"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΨΥΧΟΠΟΝΙΑΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ανθρωπιστές του πληκτρολογίου...

 


Toυ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ

Τα ΟΜΟΡΑ ΚΡΑΤΗ σε κλίμα πανικού, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να υποδεχθούν Αφγανούς πρόσφυγες.  

Αναλύστε το και ερμηνεύστε το όπως θέλετε. Πάντως αυτό είναι. Τελεία.

Ας έρθουμε σε εμάς τώρα να πούμε 2 πράγματα:

1. Στο Αφγανιστάν εξελίσσεται ένα ανθρωπιστικό δράμα. Κλαίει η ψυχή μας να βλέπουμε βρέφη να μεταφέρονται από χέρι σε χέρι πάνω από φράκτες. Γυναίκες σε απόλυτη απόγνωση, ολόκληροι άντρες να κλαίνε. Άνθρωποι που απλώς θέλουν να ζήσουν μία κανονική ζωή, όπως όλοι μας, να δώσουν μέλλον στα παιδιά τους, κυλιούνται στα χώματα, ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΙ και εγκατελελειμμένοι, καταδικασμένοι στο να εξαρτάται η μοίρα τους από απάνθρωπα κτήνη. Κλαίμε μαζί τους, πονάμε. Αυτά είναι τα συναισθήματα μας. Δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα.

2. Μπορούμε σε επίπεδο κράτους να λάβουμε αποφάσεις με βάση αυτά τα συναισθήματα; Έχουμε τη δυνατότητα; Τις υποδομές; Τις συνθήκες ασφαλείας για να εγγυηθούμε τη μακρόχρονη παραμονή άλλων 60-70 χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας;

Νομίζω οι απαντήσεις είναι δεδομένες.

Μην μπερδεύεστε μερικοί. Ο τρόπος που οφείλουμε να αντιδράσουμε ως κράτος σε αυτό που έρχεται...


 ΔΕΝ έχει να κάνει με αυτό που λέει ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ η καρδιά μας.

Ανθρωπιστές του πληκτρολογίου...
Χορτάσαμε πια...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: