"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ο εθνικός μας τσαρλατάνος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα ψέματα του

Γράφει ο Πάνος Αμυράς


Ολες οι κυβερνήσεις έχουν ένα σημείο καμπής, το οποίο συνήθως προδιαγράφει το τέλος τους. Πέραν του σημείου αυτού, ό,τι ενέργειες κι αν κάνουν, όποιες επιτυχίες κι αν εμφανίσουν, δεν «ακούγονται» από τους πολίτες που έχουν λάβει τις αποφάσεις του.


Επί Σημίτη το σημείο αυτό ήταν η επομένη των εκλογών του 2000, τις οποίες είχε κερδίσει οριακά υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έριχνε το Χρηματιστήριο.


Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις κάλπες αλλά το Χρηματιστήριο συνέχισε να πέφτει επειδή οι μετοχές ήταν φούσκες και πολλοί είχαν πιστέψει ότι θα γίνονταν μέσα σε λίγους μήνες πλούσιοι. Λίγο πριν παραδώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Σημίτης είχε τάξει 400.000 θέσεις εργασίας και παροχές, αλλά τελικώς το ΠΑΣΟΚ δεν απέφυγε τη συντριβή στις κάλπες του 2004.


Επί Καραμανλή, κομβικό σημείο θεωρείται η ΔΕΘ του 2008 όταν ο τότε πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τις ενέργειες των υπουργών του για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, με αποτέλεσμα να υποστεί τους επόμενους μήνες τρομερή πολιτική φθορά, που επέφεραν και την ήττα της Ν.Δ. στις εκλογές του 2009.


Η σημερινή κυβέρνηση διανύει τώρα το δικό της σημείο καμπής. Τα ψέματα του πρωθυπουργού αποκαλύπτονται ένα προς ένα, ενώ η απόφασή του να καλύψει πλήρως το συγκυβερνήτη του για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία μέσω ενός περίεργου μεσάζοντα διέλυσε το αποκαλούμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς.


Χθες έγιναν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενώ τα μέλη των κινημάτων που συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για να τους σταματήσουν δέχθηκαν χημικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ξυλοκοπήθηκαν άγρια.


Πριν από τρία χρόνια ο κ. Τσίπρας θα διαδήλωνε και αυτός στα Ειρηνοδικεία και θα διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι δεν θα επέτρεπε να γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.


Τα ψέματα στην πολιτική αποκαλύπτονται γρήγορα. Στην περίπτωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι πολίτες πλέον έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της εξαπάτησης. Οι συντάξεις μειώθηκαν και θα μειωθούν περαιτέρω, το αφορολόγητο αντί να αυξηθεί κουτσουρεύτηκε, το ΕΚΑΣ τελεί υπό κατάργηση, ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιήθηκε, τα διόδια αυξήθηκαν και οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν.


Η πρώτη κατοικία από 1ης Ιανουαρίου μένει απροστάτευτη και σύντομα...
 οι δημοπρασίες θα γίνονται για ακίνητα αξίας κάτω των 200.000 ευρώ.  


Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει διαβεί το σημείο μηδέν και πλέον είναι αντιμέτωπη με τα ψέματά της.


Η αναμέτρηση αυτή έχει ήδη κριθεί και η παρέα του Μαξίμου το γνωρίζει καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: