"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Η Λυδία Κονιόρδου έβαλε αυτογκόλ με έναν «προπαγανδιστικό» επικήδειο προσπαθώντας να τιμήσει τον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 


Η Υπουργός Πολιτισμού έβγαλε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ για το θάνατο του Κηλαηδόνη. Είναι μακροσκελής, προσεγμένη και έχει ωραία σημεία. Όμως δεν κρατήθηκε, δεν άντεξε να μην θριαμβολογήσει για το πώς ο μακαρίτης ήταν Αριστερός, για τη στάση του στο δημοψήφισμα, για τον αγώνα του εναντίον των «καθεστωτικών ΜΜΕ»


«Ο Λουκιανός κοίταζε κατάματα το παρόν από τότε, μέσα στη δικτατορία, που συνεργαζόταν με τον Γιάννη Νεγρεπόντη και τον Μποστ, μέχρι τον Ιούλιο του 2015, που σχολίαζε τη στάση των Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα αλλά και την προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ» γράφει κάπου. 


Όλα αυτά ισχύουν, όμως, πόσο μεγάλη πρόκληση να ακούγονται (και να οικειοποιείται η πολιτική του στάση) από ένα κόμμα που ψηφίζει («στα τέσσερα») Ναι σε όλα.  


«Είναι δικός μας», προσπαθεί να πει η κα Κονιόρδου, μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερό κόμμα. 


  Μια ζωή Ο Κηλαηδόνης σχολίαζε τη στάση των Ευρωπαίων πολιτικών, αλλά το κόμμα με το οποίο κυβερνά η κα Κονιόρδου 'υποτάχτηκε' στους Ευρωπαίους πολιτικούς


Ο Κηλαηδόνης τον Ιούλιο του 2015 στήριξε το ΟΧΙ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ -αφού μας δίχασε τζάμπα- υποστήριξε στη Βουλή το ΝΑΙ. 


Ο Κηλαηδόνης στηλίτευε την «προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ», μόνο που απ' ό,τι φάνηκε στην πορεία, ακόμα και ο Τσίπρας συμφώνησε με τα «κυρίαρχα ΜΜΕ» εξ ου και έκανε το Όχι Ναι. Επίσης, ο Σύριζα πλέον ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τα «κυρίαρχα ΜΜΕ» (τον Μπόμπολα ας πούμε, ενώ το Mega εξαφανίζεται κι ο ΔΟΛ κλείνει) ενώ έχει φτιάξει τα δικά του «κυρίαρχα μέσα» που παίζουν τη δική του προπαγάνδα. 


Η ειρωνεία του να προσπαθεί...

να καπηλευτεί η κα Κονιόρδου την αριστεροσύνη οποιουδήποτε, όταν η αριστεροσύνη έχει εκλείψει απ' την κυβέρνησή της είναι μεγάλη. 


Το να στέλνεται όμως το δελτίο τύπου στα πάλαι ποτέ «κυρίαρχα μέσα» τη στιγμή που αυτά αφήνουν την τελευταία τους πνοή είναι σχεδόν προσβλητικό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: