"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΠΑΣΟΚ-ο-ΣΥΡΙΖΑίικο ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΟΥΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ: To Αθηναϊκό κράτος και η εγκατάλειψη της Θράκης

 

Του Παντελή Σαββίδη

“Πρόσφατα που επισκέφτηκε τον Έβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος με το καπέλο του υπουργού Ανάπτυξης, βρέθηκε μπροστά σ’ ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο. Οι ντόπιοι να εγκαταλείπουν τα χωριά και την ακίνητη περιουσία τους, να την πουλάνε «μπιρ παρά» σε Τούρκους και Βούλγαρους. Σε συγκεκριμένο χωριό του Έβρου πουλήθηκε σε Τούρκο αγρόκτημα τεσσάρων στρεμμάτων με σπίτι 100τμ, μόλις 15.000 ευρώ.

Αυτά τα παράδοξα και άκρως ανησυχητικά φαινόμενα καλείται να αντιμετωπίσει ο στρατηγός Κέλλης με την παρέμβαση του κράτους των Αθηνών, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης του Έβρου που η Βουλή έχει εγκρίνει”.

Aπο το ιστολόγιο ieidiseis.gr

ΣΧΟΛΙΟ: αυτά που έχω γράψει για τον αθηναϊκό ολοκληρωτισμό και την αντιμετώπιση της χώρας ως αποικίας της Αθήνας θα αποδειχθούν πολύ συντηρητικά σε σχέση με την πραγματικότητα.

Νομίζουν ότι έχουμε κάτι εναντίον τους. Και οι πολιτικοί τους και οι κυβερνήτες τους και οι πολίτες τους.

Άρχισαν, ήδη, να συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους στο λεκανοπέδιο είναι μαρτυρική και θα γίνει χειρότερη. Σε ορατή φάση δεν θα έχουν νερό να πιούν. Τα υπόλοιπα έπονται.

Αλλά σιγά σιγά εκχωρείται και η Θράκη. Ο χριστιανικός πληθυσμός εγκαταλελειμένος απο τον αθηναϊκό ολοκληρωτισμό εγκαταλείπει τον τόπο του διότι δεν μπορεί να ζήσει. Και αγοράζουν οι μουσουλμάνοι με την κάθε είδους υποστήριξη της Τουρκίας.

Αν υπήρχε δικαιοσύνη στην Ελλάδα-ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΌ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ- θα είχε αναζητήσει ποινικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την εγκατάλειψη της υπαίθρου και, ιδιαιτέρως, της Θράκης. Ευθύνες που άπτονται της προσβολής του εθνικού συμφέροντος.

Προβληματιστείτε ότι αυτή η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη.

Η λύση είναι η αποσυγκέντρωση.

Στην Θράκη πρέπει να εγκατασταθούν τουλάχιστον δύο υπουργεία.

Τα βλέπετε αστεία και γελάτε;

Θα σας κοπεί το γέλιο όταν…

 

 αντικρίσετε την πραγματικότητα που υποθάλπετε και ως πολίτες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: