"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΚΗΦΗΝΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ιδέες για άλλα 8 σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ (Η ιδέα είναι πολύ καλή για να περιοριστεί σε λίγα μόνο βίντεο)

 


Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

Η καμπάνια «Χάου του» οδήγησε σε ένα μνημειώδες σποτ στο οποίο απαντά στην ερώτηση «Πώς να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου» ο ίδιος ο ηγέτης της ελληνικής αριστεράς
(χωρίς λόγο βέβαια, αφού η απάντηση που δίνεται από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της καμπάνιας, που την ώρα που ρωτάει σφίγγει και τη χούφτα του, είναι αρκετά σαφής) ο οποίος, χάρη στο σποτ, αποκτά το παρατσούκλι «μπρόεδρος».  

Ένα παρατσούκλι που ταιριάζει απόλυτα στον ηγέτη της μπροοδευτικής παράταξης και δεν αποκλείεται να τον συνοδεύει για όλη την υπόλοιπη (και για σατιρικούς λόγους, ελπίζω μακρόχρονη) καριέρα του.

Φαίνεται πως αυτό το σποτ θα είναι το τελευταίο της σειράς, αλλά νομίζω κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος αφού η ιδέα είναι πολύ καλή για να περιοριστεί σ’ αυτά τα λίγα βίντεο. Θέλω να πω πως η κακομαθησιά, η τεμπελιά, η μισαλλοδοξία, η ανευθυνότητα και όλα αυτά τα οποία κολακεύει η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ συναντώνται και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής τις οποίες δεν έχει ακόμα αγγίξει. Γι’ αυτό ετοίμασα οκτώ κείμενα τα οποία προσφέρω στους συντρόφους σε τιμή κόστους (δηλαδή μόνο για να πληρώσω τα έξοδα κειμενογράφου, δακτυλογράφου, διορθωτή και μουσικού επιμελητή ο οποίος διαλέγει τη μουσική που ακούω ενώ γράφω, που είναι όσο να ‘ναι αρκετά) προκειμένου η καμπάνια που όλοι αγαπήσαμε να συνεχιστεί. Και μπράβο μου.

1. Πώς να ζήσεις ανέμελα τα μαθητικά χρόνια;

Πανεύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια τσάντα για να βάζεις μέσα τα βιβλία και τα τετράδιά σου. Στη συνέχεια κάνεις τους γονείς σου να νομίζουν ότι παρακολουθείς τα μαθήματα ενώ εσύ αράζεις και βολτάρεις με την παρέα σου.

Α... συγγνώμη. Ξέχασα ότι υπάρχει όριο απουσιών και για να περνάς τις τάξεις χρειάζεσαι βαθμολογία πάνω από τη βάση.

Άδικο δεν είναι;


2. Πώς να αποκτήσεις το πτυχίο της σχολής της προτίμησής σου;

Πανεύκολο!

Απλώς επίλεξέ τη στο μηχανογραφικό και γράψου στη σχολή. Μετά από 4 χρόνια το πτυχίο θα είναι στα χέρια σου.

Α, συγγνώμη. Ξέχασα ότι πρέπει να περάσεις στις πανελλήνιες και μετά να περάσεις και τα μαθήματα της σχολής.

Άδικο δεν είναι;


3. Πώς να ζήσεις ελεύθερος;

Πανεύκολο!

Πρώτα ληστεύεις μια τράπεζα. Μετά μπουκάρεις σε μια φοιτητική εστία. Εκεί κρύβεσαι κάθε φορά που ληστεύεις, δέρνεις, βιάζεις, δολοφονείς και γενικά κυνηγάς το όνειρό σου.

Α, συγγνώμη. Ξέχασα ότι η Αστυνομία καμιά φορά μπαίνει στα πανεπιστήμια και συλλαμβάνει καταζητούμενους που ζουν στις φοιτητικές εστίες.

Άδικο δεν είναι;


4. Πώς να αποκτήσεις το σπίτι των ονείρων σου

Πανεύκολο!

Αρκεί να βρεις το σπίτι στο οποίο πάντα ήθελες να ζεις. Μετά, μόνος ή με τους φίλους σου, μπουκάρεις μέσα, πετάς τα έπιπλα, τις συσκευές και γενικά ό,τι δεν θέλεις, κρατάς αυτά που θέλεις, φέρνεις τα πράγματά σου, αλλάζεις τις κλειδαριές και ζεις στο σπίτι που πάντα ονειρεύτηκες.

Α, συγγνώμη. Ξέχασα ότι για να ζήσεις σε ένα σπίτι πρέπει να είναι δικό σου ή να πληρώνεις κάποιο ενοίκιο ή να στο παραχωρήσει ο ιδιοκτήτης.

Άδικο δεν είναι;


5. Πώς να ικανοποιείς όλες τις υλικές σου ανάγκες

Πανεύκολο!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να παίξεις μια στήλη τζόκερ μετά από καμιά δεκαριά τζακπότ. Μετά περιμένεις την κλήρωση και είσαι εκατομμυριούχος.

Α, συγγνώμη. Ξέχασα ότι για να κερδίσεις το τζόκερ τα νούμερα της στήλης σου πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά μιας κλήρωσης.

Άδικο δεν είναι;


6. Πώς να κατακτήσεις τη γυναίκα (ή τον άντρα) των ονείρων σου

Πανεύκολο!

Αρκεί να βγεις ένα βράδυ μαζί της (του), να την (τον) φλερτάρεις και να δείξεις πόσο γοητευτικός και ευφυής είσαι. Μετά θα ακολουθήσει μια νύχτα πάθους που θα είναι μόνο η πρώτη από τις αμέτρητες που θα ακολουθήσουν.

Α, συγγνώμη. Ξέχασα ότι πρέπει να αρέσεις και σε εκείνην (εκείνον).

Άδικο δεν είναι;


7. Πώς να γίνεις πρωταθλητής στο αγαπημένο σου σπορ

Πανεύκολο!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράσεις τα κατάλληλα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και να γραφτείς σε έναν αθλητικό σύλλογο. Στη συνέχεια οι επιτυχίες θα διαδέχονται η μία την άλλη και σύντομα θα δεις τον εαυτό σου στα εξώφυλλα περιοδικών και στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

Α, συγγνώμη. Ξέχασα ότι πρέπει να έχεις πολύ ταλέντο και να δουλέψεις σκληρά.

Άδικο δεν ειναι;

8. Πώς να πετάξεις

Πανεύκολο!

Αρκεί...

 

 να βρεις ένα αρκετά ψηλό σημείο και να πηδήξεις στο κενό. Μετά το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κουνάς πάνω κάτω τα χέρια σου και να διαλέξεις τον προορισμό σου.

Α, συγγνώμη. Ξέχασα ότι υπάρχει η βαρύτητα και ότι δεν έχεις φτερά.

Άδικο δεν είναι; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: