"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ζαλίζονται και οι ίδιοι με τις αντιφάσεις τους

 

 

 Toυ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Στην αρχή της πανδημίας με την καραντίνα, η κυβέρνηση «στοχοποιούσε» τη νέα γενιά
. Τώρα με την ανακοίνωση του μέτρου των 100 ευρώ για κάθε ανεμβολίαστο άνω των 60, «στοχοποιεί» την τρίτη ηλικία. Πάντα σε κάθε μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας, θα υπάρχει μια κοινωνική ομάδα την οποία η κυβέρνηση θα «στοχοποιεί» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάζεται ως συμπαραστάτης άγγελος, υπερασπιστής και απελευθερωτής της.

Αυτή η θωπεία της ανεύθυνης συμπεριφοράς κάθε κοινωνικής ή ηλικιακής ομάδας, είναι η ευγενής προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στη θανατηφόρα επέλαση της πανδημίας.

Τα περί πειθούς ακούγονται πλέον γραφικά. Πώς θα πείσεις τους κατά συνείδηση αντιεμβολιαστές που μηνύουν τους γιατρούς γιατί τους διασωλήνωσαν ή εκείνους που υπογράφουν να μην διασωληνωθούν, μπαίνοντας στο νοσοκομείο; Αρκετά υπέφερε η κοινωνία από τον εγωισμό, την επιστημοφοβία, τη θρησκοληψία, τον μεσαιωνισμό των συμπολιτών μας, που γεμίζουν τα νοσοκομεία.

Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο δικός τους θάνατος. Η αυτοκτονία είναι ατομικό δικαίωμα

Η διασπορά του θανάτου όμως δεν είναι. 

Το πρόβλημα είναι ότι αναβάλλονται χειρουργεία ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν, ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις ή σοβαρούς τραυματισμούς που χρειάζονται τις ΜΕΘ και αυτές δεν υπάρχουν, γιατί τις καταλαμβάνουν οι ανεμβολίαστοι.

Ο Τσίπρας για μια ακόμη φορά έσπευσε να κλείσει το μάτι στους ανεμβολίαστους. Κατήγγειλε «ευρωπαϊκή πρωτιά» σε θανάτους και κρούσματα, αλλά και τον Μητσοτάκη ως «σαμποτέρ του εμβολιασμού».

Βέβαια, πάλι έπεσε έξω ο πρόεδρος. Προέβλεψε (ή πρότεινε;) ότι θα δημιουργηθεί «ένα κύμα αντίδρασης», το οποίο όμως δεν ήρθε. Αντιθέτως, με τα νέα μέτρα «πήρε φωτιά» η πλατφόρμα εμβολιασμού. Σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση, τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για 1η δόση από πολίτες άνω των 60 ετών.

Επίσης, επειδή είναι και «φιλολαϊκός» είχε έτοιμη τη δική του πρόταση: «Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνει ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση» - δηλαδή να τους πληρώσει κιόλας η Πολιτεία τους 60 + λες και είναι ανεύθυνοι πιτσιρικάδες.

Τότε βέβαια που η κυβέρνηση έδωσε στους πιτσιρικάδες τα 150 ευρώ ως ενθάρρυνση για να εμβολιαστούν, ο Αλέξης τα κατήγγειλε ως μέτρο «αγοραίο, εξευτελιστικό και χυδαίο».

Παράλληλα υποστήριξε ότι το μέτρο δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο. Ίσως, δεν είχε προλάβει να διαβάσει τη φρέσκια είδηση, ότι ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, δήλωσε ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για την αναχαίτιση της έξαρσης των μολύνσεων στη χώρα του.

Είχε όμως χρόνο να έχει ενημερωθεί για το προσχέδιο της Αυστριακής κυβέρνησης που προβλέπει 7.200 ευρώ πρόστιμο σε κάθε ανεμβολίαστο από τον Φεβρουάριο που ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός. Όπως επίσης για το πρόστιμο των 1.000 ευρώ σε όποιον θα μπαίνει σε ιταλικά μέσα μεταφοράς χωρίς αρνητικό τεστ ή πράσινο πάσο. Αλλά αυτοί είναι πολιτισμένοι. Για την Ελλάδα τα 100 ευρώ είναι «βαρβαρότητα» κατά τον Φίλη.

Το ότι οι 9 στους 10 θανάτους αφορούν πολίτες άνω των 60ετών, και ότι οι 8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι, δεν είναι από μόνο του βαρβαρότητα!

Είναι όμως και το παινεμένο think tank του Αλέξη. Ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας (η επιστημοσύνη του οποίου δεν αμφισβητείται,) πολιτικολόγησε στο Twitter: «Άκου 100 ευρώ τον μήνα πρόστιμο. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτό είναι πινεσοτικής έμπνευσης χαράτσι και ατομική ευθύνη μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μπλέξαμε».

Είναι ο ίδιος καθηγητής που πριν ενάμισι μήνα, στις 14 Οκτωβρίου, έλεγε ότι «πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, καθολικός, μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα»!


 


Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν απελπιστεί, κατανοώντας πως δεν μπορούν να ξαναέρθουν στην εξουσία παρά μόνο αν γίνουν όλα «μπάχαλο». Ετσι ανέβηκαν και τότε άλλωστε, όπως το έχει παραδεχθεί η αθέλητη ειλικρίνεια της Αχτσιόγλου.

Αλλά...

 

 όταν οι απόψεις τους αλλάζουν κάθε μέρα, όταν υποστηρίζεις κάτι και σε λίγο το εντελώς αντίθετο για το ίδιο θέμα, δεν καταφέρνεις χτυπήματα στη ΝΔ. 

Εκμηδενίζεις ραγδαία τη δική σου αξιοπιστία.  

Ούτε «μπάχαλο» δεν μπορείς να προκαλέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: