"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Φύγε από εδώ, δεν ξέρεις ποιος είμαι...



"Σχεδόν ποτέ δεν συντρίβουμε ένα καθεστώς  όταν αυτό βρίσκεται στην πιο μισητή του φάση, αλλά όταν, αρχίζοντας κάπως να βελτιώνεται, επιτρέπει στους ανθρώπους να αναπνέουν, να σκέφτονται, να επικοινωνούν τις σκέψεις τους και να μετρούν την έκταση των δικαιωμάτων και των δυστυχιών τους. Τότε λοιπόν το βάρος της κατάστασης, αν και μικρότερο, φαίνεται ανυπόφορο".
Αλέξις Ντε Τοκβίλ



"Φύγε από εδώ, δεν ξέρεις ποιος είμαι...” φέρεται να είπε κρατικοδίαιτος και πιο παλαιός από τους παλιούς της κομματοκρατίας που λυμαίνεται και χρεοκόπησε τη χώρα, στους υπευθύνους της εισόδου του Υπουργείου των Οικονομικών όταν του ζήτησαν να περάσει από τον τυπικό έλεγχο.



Πρόκειται για πρόσωπο που είχε εμπλοκή στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης (ενδεχομένως και της νεοελληνικής ιστορίας) εκείνου του Κοσκωτά και δεν πήγε στο εδώλιο γιατί το σύστημα φρόντισε να τον καλύψει με την προστασία της ιδιότητας του Ευρωβουλευτή.



Το σχετικό "γλείψιμο” στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, (του φορέα που έχει εξελιχθεί σε μετάσταση του βαθέος ΠΑΣΟΚ) με αρκετή αντιμνημονιακή σπέκουλα τον αποζημίωσαν. Επί της κυβερνήσεως που ήρθε να ξεριζώσει το παλιό, του έδωσαν τη θέση του επικεφαλής μιας χρεοκοπημένης κρατικής τράπεζας, την οποία οι ιθύνοντες του "τσίρκου” που παριστάνει την κυβέρνηση ήθελαν να  μετασχηματίσουν σε κρατικό τραπεζικό όμιλο, δήθεν για να πετύχουν με στοχευμένες χρηματοδοτήσεις την οικονομική ανάπτυξη.



Επί της ουσίας αυτό που επεδίωκαν ήταν να στηρίξουν τη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών προς αμοιβαίο οικονομικό και πολιτικό όφελος.



Τούτο αποκαλύφθηκε άλλωστε όταν χρηματοδότησαν φέρελπι εργολάβο με δάνεια τα οποία δεν πληρούσε τα κριτήρια να λάβει, προκειμένου να εκτελέσει έργα τα οποία του είχε αναθέσει η κυβέρνηση, παραβιάζοντας οφθαλμοφανώς τους κανόνες ανάθεσης.



Στην κυβέρνηση του "Ακηστάν” υποχρέωσαν κάποια ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ να ρίξουν εκατοντάδες εκατομμύρια στην ανακεφαλαιοποίηση της εν λόγω χρεοκοπημένης τράπεζας. Τα λεφτά αυτά η τράπεζα τα έδωσε σε χρεοκοπημένες αλλά διαπλεκόμενες επιχειρήσεις προκειμένου με μέρος των κερδών να στήσουν τηλεοπτικό κανάλι που θα λιβανίζει την κυβέρνηση...



Η περίπτωση του "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, τραπεζίτη...” δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας που δουλεύει το σύστημα της κομματοκρατίας. Με το ίδιο τρόπο όρισαν τη διοίκηση της Κεφαλαιαγοράς που πήρε χαμπάρι την υπόθεση της F.F. εκ των υστέρων όταν είχε χάσει τη μισή κεφαλαιοποίηση, την ηγεσία της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, την ηγεσία της Δικαιοσύνης όπου και όταν μπορούσαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις, τις διοικήσεις των νοσοκομείων...



Στον χώρο της Υγείας θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία το παράδειγμα του διορισμού ενός επιχειρηματία στον χώρο των βουλκανιζατέρ (πιθανώς αποτυχημένου, γιατί αλλιώς να εγκαταλείψει την επιχείρησή του;) ως διοικητή νοσοκομείου...



Φυσικό επακόλουθο είναι όταν αναθέτουν το Υπουργείο Υγείας σε κάποιον συνδικαλιστή (με τη χειρότερη έννοια του όρου) μόνο και μόνο γιατί είναι αφοσιωμένος στο κόμμα να διορίζει σε θέσεις ευθύνης αφισοκολλητές...



Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός διορίζει υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού ένα γραφικό περιθωριακό επειδή παρέμεινε πιστός στο κόμμα, η αξιοκρατία πάει περίπατο και οι ικανοί και άξιοι άνθρωποι απομακρύνονται από την πολιτική, το κράτος και τη χώρα...



Είναι γνωστό πλέον πως ένα μεγάλο μέρος του πιο δυναμικού κομματιού της κοινωνίας,  περί τους 500.000 Έλληνες, έχουν αποδράσει στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση των "αχρήστων”  και των πελατών προσπαθεί να προφυλαχτεί από αυτούς στερώντας τους το δικαίωμα να ψηφίζουν στις εκλογές από τον τόπο διαμονής τους.



Αντιθέτως κάνουν τα πάντα προκειμένου να υποκαταστήσουν αυτούς που φεύγουν με λαθρομετανάστες που παριστάνουν τους πρόσφυγες, οι οποίοι εγκλωβίζονται στην Ελλάδα γιατί δεν γίνονται δεκτοί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς δεν πληρούν στοιχειώδη κριτήρια ενσωμάτωσης.



Είναι ντροπή για την Ελλάδα να διαθέτει Έλληνες που διαπρέπουν στον τομέα τους στο εξωτερικό και να μην τους αξιοποιεί προκειμένου να καταστεί ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και μια κοινωνία των πολιτών.



Είναι ντροπή η σύζυγος του πρωθυπουργού να εξελίσσεται σε μια πρωθυπουργική θητεία από δασκάλα σε καθηγήτρια πανεπιστημίου και διεθνούς εμβέλειας επιστήμονες όπως ο Νανόπουλος να μην μπορούν να διδάξουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.



Είναι ντροπή να...

έχει σε καίριες θέσεις κάποιους "χοιροβοσκούς” της κομματοκρατίας και της συνδικαλιστοκρατίας και όχι ανθρώπους σαν τον Μόσιαλο, τον Κριμιζή, τον Νανόπουλο, τον Αθανασόπουλο (Τoyota-ΔΕΗ) κλπ...



Με ρωτάνε πολλοί γιατί παραμένω απαισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. 


Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα...



Γιατί οι συνδικαλιστές της ΔΕΚΟ που κατηγορήθηκαν με αποδείξεις από τον προηγούμενο Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πως έκλεβαν την εταιρεία εν γνώσει της διοίκησης αντί να τιμωρηθούν από τη δικαιοσύνη σχεδόν απαλλάχτηκαν, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δημόσια επιχείρηση και ας διορίζει το δημόσιο τη διοίκηση. Οι ίδιοι για δεκαετίες μάχονταν να μην ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία...



Γιατί μετά από μια μικρή βελτίωση μετά το 2010, από το 2015 και μετά η κατάσταση έχει γίνει πολύ  χειρότερη από πριν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: