"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται, να απαλλάσσονται των καθηκόντων τους - Έχετε τ' @rx1d1@ να το κάνετε κύριοι γαλαζαίοι?

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ

Διάβασα σήμερα ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό -ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό- των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Αφορμή για την υπουργική απόφαση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπήρξε η αποκάλυψη ότι μόλις το 55% του προσωπικού του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά έχει εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να νοσήσουν εργαζόμενοι αλλά και ασθενείς καρκινοπαθείς.

Ομολογώ ότι δεν κατανοώ καθόλου τη λογική της υπουργικής απόφασης. Ήδη στις 8 Φεβρουάριου, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, θύμισα ότι ισχύει το άρθρο 4 του νόμου 4675/2020 που επιτρέπει στον υπουργό Υγείας να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όσους τώρα επιβάλλει υποχρεωτικό rapid test. 

Αρχές Φεβρουαρίου είχε γίνει γνωστό ότι στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας είχε συμβεί ό,τι και στο Μεταξά. Το νοσηλευτικό προσωπικό σε μεγάλο ποσοστό δεν είχε εμβολιαστεί με συνέπεια να νοσήσουν πολλοί ασθενείς. Τότε ο κ. Κικίλιας δεν αποφάσισε κάτι.

Πολλοί ασθενείς δεν θα είχαν νοσήσει αν ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας είχε καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό σύμφωνα με το νόμο που ο ίδιος εισηγήθηκε.  

Ο εμβολιασμός του προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) που έρχεται σε επαφή με ασθενείς θα ήθελα και ήλπιζα να είναι αυτονόητη ηθική υποχρέωση. Αλλά δεν είναι, αν κρίνω από τις διαδηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Ένας λόγος παραπάνω για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ο ασθενής που μπαίνει στο νοσοκομείο πρέπει να αισθάνεται σχετικά σίγουρος ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του.

Εδώ είναι ο ρόλος της πολιτείας. Του κ. Κικίλια εν προκειμένω. Σε εφαρμογή του άρθρου 4 του νόμου 4675/2020 να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς τόσο στο ΕΣΥ όσο και στον ιδιωτικό τομέα.  

Όσοι δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα πρέπει...

 

 να απαλλαγούν από τα καθήκοντα που τους φέρνουν σε επαφή με τους ασθενείς και να ασχοληθούν με άλλα, αν υπάρχουν, ή να τεθούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Υποθέσεις κάνω που με στενοχωρούν

Ο κ. Κικίλιας δεν κάνει το σωστό βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας πιεζόμενος από συνδικαλιστές ιατρούς. 

Και η κ. Κεραμέως δεν δημοσιοποιεί τα συγκριτικά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων ανά λύκειο υποκύπτοντας στις πιέσεις της ΟΛΜΕ

Όπως είπα υποθέσεις κάνω, αλλά μου φαίνεται ότι η κυβέρνηση δίνει περισσότερη αξία στους συνδικαλιστές από ότι στους ασθενείς και στα νέα παιδιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: