Όλες οι παθογένειες έχουν βγει στον αφρό.
Κορυφαία έκφραση των τερατολογιών που μετουσιώνονται σε φανατική θέση είναι το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, με κεντρική ιδέα πως τα εμβόλια είναι δηλητήρια που προκαλούν αυτισμό και άλλες ασθένειες αλλά και επιστημονικός τρόπος παγκόσμιου ελέγχου. Έτσι φτιάχνεται ήδη μια παθιασμένη αντίδραση κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό, το οποίο ακόμη δεν υπάρχει, θεωρώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κορυφαία πράξη παγκόσμιου ελέγχου και βλάβης της υγείας αλλά και της ελευθερίας των ανθρώπων.
Άνθρωποι σαν εμάς, της αληθινής αριστείας, ο φίλος και συμμαθητής μου ο Νίκος, που διαπρέπει στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας, η νύφη μου που θεωρεί ύψιστο λειτούργημα τη φροντίδα των άρρωστων παιδιών, χιλιάδες άοκνοι εργάτες της δημόσιας υγείας αλλά και της ιδιωτικής, θέλουν να βλάψουν το σύνολο του λαού και κρύβουν μια τόσο φρικτή «αλήθεια».
Δεν σκέφτονται πως όλα όσα μας συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα για όλους, λαό και ηγεσία.
Είδα μέχρι ανθρώπους να αγαλλιούν με την κυνική και παλαιοναζιστική δήλωση Σόιμπλε, ο οποίος, μιλώντας για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως δεν είναι η ζωή η υπέρτατη αξία αλλά η «αξιοπρέπεια» και πως το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει. Σε απλή πολιτική μετάφραση ο Σόιμπλε είπε ας πεθάνουν οι γέροι, τα άρρωστα παιδιά, οι διαβητικοί, οι καρδιακοί, ας μολυνθούν και να μας αδειάσουν τη γωνιά, ώστε η αγορά να διαταραχθεί ελάχιστα και οι επιζήσαντες να έχουν δουλειά, λεφτά και επίπεδο ζωής, δηλαδή αυτοκίνητο, καταθέσεις, διακοπές κ.λπ. Αυτό εννοεί αξιοπρέπεια. Και είδα χθεσινούς ζηλωτές κατά της τευτονικής κυριαρχίας στην Ε.Ε. να επιχαίρουν.
Γιατί να λέμε μισόλογα και να κάνουμε μισές δουλειές; Να κάνουμε ευθανασία σε όλους τους γέροντες, τους καρδιοπαθείς, τους ασθματικούς, τους διαβητικούς κ.λπ., ώστε να μείνουν μόνο οι νταβραντισμένοι. Δεν θα θέλουμε τόσα λεφτά για συντάξεις, θα παρτάρουν όλοι οι νέοι να το γιορτάσουν στα μαγαζιά, θα ανέβει η παραγωγή, θα τα κονομήσουμε και θα έχουμε «αξιοπρέπεια» αλά Σόιμπλε.
Αδέρφια, όσα λάθη κι αν έγιναν, καλά το πήγαμε με μόνο 139 νεκρούς. Στους 7.200 το Βέλγιο, στους 16.500 η Λομβαρδία. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας που να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιο εχθρό με όλο τον πληθυσμό έκθετο στη μόλυνση. Θα κλατάρει, όπως έγινε σε τόσες χώρες που καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα. Η Αγγλία πήγε να αποφύγει το lockdown και αναγκάστηκε να το κάνει καθυστερημένα, με βαρύ τίμημα σε ζωές. Εάν δεν υπήρχε η καραντίνα, ώστε να κερδίσουμε χρόνο στο να μη φρακάρουν οι ΜΕΘ, να βρούμε φάρμακα και εμβόλιο, δεν θα είχαμε απλώς ύφεση, αλλά θα γινόταν κατάρρευση της οικονομίας χαοτικά.
Και θα θυμίσω τον Ελληνικό Τρόπο. Υπέρτατο αγαθό είναι...