"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Φαρσοκωμωδία - Τίποτα δεν τελείωσε.Tο έργο μόλις τώρα άρχισε!



Τελείωσε;  


Πλάνη. Μεγάλη,   δυσθεόρατη, ατελείωτη. Τίποτα  δεν τελείωσε.  Σχετικά  με τις άδειες  λειτουργίας  ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών.  Τίποτα. Να μην  πω ότι  το έργο μόλις  τώρα άρχισε!
 

Γιατί;  


Επειδή όσοι  δεν έλαβαν  την   πολυπόθητη άδεια  θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο. Θεωρούν  ότι η διαδικασία  ήταν παράνομη και  αντισυνταγματική. Οτι  μόνο το ΕΣΡ   είναι  η αρμόδια,  ανεξάρτητη και νόμιμη  αρχή  παροχής  αδειών και ελέγχου των καναλιών!

 
Επομένως  θα  αρχίσει να πέφτει κατακλυσμός αγωγών, μηνυτήριων αναφορών, εξοδίκων  και  λοιπών   νομικών   διαδικασιών. Οι  μη  αδειοδοτηθέντες  εναντίον Νίκου Παππά και  ΤΣΙ.ΠΡΙ. ΖΑ!
 
Τι άλλο θα γίνει; 


Μα  φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο  θα παίξει  η Digea.  Οπου λόγω  συμφωνίας με το Δημόσιο  θα αρνηθεί να κόψει τις συχνότητες και  να ρίξει μαύρο  στους καναλάρχες που δεν πλειοδότησαν και  δεν έλαβαν     άδεια λειτουργίας.   


Η  διοίκηση της Digea θα   ισχυρίζεται-και δικαίως-ότι μόνο  το  ΕΣΡ  διαθέτει  την αρμοδιότητα να  παρέχει  άδειες και να «σφραγίζει»  συχνότητες. Οχι θα λέει  στον  Νίκο Παππά!
 
Ταυτόχρονα θα «σκηνοθετηθούν»  νέα  επεισόδια στην κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρας. Ο πρώτος  θα κατηγορεί  τον δεύτερο   για  την λειτουργία και  την επιβολή  μιας κρυφής χούντας. Ο δεύτερος θα εκφωνεί σε όλους τους τόνους το δικό του «μυθιστόρημα».  Οτι  δηλαδή οι  διαπλεκόμενοι  έχουν κηρύξει πόλεμο. Οτι  η ανομία κυριαρχεί με  τις ευλογίες του Κυριάκου. Και ότι  αυτός και το κόμμα  του θα τους ταράξουν όλους  στη νομιμότητα!
 
Ετσι  διόλου αποκλείεται να συμβεί  κι αυτό. Τα  κανάλια, στο τέλος της «ημέρας» να είναι περισσότερα απ όσα  σήμερα εκπέμπουν  σήμα. Αφού  κοντά σ αυτά που εξασφάλισαν  άδεια, θα λειτουργούν και όλα  τα παλιά!
 
Ετσι η  κυβέρνηση  θα  βομβαρδίζεται, καθημερινώς και ανηλεώς. Και έτσι θα καταλήξουμε στο μπάχαλο  το  γνωστό και  νεοελληνικό!
 
Και κάτι ακόμα. Το πιθανότερο:
  Με τις άδειες που  θα δοθούν προσεχώς σε υποψήφια  θεματικά κανάλια, δεν αποκλείεται να  αυξηθεί ο  αριθμός του συνόλου  των  σταθμών. Μην απορείτε ότι  μπορεί να συμβεί ακόμα κι αυτό
 

Αν   δηλαδή μετά από μερικούς μήνες προσμετρηθούν τα κανάλια  με πρόγραμμα  γενικού περιεχόμενου μαζί με τα θεματικά καθώς και με όσα εκπέμπουν από τις πλατφόρμες  της καλωδιακής τηλεόρασης (ΟΤΕ και Nova) ε  τότε η  μικρή Ελλάς, αυτή  η Ψωροκώσταινα  θα διαθέτει, αναλογικά, περισσότερα και από τη  Μεγάλη  Βρετανία!


Το  έχω  προβλέψει εδώ και μερικούς μήνες. Ολος αυτός ο ντόρος,  όλη αυτή  η  φασαρία, το αντάρτικο και ο πόθος για τάχα μου πλουραλισμό και πολυφωνία, θα καταλήξει περί  όνου τηλε-σκιάς!


 
Πασίγνωστη  σε όλους  η   ιδιαιτερότητα της Ελλάδας. Συνήθως όλα αρχίζουν ως  δράματα και τραγωδίες και στο  τέλος σε οπερέτα, Καραγκιόζη και  φαρσοκωμωδία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: