"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΤΣΟΓΛΑΝΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Λίγη προσοχή εδώ παρακαλώ...

 


Γράφει ο ΑΛΚΗΣ ο πιθανολόγος

Ας μου επιτραπεί να επιμείνω σε μια παράμετρο την οποία πολλοί σχολιαστές έχουν αναδείξει αλλά και η οποία θα πρέπει να εντυπωθεί στο μυαλό των ψηφοφόρων ιδίως δε εκείνων της “από δω” πλευράς.

Θα είναι ίσως πολύ μεγάλης σημασίας η ψήφος για τις πρώτες εκλογές διότι υπάρχει το ενδεχόμενο όλα τα κόμματα που αντισυστημικού τόξου να συνασπιστούν και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές, σε αντίθεση με τα κοινοβουλευτικά ειωθότα και την πολιτική βούληση του Eλληνικού λαού.

Παρότι το ΚΚΕ ιδίως, διατείνεται ότι δεν θα συμπράξει (όπως και δεν συνέπραξε άλλες φορές στο παρελθόν, μην ξεχνάμε το ιστορικό “δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας” της κυρίας Παπαρήγα όταν αυτή η απευθύνθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ), πολλοί φοβούνται ότι θα υπάρξει έξωθεν συγκολλητική εντολή δημιουργίας αντι-Δυτικής κυβέρνησης ούτως ώστε να αυξηθεί περαιτέρω ή πίεση στους « αρμούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με άγνωστα και προφανέστατα τραγικά αποτελέσματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και φυσικά και για την Ελλάδα η οποία είναι πλήρες μέλος της.

Το πρόβλημα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέβηκε από το 3% στο 36%, δεν είναι ότι έχει τόσο τρομακτική επιρροή στο εκλογικό σώμα. Ίσα ίσα μάλλον σαν σαλτιμπάγκος φαίνεται περισσότερο πλέον παρά σαν κυβέρνησιμος ηγέτης, το δε  εκλογικό ποσοστό του κόμματός του, δεν μπορεί να του εξασφαλίσει την αυτοδυναμία από τούδε και στο εξής μέσα σε κανένα εκλογικό σύστημα.

Η δύναμη του κυρίου Τσίπρα έγκειται στο ότι φαίνεται διαθέσιμος για τους εχθρούς της Ελλάδος για στρατολόγηση και εκτέλεση της οποιασδήποτε αντεθνικής "επικίνδυνης αποστολής" του ανατεθεί. Και αυτό, ακριβώς λόγω του ότι είναι αδίστακτος, ανενσυναισθητος αλλά και ασυναίσθητος, θρασύς αλλά και ριψοκίνδυνος και με άγνοια εθνικού κινδύνου αρκεί στο βάθος να φαίνεται το άγιο δισκοπότηρο της πρωθυπουργικής καρέκλας.

Είναι ο τέλειος υποψήφιος ο οποίος αποδέχεται να καταστραφεί η χώρα του αρκεί να είναι αυτός ο κυβερνήτης σε μια χώρα ἐρείπιο, όπου μεταπηδώντας από τη μια παθογένεια στην άλλη μέσα στη δέσμη των διαταραχών της ψυχοπάθειας του, δεν αρκεί το όσο κατέστρεψε τη χώρα του για να ανέβει, τωρα πρέπει να την καταστρέψει και άλλο για να εδραιωθεί.

Όποτε αφού εκλεγεί, μεταπηδάει από το μηδενισμό στον μεσσιανισμό και αφού πρώτα καταστρέφει μετά θέλει να πάει τη χώρα σε περίεργες επουράνιες στο σοσιαλιστικό στερέωμα ατραπούς, που όχι μόνο δεν έχουν εφαρμογή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά ούτε καν στο βόριο-δυτικό ημισφαίριο.

Ο Αλέξης Τσιπρας αντλεί την δύναμή του από διάφορους ισχυρούς οι οποίοι κατά καιρούς τον προσεγγίζουν και του δίνουν δύναμη να βάλει σε κίνηση την απερισκεψία του και να διαλύσει τη χώρα η οποία τον εξέθρεψε και τον αναγνώρισε.

Βεβαίως υπάρχει αντίβαρο σε όλα αυτά και αυτό είναι η αδιαπραγμάτευτη ψήφος σε συστημικά κόμματα, ούτως ώστε να τελειώσει ο εφιάλτης της ακυβερνησίας και των διπλών εκλογών χωρίς εθνικές απώλειες. Αλλιώς, εάν κατορθώσει ο κος Τσίπρας να ανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου υπό οποιαδήποτε ιδιότητα...

 

 η χώρα θα έχει δεχθεί (πάλι) ένα ισχυρότατο πλήγμα, από το οποίο ίσως αυτή τη φορά να μην εξέλθει.
 

Για πολύ κόσμο δε, θα είναι η ταφόπετρα και των προσωπικών τους σχεδίων και προσπαθειών, αλλά και της προοπτικής τους να κάνουν κάτι καλύτερο για τη ζωή τους μετά από τόσα χρόνια δοκιμασίας, έστω και σε αυτή τη χώρα.
 

Βέβαια, αυτά τα ολίγα μπορεί να είναι απλά και προσωπικές σκέψεις χωρίς κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα της χώρας. Εάν όμως υπάρχει η πιθανότητα έστω και 1% να συμβούν, τότε ας έχουν γνώσιν οι φύλακες.

Δεν μας αξίζει αυτό που (πάλι) φαίνεται να σχεδιάζεται. Όσο λίγες πιθανότητες και να φαίνεται ότι έχει να πραγματοποιηθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: