"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Εκλεισαν» την αλληλογραφία των παιδιών με τον Αϊ-Βασίλη

«Ο Αϊ-Βασίλης ήταν σκέτη λέρα»! Δεν το λέει μόνο η Γαλλίδα συγγραφέας, Ζοσιάν Μπαλασκό, αλλά και τα αμερικανικά ταχυδρομεία.

Ανακοίνωσαν φέτος ότι δεν θα δεχτούν καμία επιστολή από πιτσιρικάδες, με αιτήματα δώρων από τον «Σάντα Κλάους», επειδή υπάρχει κίνδυνος να πέσει στα χέρια κάποιου... παιδόφιλου.
Συνέβη πέρυσι, όταν κάποιος διεστραμμένος είχε παρεισφρήσει στην ομάδα εθελοντών, που αναλαμβάνουν από το 1954 να απαντάνε στα γράμματα των παιδιών ως... βοηθοί του Αγιου Βασίλη, σε μια κωμόπολη της Αλάσκας 2.100 κατοίκων, με την ονομασία Βόρειος Πόλος.

«Το πιθανότερο είναι τα φετινά γράμματα να πάνε κατευθείαν στην ανακύκλωση», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της US Postal Service. Η ξαφνική ακύρωση του προγράμματος «Οperation Santa», που έδινε χαρά σε χιλιάδες παιδιά της Αμερικής εδώ και μισό αιώνα, προκάλεσε έντονη αντίδραση των ντόπιων, αλλά και τουριστών. Κάποιοι μάλιστα πήγαιναν τις γιορτές στην κωμόπολη του Βόρειου Πόλου μόνο γι αυτό το αξιοθέατο.

Ομως η διοίκηση των ταχυδρομείων αποφάσισε να μη ρισκάρει. Πέρυσι τα Χριστούγεννα ένας παρατηρητικός υπάλληλος από το Μέριλαντ διαπίστωσε ότι κάποιος από τους εθελοντές της Αλάσκας ήταν σεσημασμένος παιδεραστής και ενημέρωσε τους ανωτέρους του. Η διεύθυνση απέλυσε τον ύποπτο προτού ο τελευταίος προλάβει να απαντήσει έστω και σε μία επιστολή.

Ομως το περιστατικό έθεσε σε εγρήγορση τους υπευθύνους, που αντικατέστησαν την υπηρεσία διαλογής και απαντήσεων με ανώνυμους ηλεκτρονικούς κωδικούς. Ετσι ώστε οι εθελοντές να μην ξέρουν ούτε το όνομα ούτε τη διεύθυνση του παιδιού στο οποίο απαντούσαν. Φέτος όμως για καλό και για κακό αποφάσισαν να κλείσουν οριστικά την... υπηρεσία κοινού του Αϊ-Βασίλη.

«Ετσι κι αλλιώς δεν θα έφτανε όλος ο πληθυσμός του Βόρειου Πόλου για να απαντήσουμε στα 150.000 γράμματα που παίρνουμε κάθε χρόνο», δικαιολογήθηκαν.

Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει το 1954 από έναν τοπικό ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε να απαντήσει ως Αϊ-Βασίλης στα παιδιά των Αμερικανών στρατιωτών, που υπηρετούσαν στο εξωτερικό.
πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: