«Αγαπητέ Ηλία,
Μόλις έλαβα τους κωδικούς για την τηλεκατάρτιση και έσπευσα η επιστήμονας να δω τι καινούριο και χρήσιμο θα μάθω τον καιρό της καραντίνας.
Ξεκίνησα με ζήλο την παρακολούθηση των μαθημάτων μου, αψηφώντας τις τεχνικές δυσκολίες, τις καθυστερήσεις και τις επανεκκινήσεις που χρειάστηκε να κάνω και πανέτοιμη άνοιξα το πρώτο κεφάλαιο με τίτλο "Βασικές λειτουργίες σύγχρονων Ψηφιακών Εφαρμογών Τ.Π.Ε.". Στο κεφάλαιο αυτό έμαθα τι είναι αλληλογραφία, όχι η ηλεκτρονική, η άλλη η παλιά, με τα γραμματόσημα, τα απλά και τα συστημένα, και με τους ορισμούς τους παρακαλώ. Είχε κι άλλα χρήσιμα, που αφορούσαν πρωτόκολλα, αρχειοθέτηση, ταξινόμηση φακέλων και εγγράφων που κάποια στιγμή μπερδεύτηκα και πίστεψα ότι θα έπαιρνα πτυχίο Γραμματέα. Στη συνέχεια έμαθα κι άλλα χρήσιμα πράγματα, όπως τι είναι ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τι είναι διαδίκτυο, πώς να προφυλαχτώ από τους ιούς του διαδικτύου. Αντε, επειδή σε συμπαθώ θα σου το πω κι εσένα το κόλπο: βάλε antivirus!
Εκτός από αυτά, έχει κι άλλα χρήσιμα θέματα πολύ χρήσιμα, όπως "Τεχνικές για την ορθή διαχείριση χρόνου" και το "Εργασιακό Stress". Το πρώτο ήταν τρομερά βαθυστόχαστο, αφού περιείχε πολύτιμες σοφίες του τύπου "ο χρόνος είναι ένα επίκεντρο προβληματισμού για τους φιλόσοφους, τους βιολόγους, τους θεολόγους αλλά και τους απλούς ανθρώπους" και "το βέλος του χρόνου διακρίνει το μέλλον από το παρελθόν". Στη συνέχεια είχε μυστικά διαχείρισης χρόνου, που σίγουρα δεν τα έχεις ξανακούσει, όπως "κάνε λίστες", "βάλε προτεραιότητες" κ.λπ. και μία συγκλονιστική πρόταση που συνοψίζει το διά ταύτα της ενότητας: "να επενδύσουμε στην ποιότητα και στην ουσία του χρόνου που θέλουμε να αφιερώσουμε σε μία δράση".
Τις επόμενες μέρες, καθώς θα συνεχίζεται η κατάρτισή μου, θα μοιραστώ τη γνώση μου και τα πολύτιμα μυστικά της μαζί σου και θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σου. Εκτός από μία ερώτηση που φαίνεται πως θα μείνει αναπάντητη:
Μετά τιμής,
Ολγα Πασχάλη, δικηγόρος»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου