"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΗΦΗΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Απόλυτη τρέλα! Το Δημόσιο κηρύσσει «δασικό» το λιμάνι που κατασκευάσε το κράτος και ρίχνει πρόστιμο στο… Δημόσιο!

 

Οι φωστήρες του Δημοσίου τα κατάφεραν ξανά. Θύμα αυτή τη φορά τα Κύθηρα.  

Πρώτα ανακάλυψαν 30 χρόνια μετά την κατασκευή του λιμανιού από το τότε Δημόσιο, ότι αυτό είναι αυθαίρετο.  

Παράλληλα, το Δασαρχείο, δηλαδή πάλι το Δημόσιο, το κήρυξε «δασικό» μαζί με αρκετή …θάλασσα.  

Μετά, επέβαλαν πρόστιμο στην Περιφέρεια, πάλι στο Δημόσιο. Σαν να μην έφταναν αυτά, έριξαν και πρόστιμο στην εταιρεία που διαχειρίζεται την κυθηραϊκή περιουσία.  

Δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Όσοι νομίζουν ότι θα αλλάξουν το Δημόσιο είναι σαν να παλεύουν με τους ανεμόμυλους του Δον Κιχώτη. Το άρθρο που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Κυθηραϊκά».

Τον απόλυτο παραλογισμό του Ελληνικού Δημοσίου παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό με «θύμα» το λιμάνι στο Διακόφτι.

Τα Κύθηρα, μετά από έναν μακρύ αγώνα που κράτησε κοντά δύο αιώνες, απέκτησαν το 1996 το λιμάνι στο Διακόφτι και τερματίστηκε έτσι μία μακρά περίοδος αβεβαιότητος και τοπικιστικών ερίδων, που το νησί είχε δύο λιμάνια, που είχαν κατασκευαστεί με την πρωτοβουλία κάποιων πρωτοπόρων, αλλά στην ουσία δεν είχε κανένα. Το λιμάνι και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό κατασκευάστηκε από το Ελληνικό Δημόσιο με κοινοτικά κονδύλια.

Παρά το γεγονός ότι τα 30 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την έναρξη του έργου δεν είναι πολλά, τώρα το νυν Δημόσιο διαπίστωσε ότι το τότε Δημόσιο δεν έβγαλε άδεια για να είναι το λιμάνι νόμιμο.

Έτσι, πριν δύο χρόνια, όπως αποκαλύψαμε σε πρωτοσέλιδο εδώ στην εφημερίδα, το Δημόσιο διαπίστωσε την έλλειψη αδείας κατασκευής, κήρυξε το λιμάνι και τις εγκαταστάσεις του αυθαίρετα και παράλληλα, το Δασαρχείο, δηλαδή πάλι το Δημόσιο, κήρυξε το λιμάνι «δασικό» μαζί με τον παλιό μόλο και αρκετή …θάλασσα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να προχωρήσει το Δημόσιο σε επιβολή προστίμου για την προ 30ετίας παράλειψη και να επιβάλει πρόστιμο, το οποίο σήμερα, μαζί με τις επαυξήσεις, φθάνει κάπου στις 70.000 ευρώ.

Εσείς σε ποίον νομίζετε ότι έπρεπε (αν έπρεπε) να επιβληθεί το πρόστιμο; 

Μα ασφαλώς σε αυτόν που όφειλε να βγάλει άδεια και δεν το έπραξε. Δηλαδή στο Δημόσιο! 

Πώς όμως θα έβαζε πρόστιμο στον …..εαυτό του; 

Τι σκέφτηκαν λοιπόν οι φωστήρες της Δημόσιας Διοίκησης; 

Να βάλουν πρόστιμο στην Εγχώριο, γιατί σε αυτήν ανήκει η γη που έγινε το λιμάνι, άρα και η θάλασσα! Άσχετα αν η Εγχώριος, ούτε λιμάνι έφτιαξε, ούτε δικό της είναι.

Μάλιστα, όταν πολύ πρόσφατα η Εγχώριος ζήτησε άδεια για να φτιάξει τουαλέτες στις παραλίες, το ίδιο το Δημόσιο διά του Δασαρχείου, απάντησε ότι δεν τη χορηγεί, γιατί ιδιοκτήτης της παραλίας είναι το Δημόσιο. Μη μας πείτε ότι σας έχουμε μπλέξει με τα παραπάνω.

Έτσι ακριβώς έγιναν και απλά τα γράφουμε σε περίληψη. Εκείνο που δεν μπορούμε να μη γράψουμε είναι ότι...

 

 μάλλον θεωρούμε Δονκιχωτική την προσπάθεια του νυν πρωθυπουργού (αλλά και όσων εκ των προκατόχων του έκαναν το ίδιο) να αναμορφώσουν την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Προφανώς, παλεύουν με τους ανεμομύλους του Δον Κιχώτη. Καμία ελπίδα, κανένα φως στο βάθος του τούνελ. Απόλυτο σκοτάδι παντού.

Και δεν έχει σημασία το ύψος του προστίμου (που έχει κι αυτό) αλλά ο απόλυτος παραλογισμός που είπαμε στην αρχή. Η λογική να βάλουμε ένα πρόστιμο μετά από 30 χρόνια για να μην ….καταλογισθούν ευθύνες και ας το βάλουμε σε όποιον βρούμε εμπρός μας. 

Πάλι καλά που δεν έτυχε να περνάμε εμείς απέξω από την υπηρεσία που επέβαλε το πρόστιμο. Σίγουρα δεν θα το είχαμε γλυτώσει...

 

LIBERAL.GR



Δεν υπάρχουν σχόλια: