"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοKATΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: «Είπα-ξείπα» στη διαχείριση της πανδημίας

 


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Στο μεταξύ συνεχίζεται (με αμείωτη ένταση δε) το «είπα-ξείπα» στη διαχείριση της πανδημίας. 

Στις 13 Απριλίου η κυβέρνηση διά του υπουργού Υγείας ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου καταργείται η χρήση μάσκας παντού – και στους εσωτερικούς χώρους. Οτι θα παρέμενε μόνο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τα σουπερμάρκετ, τα φαρμακεία κ.λπ. 

Προχθες, μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Θ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό να μην καταργηθεί η μάσκα. Είπε συγκεκριμένα ότι: «Η άρση της μάσκας θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα. Μπορεί να υπάρξει και χαλάρωση των μέτρων. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο περιορισμού και δεν διαταράσσεται η ζωή των πολιτών». 

Ερώτηση: αφού η πανδημία μαίνεται, και εξακολουθεί να θερίζει πενήντα την ημέρα, γιατί αυτό το άγχος να κηρυχθεί το τέλος της; Γιατί αυτή η πρεμούρα;

Δεν θα ήταν καλύτερα να περιμένει η κυβέρνηση να φανεί καθαρά ότι η πανδημία βρίσκεται σε αποδρομή και μετά να ανακοινώσει τα ανακουφιστικά για τον πληθυσμό μέτρα, από το να καλλιεργεί προσδοκίες, και μετά εξαναγκασμένη από την εξέλιξη της πανδημίας να οπισθοχωρεί

Καλύτερα θα ήταν, αλλά...

 

 είναι προφανές ότι έχει χαθεί λίγο η μπάλα…




Δεν υπάρχουν σχόλια: