"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ανθρωποθυσίες στην Ουγκάντα του 21ου αιώνα!

(Βλ. επίσης σχετική ανάρτηση στις 9/9/2009)

Της ΜΙΝΑΣ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

Ανατριχιαστικά τελετουργικά που περιλαμβάνουν θυσίες κυρίως παιδιών και εφήβων στοιχειώνουν την Ουγκάντα του 21ου αιώνα.
Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν: Από την αρχή του έτους 23 βρέφη, παιδιά και έφηβοι θυσιάστηκαν σε τελετές. Αν και τα περισσότερα παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής από αγνώστους, υπάρχουν και γονείς που οι ίδιοι μετέφεραν σε βωμούς τα παιδιά τους, πιστεύοντας ότι με το αίμα τους θα προσελκύσουν πλούτη.
Στις ανθρωποθυσίες, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν οι «θεραπευτές- μάγοι», πολλοί από τους οποίους διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους ακόμα και μέσα από τα ΜΜΕ.
Παρά τις εντατικές προσπάθειες των Αρχών να εντοπίσουν τους ενόχους και να εξαλείψουν το φαινόμενο, στη χώρα της ανατολικής Αφρικής που μαστίζεται από την πείνα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δεκάδες απαγωγές και τελετουργικά όπου δολοφονούνται εν ψυχρώ αθώες ψυχές.
Το 2008 υπήρξαν 300 περιπτώσεις, εκ των οποίων μόνο οι 18 κατέληξαν στα δικαστήρια. Τα περιστατικά αυτά σχετίζονται με το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων το οποίο, πλέον, δρα ανεξέλεγκτα στη χώρα. Ακόμα και ένα ειδικό αστυνομικό κλιμάκιο, που συστάθηκε με τη στήριξη των Αμερικανών, απέτυχε στις προσπάθειές του να εξιχνιάσει τα εγκλήματα.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», χτυπημένοι από την έλλειψη τροφίμων και τη γενικευμένη πείνα, οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι στην Ουγκάντα καταφεύγουν σε απαγωγές παιδιών τα οποία «μεταπωλούν» σε μάγους. Αυτοί, με τη σειρά τους, παρουσιάζουν ειδικές τελετουργικές θυσίες σε άτομα που πιστεύουν πως κάτι τέτοιο θα βελτιώσει την οικονομική τους κατάσταση.
Πολλά είναι τα πτώματα θυμάτων απαγωγής που ανακαλύπτονται με διάφορα όργανά τους αφαιρεμένα. Το γεγονός αυτό οδηγεί την Αστυνομία στην πεποίθηση πως πολλοί έμποροι οργάνων παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους με τελετουργικές θυσίες προκειμένου να κρύψουν τα ίχνη τους και να ρίξουν την ευθύνη σε άλλους.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: