"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Φωτογραφική τροπολογία για τον Ρωμανό;

Γράφει το ANTINEWS


Σειρά τροπολογιών κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας αλλά ξεχωρίζουν δύο


Η πρώτη αφορά την κατάργηση της διαγραφής των φοιτητών που δεν θα εγγράφονται για δύο εξάμηνα στη σχολή τους. Δηλαδή οι «αιώνιοι» φοιτητές θα συνεχίζουν να φοιτούν γιατί προφανώς ο Φίλης ξέρει καλά τι θα πει να... βαριέσαι να πας στο αμφιθέατρο να πάρεις το πτυχίο σου.


Η δεύτερη τροπολογία, όμως, έχει πιο μεγάλο ενδιαφέρον. Λέει συγκεκριμένα:
«Με την νέα ρύθμιση για θέματα μετεγγραφών ρύθμιση υλοποιείται η δυνατότητα του δικαιώματος της μετεγγραφής των φοιτητών που κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της Χώρας με σκοπό την ουσιαστική εξασφάλιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση των κρατουμένων. Είναι γνωστό ότι αρκετοί κρατούμενοι παρακολουθούν μαθήματα σε σχολικές μονάδες - τυπικής ή εκπαίδευσης ενηλίκων - που λειτουργούν σε Καταστήματα Κράτησης, όπου αυτές υπάρχουν. Ένας μικρός αριθμός από αυτούς παρακολουθεί μαθήματα της Γ Λυκείου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα ή μελετά με την εθελοντική υποστήριξη εκπαιδευτικών σε άλλα καταστήματα, όπου είναι δυνατόν, και συμμετέχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Έτσι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κρατούμενοι - φοιτητές σε Α.Ε.Ι. της χώρας. Όμως παρά το γεγονός ότι η επιτυχής προσπάθειά τους αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους και ελπίδα για το μέλλον τους, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και προβλημάτων, η συνέχιση των σπουδών τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι χωρίς προβλήματα. Οι παρακολουθήσεις των μαθημάτων των σχολών προϋποθέτουν την χορήγηση αδειών εξόδου στους κρατούμενους από το Συμβούλιο Φυλακής του Καταστήματος Κράτησης, το οποίο πρέπει, βάσει των κείμενων διατάξεων να βρίσκεται στον ίδιο νομό με το Α.Ε.Ι. στο οποίο έχουν εισαχθεί.
Έτσι με την προτεινόμενη διάταξη χορηγείται η δυνατότητα στην κατηγορία αυτή των φοιτητών να επιλέγει το Α.Ε.Ι. που θα του επιτρέπει την παρακολούθηση και την ολοκλήρωση των σπουδών του, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει η αντιστοιχία του γνωστικού αντικειμένου και του Τμήματος στο οποίο έχει εισαχθεί».


Τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει. Μα ποιον; 


Μήπως τον Νίκο Ρωμανό; 


 Μήπως πρόκειται για φωτογραφική τροπολογία για...
 να πάρει μετεγγραφή εκεί που κρατείται, δηλαδή στον Κορυδαλλό; 


Ρωτάμε εμείς γιατί κάτι τέτοιο μας έχουν... σφυρίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: