"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Στον… αστερισμό του Γκλέτσου ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Του Μάνου Βουλαρίνου

γκλέτσος (ο) 1. υποψήφιος πρόεδρος κόμματος της Αριστεράς «τώρα που έπεσε ο Στέφανος, να δούμε πόσοι γκλέτσοι θα μαζευτούν να δηλώσουν υποψηφιότητα» 2. κακός ηθοποιός «έλα, βρε γκλέτσο, που νομίζεις ότι θα πιστέψω τα ψευτοκλάματά σου» 3. αυτός που αλλάζει εύκολα γνώμη «είναι τόσο γκλέτσος που όπως τον εκθειάζει σήμερα, έτσι θα τον κατηγορεί αύριο»

Διαλύθηκε κάθε κίνδυνος ανησυχίας

Οι ανησυχίες για τον κίνδυνο που διατρέχει η ψυχαγωγική αξία του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της καθαίρεσης του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα διαλύθηκαν όσο γρήγορα δημιουργήθηκαν. Οχι μόνο γιατί ο σύζυγος του Τάιλερ δεν έχει (τουλάχιστον ακόμα) δείξει διάθεση αποχώρησης από το κόμμα, όχι μόνο γιατί σε όσους ξερογλείφονται για τη θέση του προέδρου περιλαμβάνονται τα ονόματα του Παύλου του Πολάκη και του Νικόλα του Φαραντούρη, αλλά κυρίως επειδή έσπευσε να δηλώσει παρών και ο σύντροφος Απόστολος Γκλέτσος.

Ο άνθρωπος ο οποίος, αφού έκανε τον κλακαδόρο του μπροέδρου Τσίπρα και αφού εκδήλωσε την πίστη του στις ικανότητες του παπατζή από το Μαϊάμι, δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος συνειδητοποιώντας ότι η θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει περισσότερο να κάνει με την ψυχαγωγία και λιγότερο με την πολιτική.

Τώρα το μόνο που μένει για να αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία στο κόμμα είναι να χτυπήσει το πιατίνι της η Αννίτα η Πάνια.

Χάθηκαν...

Εχω καιρό να ακούσω τους «ειδικούς» που μιλούσαν για το «επικοινωνιακό χάρισμα» του Κασσελάκη και ανησυχώ. Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω τις απόψεις των ανθρώπων που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που τον προσέχεις επειδή λέει ή κάνει κάτι ενδιαφέρον και σε κάποιον που τραβάει την προσοχή επειδή αφοδεύει δημοσίως.

Και νόμιζα ότι το είχαν τερματίσει

Αν αισθάνεστε μειονεκτικά επειδή έχετε πρόβλημα με την κατανόηση κειμένου ή αδυναμία στους υπολογισμούς με αριθμούς, σκεφτείτε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ…

 

 έφτιαξαν ειδικό χαρτί οδηγιών που εξηγούσε ότι όποιος ψηφίζει «ΥΠΕΡ» ψηφίζει υπέρ της πρότασης μομφής και όποιος ψηφίζει «ΚΑΤΑ» ψηφίζει κατά της πρότασης μομφής και χρειάστηκαν δύο ώρες για να καταμετρήσουν λιγότερα από 300 ψηφοδέλτια.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: