"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ρωσία:Οι παιδόφιλοι θα καθίστανται ανίκανοι σεξουαλικά με χημικό τρόπο

Του Αχιλλεα Πατσουκα

Αντιμέτωποι με νόμο που παραπέμπει στο μουσουλμανικό δίκαιο ενδέχεται να βρεθούν σύντομα όσοι υποπίπτουν σε σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα ανηλίκους. Η ρωσική Δούμα έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο όσοι καταδικάζονται για σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών θα καθίστανται ανίκανοι σεξουαλικά με χημικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του φιλοκυβερνητικού κόμματος «Μια Δίκαιη Ρωσία» Αντόν Μπελιακόφ, το 97% των παιδόφιλων δυο χρόνια μετά την αποφυλάκισή τους επαναλαμβάνουν τα διαστροφικά τους εγκλήματα. Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση προβλέπει πως ο ένοχος θα καθίσταται σεξουαλικά ανίκανος με την παροχή του φαρμάκου Depo-Provera, το οποίο χρησιμοποιείται προς το παρόν για τον έλεγχο των γεννήσεων. Το συγκεκριμένο φάρμακο περιέχει μια συνθετική παραλλαγή της γυναικείας ορμόνης προγεστερόνης, και η δράση του συνίσταται στην αδρανοποίηση των επιπέδων της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα τη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στη Ρωσία το 2008, 1.300 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ 5.233 υπέφεραν από άλλου είδους εγκληματικές πράξεις. Είναι κοινό μυστικό πως οι αριθμοί δίδουν μια μικρή μόνον εικόνα του προβλήματος, καθώς τα περισσότερα θύματα δεν καταγγέλλουν στις αρχές την κακοποίησή τους. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ποινές φυλάκισης από 8 έως 15 χρόνια για τους παιδόφιλους, ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι που εκτίουν το σύνολο των ποινών τους καθώς χρησιμοποιούν τα δικαιώματα που τους δίνει ο νόμος. Σχολιάζοντας το μέτρο αυτό, Ρώσοι γιατροί εμφανίζονται με αντίθετες απόψεις για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Ενώ θεωρείται πως το Depo-Provera εμποδίζει την σεξουαλική επιθυμία των ανδρών, ορισμένοι υποστηρίζουν πως μπορεί να είναι αναποτελεσματικό και να μην αποτελεί θεραπεία για τους παιδόφιλους.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: