"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


(Έλληνας) Παγκόσμιος πρωταθλητής… μοναξιάς

Του Δ. Λουκακη

Η λογική υπαγορεύει ότι ποτέ δεν πρέπει να ρωτήσεις έναν παγκόσμιο πρωταθλητή πώς αισθάνεται ύστερα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον κόσμο. Και αυτό γιατί θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού είδε ότι οι κόποι κι οι προσπάθειες που έκανε τόσα χρόνια δικαιώθηκαν.
Για τον Φίλιππο Κασιδόκωστα οι λογικοί συνειρμοί φαίνεται να μην υπάρχουν, αφού κάνει μόνος του την ερώτηση: «Εάν με ρωτήσετε πώς αισθάνομαι για τον παγκόσμιο τίτλο· Είμαι απογοητευμένος!», τονίζει λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της κορυφής στο μπιλιάρδο.

«Δεν ήρθε κανείς στο αεροδρόμιο να πει ένα μπράβο. Να μας συγχαρεί που σηκώσαμε την ελληνική σημαία ψηλά και ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στην Ελβετία. Οι Ελληνες βρίσκονται στη χειρότερη θέση από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Παλεύουμε μόνοι μας», καταλήγει.

Ο 26χρονος πρωταθλητής, στη Λωζάννη, έκανε την υπέρβαση. Πραγματοποιώντας μόνο νίκες απέναντι σε μεγαθήρια του αθλήματος (Μπλόμνταχλ, Μέρχ, Λέπενς, Κιμ) πήρε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τρισπόντων.


Η επιτυχία αυτή είναι η μεγαλύτερη του αθλήματος και προϊόν σκληρής δουλειάς και αδιάκοπης προσπάθειας. «Εχω δουλέψει πάρα πολύ. Καθημερινά κάνω τέσσερις ώρες προπόνηση».

Στην απευθείας μετάδοση του «Canal +» είδαμε τον Κασιδόκωστα να δακρύζει κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Την ίδια ώρα ένας Ελληνας φίλαθλος έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας την ελληνική σημαία και πανηγύριζε έξαλλα.

Ηταν όμως οι δυο τους…
ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Φίλιππε , έχουμε βαρεθεί το μόνιμο "πρωταθλητιλίκι" στην διαφθορά και την αποχαύνωση και ισως γι αυτό έχουμε αφήσει αυτούς που σηκώνουν ψηλά τη σημαία μας, να παλεύουν μόνοι
Να σαι καλά, και ας παλεύεις μόνος.
O ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ σε όλους τους πρωταθλητές που σηκώνουν ΚΑΘΑΡΑ* την σημαία μας ψηλά
ΚΑΘΑΡΑ= Χωρίς το "νερό του Καματερου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: