4 φορές, τρεις στην πλάτη και μία στο στέρνο εξαιρετικά γρήγορα, αιφνιδιάζοντάς την. Αιμορραγώντας, κατάφερε μόνο να τηλεφωνήσει στο 118 και να πει: «Με μαχαίρωσε». Πέθανε λίγο μετά στο νοσοκομείο.

Ο δολοφόνος έφυγε πάνω στο ποδήλατό του. Τα ρούχα του που είχαν αίμα τα πέταξε στο ποτάμι, αλλά το μαχαίρι το έθαψε γιατί ήθελε να το κρατήσει ως ενθύμιο!

Τον συνέλαβαν την Παρασκευή. Όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή γιατί το έκανε, απάντησε: «Δεν ξέρω, απλώς την είδα και τη σκότωσα».

Τα ΜΜΕ τον παρουσίασαν αρχικά ως Ιταλό, εκθειάζοντας μάλιστα τους μετανάστες διότι δύο αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας που με τις περιγραφές τους βοήθησαν στη σύλληψη του δολοφόνου ήταν Μαροκινοί.

Μετά, όταν άρχισε να γίνεται γνωστή η ταυτότητά του, αναγκάστηκαν να πουν ότι είχε μεταναστευτικό "υπόβαθρο".

Και τώρα τον παρουσιάζουν ως…

 

 νέο με ψυχολογικά προβλήματα.

Πόσο ακόμα ευρωπαϊκό αίμα χρειάζεται να χυθεί στον βωμό της πολυπολιτισμικής δυστοπίας;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: