"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Hθικό πλεονέκτημα της αριστεράς? To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?


Αν κάτι κυριάρχησε όλο το προηγούμενο διάστημα και για πολλές δεκαετίες ήταν ο περίφημος μύθος του «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς».



Σήμερα ο μύθος αυτός καταρρέει. Καθημερινώς και με ρυθμούς ιλιγγιώδεις.



Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι ένας κυρίαρχος πρωθυπουργός να ταλαιπωρεί και να παραπλανά τους πολίτες μίας χώρας επί έξι μήνες και στο τέλος να τους αναγκάζει να απαντούν σε ένα ανύπαρκτο δίλημμα προκηρύσσοντας δημοψήφισμα. 



Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι στη συνέχεια το συντριπτικό (και καταστρεπτικό) αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να το αντιστρέφει και να το διαστρέφει. 



Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι να καταγγέλλονται ως δοσίλογοι και γερμανοτσολιάδες όσοι διαφωνούν με την άποψη της αριστεράς. Τη στιγμή μάλιστα που η αριστερά συνεργάζεται με τους νεοναζί. 



Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι ο υπ' αριθμόν 1 υπαίτιος για τον διεθνή διασυρμό της χώρας, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, να δραπετεύει από τη Βουλή τη στιγμή που διεξάγεται η κρισιμότερη ψηφοφορία των τελευταίων δεκαετιών και να πηγαίνει για βουτιές, επικαλούμενος την αγάπη για την κόρη του. Λες και οι άλλοι δεν έχουν παιδιά... 



Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι υπουργός της κυβέρνησης, καραμπινάτος και βέρος «αριστερός» να σπεύδει να παραιτείται για να καταλάβει θέση επιλαχόντος στην ευρωβουλή. Κατά τα άλλα όμως η καταγγελία κατά της Ευρώπης πάει σύννεφο.



Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι να διορίζει υπουργός την σύζυγό του στο γραφείο του, για να εισπράττει υπερωρίες με δική του υπογραφή. 




Ηθικό πλεονέκτημα είναι - για να μην ξεχνιόμαστε - υπουργός που κάνει τον δικηγόρο να έχει ταρίφα για την διευθέτηση δικαστικών αποφάσεων, επί του πεδίου των αρμοδιοτήτων του.



Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι φυσικά και η περίπτωση υπουργού που σπεύδει να βγάζει χρήματα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό, λίγες ώρες προτού προκηρυχθεί το δημοψήφισμα της συμφοράς. 



Φυσικά, το ισχυρότερο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι οι υπουργοί και βουλευτές να καταψηφίζουν την κυβέρνησή τους και να παραμένουν γαντζωμένοι στις βουλευτικές τους καρέκλες. 



Έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: