"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΚΟΥΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ: Σοβιετία – Γιουνανιστάν 5-0

 Γράφει ένας αφελής ανώνυμος πανεπιστημιακός.

Το πρόγραμμα "Ερευνώ-Καινοτομώ 2024" φροντίζει να πείσει και τους τελευταίους πιστούς της κυβέρνησης ότι η μεταρρύθμιση δεν θα μας βρει στο μάταιο τούτο κόσμο.

Η προκήρυξη του καθυστέρησε 2-3 χρόνια. Αναβλήθηκε 3-4 φορές. Ίσως ετοίμαζαν την πλατφόρμα υποβολής (θα πω παρακάτω για το μεγαλείο της).

Η πρόταση υποβάλλεται στα ελληνικά.

 Κακό, γιατί μετά από πολυετή απουσία προκηρύξεων, υποβάλλουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες ερευνητές. Θα είναι αδύνατο να βρεθούν κριτές να κρίνουν τις προτάσεις.

Πρωτότυπο επίσης, καθώς ακόμη και σε μεγάλα κράτη με διαδεδομένη γλώσσα και πλήθος ερευνητών (Γερμανία, Γαλλία) τέτοιες προτάσεις υποβάλλονται στα αγγλικά ώστε οι κριτές να είναι από όλο τον κόσμο για να επιτευχθεί αξιόπιστη κρίση. Η επιλογή ελληνικών μόνο καχυποψία επιφέρει.

Η επιλογή των θεματικών προτεραιοτήτων της προκήρυξης ενισχύει την καχυποψία. Είναι πολύ ειδικές (φωτογραφικές θα έλεγαν κάποιοι), αποτελούν  το ερευνητικό αντικείμενο κάποιων γνωστών ερευνητών αλλά ΟΧΙ μια γενική επιστημονική γραμμή που μπορεί να καλύψει άλλους ερευνητές. Τέτοια ειδικότητα δε χρησιμοποιεί ούτε καν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έχει budget 100 δισ.

Η πλατφόρμα υποβολής είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Νέα παγκόσμια πρωτοτυπία: Συνδέεσαι μέσω Taxisnet. Επομένως δεν μπορείς να δώσεις πρόσβαση σε άλλους να συμπληρώσουν στοιχεία, να διαβάσουν ή να διορθώσουν το κείμενο. Μεγάλη οπισθοδρόμηση σε σχέση με προηγούμενες προκηρύξεις και πλατφόρμες όπου η σύνδεση γινόταν με κωδικούς.

Για την παρούσα υποβολή πρέπει να υποβληθούν δεκάδες αχρείαστα στοιχεία (ΑΦΜ ερευνητών, στοιχεία του δήμου της έδρας μιας επιχείρησης, ΦΕΚ ίδρυσης φορέα κ.α.).

Ζητά προϋπολογισμό για κάθε παραδοτέο και άλλα μοναδικά!

Ενώ το πρόγραμμα ονομάζεται ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ η κατοχύρωση πατέντας ΔΕΝ είναι επιλέξιμη δαπάνη! Ο ΦΠΑ επίσης δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη.

Η πλατφόρμα κάνει 5 λεπτά κάθε φορά που πατάς save και συχνά κολλάει.

Έχω υποβάλλει 100+ προτάσεις σε διάφορους φορείς σε όλο τον κόσμο και έχω φέρει ερευνητικά έργα προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Έχω κρίνει προτάσεις από 25 χώρες (πότε όμως από την Ελλάδα) και έχω δει τη λειτουργία των συστημάτων διαχείρισης επιδοτήσεων για έρευνα-καινοτομία/

Τέτοιο …

 

παραλογισμό δεν έχω ξαναδεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: