"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Τα κάνει μόνος του ή του τα λένε;

 

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Την προηγούμενη βδομάδα ο Στέφανος έκανε δυο εντυπωσιακές πολιτικές κινήσεις.
 

Πρώτο, διέθεσε το πατρικό του σπίτι στο Παγκράτι για να μείνει η Ιωάννα Κολοβού με τον γιο της. 

Δεύτερη κορυφαία κίνηση ήταν η συνάντηση του με την καλλιτέχνιδα που είχε φτιάξει την ροζ ελληνική σημαία που αναρτήθηκε για λίγο στο προξενείο μας στη Νέα Υόρκη. 

Ως και κινήσεις ΜΑΤ μπορείς να τις πεις.

Στην περίπτωση της Κολοβού, ο αρχηγός ακολούθησε την ίδια μέθοδο με την οποία τον πρωτογνωρίσαμε όταν έκανε εκείνη την περιβόητη επίσκεψη στο σχολείο για μαθητές ΑΜΕΑ στην Καλλιθέα, στο οποίο μπήκε με limbo. Τότε είχε πει ότι θα πάει ο ίδιος να ψάξει (και να βρει σε μια βδομάδα) οικόπεδο για να γίνει το σχολείο μεγαλύτερο. Τα ίδια είχε πει και για τα air condition που ήθελαν στις αίθουσες.

Πρόκειται για ένα είδος Αμερικανιάς, με βάση την οποία ο αρχηγός δίνει προσωπικά λύση σε διάφορα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα. Με δικά του μέσα, με δικές του ιδέες, με δικές του δράσεις. 

Πως λέει ο Τραμπ «ο Πούτιν είναι φίλος μου, θα του μιλήσω και σε λίγες μέρες θα λήξω τον πόλεμο», λες και το μακελειό στην Ουκρανία άρχισε και διαιωνίζεται γιατί κάποιος δεν είπε μια φιλική κουβέντα στον Πούτιν.

Έτσι και ο Κασσελάκης, από την αρχή έδινε και συνεχίζει να δίνει προσωπικές λύσεις σε καίρια ζητήματα. Έκαναν έξωση στην Κολοβού; Την φιλοξενεί στο σπίτι του και τελειώνει το θέμα. Έχουν ελλείψεις χώρου τα σχολεία; Βγαίνει μόνος του ψάχνει οικόπεδα στις γειτονιές. Χρειάζονται κλιματιστικά; Θα αγοράσει ο ίδιος απ’ τον Κωτσόβολο μια ντουζίνα και θα τα στείλει. Σιγά τα ωά, λεφτά έχει, ιδέες έχει, έληξαν τα θέματα.
 
Δε μας είπε βέβαια πόσα πατρικά σπίτια έχει να διαθέσει. Πόσους θα βολέψει; 

Αντίστοιχη είναι και η πρωτοβουλία του να συναντήσει την κυρία Λαλέ που έφτιαξε την ροζ σημαία και στη συνέχεια να κάνει την ασυνάρτητη ανάρτηση «ο υπουργός των υποκλίσεων στον Ερντογάν, αποφάσισε να λογοκρίνει την Τέχνη και να υποκλιθεί στην Ακροδεξιά».

Δυο μέρες μετά την καταγγελία κατά του τουρκόφιλου και φιλοακροδεξιού Γεραπετρίτη, η Ελλάδα πέτυχε την μεγαλύτερη διπλωματική της νίκη εδώ και δεκαετίες με την αγορά των F-35 και την υπόλοιπη δωρεάν αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.  

Ήθελα να ‘ξερα, μόνος του τα κάνει ή τον συμβουλεύουν;  

Και τι φαντάζεται δηλαδή ο Στέφανος; 

Πώς...

 

 αν ασχολείται κάθε φορά με την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης, αυτό τον κάνει ηγέτη πλειοψηφικού  κόμματος;

Α ναι, και κάτι τελευταίο. Δεν ξέρω αν το έπιασε το μάτι σας, αλλά σ’ εκείνη την εμφάνιση του στο tik-tok όπου είπε για τα 29 think tanks του Σύριζα, όπως περπατούσε μέσα στο δωμάτιο υπήρχε στο πλάι - δήθεν τυχαία - ένα στατικό ποδήλατο γυμναστικής. Άλλη Αμερικανιά και τούτη, με τον fit Πρόεδρο…




Δεν υπάρχουν σχόλια: