ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Όχι στο «φιδεμπόριο» και στον κυνισμό!



Η κλεισούρα της καραντίνας, παρότι είχε έξι κωδικούς για να βγαίνεις έξω, μερικούς τους βάρεσε άσχημα.

Όλες οι παθογένειες έχουν βγει στον αφρό.  


Απίθανες συνωμοσιολογίες, που εν μέρει έχουν γόνιμο έδαφος κάτι αληθές: ένα κράτος ανυπόληπτο, αναποτελεσματικό, εχθρικό στους πολίτες του. Έτσι κι όταν γίνεται το σωστό, έστω με λάθη, κάποιοι είναι καχύποπτοι, θεωρούν πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Έτσι αγοράζουν από φίδια περί τσιπαρίσματος μέσω εμβολίου μέχρι δεινοσαύρους πως όλα όσα γίνονται είναι μια παγκόσμια σκηνοθεσία για αποστέρηση των ελευθεριών μας.

Κορυφαία έκφραση των τερατολογιών που μετουσιώνονται σε φανατική θέση είναι το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, με κεντρική ιδέα πως τα εμβόλια είναι δηλητήρια που προκαλούν αυτισμό και άλλες ασθένειες αλλά και επιστημονικός τρόπος παγκόσμιου ελέγχου. Έτσι φτιάχνεται ήδη μια παθιασμένη αντίδραση κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό, το οποίο ακόμη δεν υπάρχει, θεωρώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κορυφαία πράξη παγκόσμιου ελέγχου και βλάβης της υγείας αλλά και της ελευθερίας των ανθρώπων. 


Εν ολίγοις οι χιλιάδες γιατρών που έχουν αποφοιτήσει από τα δημόσια πανεπιστήμιά μας, αριστούχοι/ες, συχνά παιδιά λαϊκών οικογενειών των συνοικιών και της επαρχίας, Ελληνες και Ελληνίδες, με γονείς, αδέρφια, παιδιά, είναι επίορκοι, συμμετέχουν σε μια παγκόσμια συνωμοσία και θέλουν να βλάψουν τις ίδιες τις οικογένειές τους, τους φίλους, τους γείτονες και τους συγχωριανούς τους.

Άνθρωποι σαν εμάς, της αληθινής αριστείας, ο φίλος και συμμαθητής μου ο Νίκος, που διαπρέπει στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας, η νύφη μου που θεωρεί ύψιστο λειτούργημα τη φροντίδα των άρρωστων παιδιών, χιλιάδες άοκνοι εργάτες της δημόσιας υγείας αλλά και της ιδιωτικής, θέλουν να βλάψουν το σύνολο του λαού και κρύβουν μια τόσο φρικτή «αλήθεια»


Τέτοιες δε απόψεις εμφιλοχωρούν σε ένα κομμάτι του λεγόμενου «πατριωτικού χώρου» και πάνε χέρι χέρι με θεωρίες πως ο ιός είναι ανύπαρκτος ή τον εκμεταλλεύονται οι εξουσιαστές, η κόκα-κόλα των συνωμοσιών, οι… Εβραίοι που πάνε με όλα, ώστε να εμποδίσουν τον Μήτσο να ξεδιπλώσει τον μεγάλο πολιτισμό του και να του κόψουν τον δρόμο για την Πόλη, όπου θα έμπαινε αύριο μεθαύριο ύστερα από μια φραπεδιά, αλλά τον εμπόδισε το ότι δεν υπάρχει «κωδικός 7 Κόκκινη Μηλιά». Ε, λοιπόν, όχι, αυτό το τσίρκο Μεντράνο, που ταυτίζει τον πατριωτισμό με ψυχική νόσο, με τερατολογίες, γελοίες θεωρίες συνωμοσίας και δράκους μέσα σε εμβόλια, δεν έχει καμία σχέση με τον πατριωτισμό. Απλώς συκοφαντούνται οι εθνικές, πατριωτικές ιδέες, κάτι τόσο βολικό για την Αριστερά, που δεν θέλει απέναντί της έναν συγκροτημένο, σοβαρό αντίπαλο αλλά τσιρκολάνους, φιδέμπορες, παλαιολιθικούς αντισημίτες.
 

Δεν σκέφτονται πως όλα όσα μας συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα για όλους, λαό και ηγεσία. 


Φυσικά και θα γίνουν λάθη και τα λάθη πάντα απηχούν τις αδυναμίες της ηγεσίας, εν προκειμένω την αριστερίλα της, τις ενοχές της, τον αντικληρικαλισμό και τον μηδενισμό κάποιων ταγών, που είναι ανακυκλωμένοι κνίτες και ρηγάδες και δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό θα ήταν για κάποιους, π.χ. να περάσει ο Επιτάφιος στις γειτονιές πάνω σε οχήματα του Στρατού ή λογικά και ρεαλιστικά να απομονωθούν σε ερημονήσια οι παράνομοι αλλοδαποί μέχρι την απέλασή τους, αντί να τσαρκάρουν ανεξέλεγκτοι.

Είδα μέχρι ανθρώπους να αγαλλιούν με την κυνική και παλαιοναζιστική δήλωση Σόιμπλε, ο οποίος, μιλώντας για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως δεν είναι η ζωή η υπέρτατη αξία αλλά η «αξιοπρέπεια» και πως το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει. Σε απλή πολιτική μετάφραση ο Σόιμπλε είπε ας πεθάνουν οι γέροι, τα άρρωστα παιδιά, οι διαβητικοί, οι καρδιακοί, ας μολυνθούν και να μας αδειάσουν τη γωνιά, ώστε η αγορά να διαταραχθεί ελάχιστα και οι επιζήσαντες να έχουν δουλειά, λεφτά και επίπεδο ζωής, δηλαδή αυτοκίνητο, καταθέσεις, διακοπές κ.λπ. Αυτό εννοεί αξιοπρέπεια. Και είδα χθεσινούς ζηλωτές κατά της τευτονικής κυριαρχίας στην Ε.Ε. να επιχαίρουν.  


Πώς άραγε είναι τόσο σίγουροι πως θα βρεθούν στην πλευρά της φραγκάτης αξιοπρέπειας και όχι στον Καιάδα που θεωρητικοποιεί ο Σόιμπλε;  


Μια ευαισθησία στους πνεύμονες, ένα υπονομευμένο ανοσοποιητικό και ο κυνικός οπαδός του κοινωνικού αυτοματισμού του Δόκτορος Μνημονίου μπορεί να φορέσει παλτό από μαόνι. Ο Σόιμπλε πάντως δεν πρόκειται να μπει στο τρόλεϊ για να πάει στα ιατρεία του ΙΚΑ, ούτε στη λαϊκή για να κολλήσει. Σίγουρα ζει σε προστατευμένο περιβάλλον.

Γιατί να λέμε μισόλογα και να κάνουμε μισές δουλειές; Να κάνουμε ευθανασία σε όλους τους γέροντες, τους καρδιοπαθείς, τους ασθματικούς, τους διαβητικούς κ.λπ., ώστε να μείνουν μόνο οι νταβραντισμένοι. Δεν θα θέλουμε τόσα λεφτά για συντάξεις, θα παρτάρουν όλοι οι νέοι να το γιορτάσουν στα μαγαζιά, θα ανέβει η παραγωγή, θα τα κονομήσουμε και θα έχουμε «αξιοπρέπεια» αλά Σόιμπλε.

Αδέρφια, όσα λάθη κι αν έγιναν, καλά το πήγαμε με μόνο 139 νεκρούς. Στους 7.200 το Βέλγιο, στους 16.500 η Λομβαρδία. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας που να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιο εχθρό με όλο τον πληθυσμό έκθετο στη μόλυνση. Θα κλατάρει, όπως έγινε σε τόσες χώρες που καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα. Η Αγγλία πήγε να αποφύγει το lockdown και αναγκάστηκε να το κάνει καθυστερημένα, με βαρύ τίμημα σε ζωές. Εάν δεν υπήρχε η καραντίνα, ώστε να κερδίσουμε χρόνο στο να μη φρακάρουν οι ΜΕΘ, να βρούμε φάρμακα και εμβόλιο, δεν θα είχαμε απλώς ύφεση, αλλά θα γινόταν κατάρρευση της οικονομίας χαοτικά.  


Κηδειόχαρτα παντού και νεκρή αγορά.  


Ποιος θα πήγαινε διακοπές ή για φαγητό, θέατρο, ψώνια σε χώρα όπου θα πέθαιναν εκατοντάδες κάθε ημέρα; 


Και η οργή έξω από τα νοσοκομεία των συγγενών θα ήταν τσουνάμι. Το να συγχέεις την ύφεση, την ανεργία με τον φρικτό θάνατο από την ασφυξία που προκαλεί η ίνωση που φέρνει ο ιός είναι πέραν κάθε λογικής.

Και θα θυμίσω τον Ελληνικό Τρόπο. Υπέρτατο αγαθό είναι...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Διάλογος ή πόλεμος με "τον προαιώνιο εχθρό";

Γράφει ο Γιάννης Πανούσης
Καθηγητής Εγκληματολογίας, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη


Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος
να επιλέξει τη σκλαβιά του
 
Ν. Γ. Μουρτζούχος, Οδοιπορικό ιδεών

Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο προαιώνιος εχθρός έχει ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά.  


Αντίθετα πρόκειται για κάποιον/κάτι  που ενώνει ή έστω αδρανοποιεί τις αντι-θέσεις στο όνομα της κοινής σωτηρίας, η οποία πολύ λίγο ιδεοποιημένη είναι. Αντιλαμβάνεστε ότι αναφέρομαι σε λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς και γενικότερα σε φαινόμενα αφόρητου κινδύνου και πραγματικής απειλής για μέγιστη καταστροφή.

Καθώς καμμία επιστήμη δεν μπορεί πλέον να ορίσει "το γίγνεσθαι", δηλαδή τη μη-αναστρεψιμότητα, τη μη-αντιστρεψιμότητα, την τάξη και τη σταθερότητα ενός συστήματος, είναι φανερό ότι πορευόμαστε σ’ ένα απροσδιόριστο μέλλον, σ’ έναν "κόσμο απίθανο κι επικίνδυνο". Ο μόνος κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες αφού όλα εξελίσσονται πολυπλοκοποιούμενα. 


Η αδυναμία πρόβλεψης χαοτικών  ‘’c’’ καταστάσεων (critical, catastrophe, complexity) σε κοινωνίες διακινδύνευσης αλλάζει τους ρόλους των δρώντων υποκειμένων, οι οποίοι καθίστανται οι κύριοι πρωταγωνιστές της Μοίρας τους. Υπερβαίνοντας "το δίλημμα του ντετερμινισμού" ο άνθρωπος  παίρνει στα χέρια του, δηλαδή στην ελεύθερη επιλογή του, τη ζωή του και την Ιστορία. Το πέρασμα από τη βεβαιότητα στην πιθανότητα ξαναδίνει νόημα στην ελευθερία της βούλησης. Οι νόμοι της Φύσης δεν είναι εξουσιαστικοί και ο φαταλισμός αυτο-εξορίζεται. Η Μοίρα δεν βάζει τελεσίδικους περιορισμούς στην ελευθερία επιλογής. Όλα είναι ενδεχόμενα. Όλα παίζονται. Το "υπάρχειν" δεν ταυτίζεται με το προ-καθορισμένο, αφού μπορούμε ακόμα και να πετύχουμε "το ημέρωμα της (κακής)  τύχης".

Πώς όμως να πείσεις τους βολεμένους με σταθερές αρχές ανθρώπους ότι τίποτα πλέον δεν είναι αμετάλλακτο αλλά και ότι και οι ίδιοι δεν είναι μη-παραλλάξιμοι ;

Πώς να τους αφηγηθείς ότι η Πανδημία μπορεί να είναι μία "κατά φύσιν και όχι παρά φύσιν" ανισορροπία;
Πώς να τολμήσεις να ψελλίσεις ότι από την επομένη μέρα πρέπει να μάθουν να ζουν σ’ ένα μη-δεδομένο κόσμο;
 
Μ’ αυτά και μ’ αυτά  το δίλημμα της επαύριον δεν πρέπει να είναι μια μυστικιστική ερμηνεία του Κακού ή μία νέα πολεμική ιαχή κατά των όποιων ενόχων (πολιτικών, επιστημόνων, ιερέων), αλλά...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Τίποτε δεν θα είναι το ίδιo

Του ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θυμίζει λίγο τις υποσχέσεις ή τις ελπίδες της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Μόλις τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση και το ρολόι δείξει 12, όλα θα αλλάξουν στη ζωή μας. «Θα παντρευτούν και οι καλόγεροι, αλλά κατόπιν δοκιμής», που τραγουδάει και ο Σαββόπουλος. Θα κόψεις το κάπνισμα, θα αρχίσεις δίαιτα, μεσογειακή διατροφή, μπορεί να γίνεις και vegan, να γραφτείς στο γυμναστήριο και να μη χασμουρηθείς ποτέ ξανά όταν η αγαπημένη σύζυγος αρχίσει να αναλύει τα δεδομένα της κοινής σας ζωής. Αλλη χρονιά, άλλη ζωή και άλλος άνθρωπος.  


Το ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά μας αρέσει να το πιστεύουμε, τουλάχιστον ώσπου να ανοίξουμε τα μάτια μας την επομένη και να διαπιστώσουμε ότι τίποτε δεν άλλαξε, ούτε ο κόσμος ούτε εμείς. Και τον πονοκέφαλο από την προηγούμενη χρονιά τον κληρονομήσαμε.  


Τα ίδια πάνω-κάτω και τώρα με την επιδημία. Οταν με το καλό ο ιός ξεκουμπιστεί, όταν η ζωή μας ξαναβρεί τον ρυθμό της, τίποτε δεν θα είναι ίδιο όπως πριν.

Τι θέλει, άραγε, να πει ο ποιητής;  


Μήπως ότι θα έχει διαρραγεί η ενότητα του κόσμου μας, που τη διασφαλίζουν τα φιλιά, οι αγκαλιές κι οι χειραψίες; 


Μήπως ότι η παγκοσμιοποίηση θα έχει τραυματιστεί τόσο βαθιά που θα χάσει οριστικά τον ύπνο της, θα σπάσουν τα νεύρα της και θα κάνει συνέχεια λάθη;  


Μήπως ο λιμός και η φτώχεια θα οδηγήσουν τις εξαθλιωμένες μάζες στην εξέγερση και στην ανατροπή του καπιταλισμού;  


Οι θεωρίες της Αποκάλυψης έχουν ευχάριστη γεύση, σαν τη σαμπάνια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αρκεί να προσφέρονται στην κατάλληλη θερμοκρασία. Και αυτό το ξέρουν οι ζηλωτές των μονοθεϊσμών, είτε λενινιστές είτε χριστιανοί. Για αυτούς τους τελευταίους, τίποτε δεν θα είναι ίδιο όπως πριν, επειδή καταλάβαμε πια πως ο ιός αυτός ήταν ο τιμωρός.  


Τιμωρός επίσης για τους ζηλωτές του τρίτου μονοθεϊσμού, τους οικολόγους. Αυτοί έχουν σωπάσει τώρα, επειδή ξέρουν ότι μετά θα έχουν πολλά να πουν. Ο ιός ήταν η εκδίκηση του πανγκολίνου. Μας τον έσπειρε σαν σίριαλ κίλερ που σκοτώνει για να γίνει διάσημος. Τα κατάφερε. Ωσπου να μας φέρει τον ιό, πόσοι γνώριζαν την ύπαρξή του;

Φοβάμαι πολύ ότι το «μετά» δεν θα διαφέρει πολύ από το «πριν». Και δεν αναφέρομαι στις παγκόσμιες ισορροπίες ούτε στο μέλλον της Ευρώπης.

Αναφέρομαι...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Πόσο κοστίζει μία ζωή;

Του ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ



Η αλήθεια είναι ότι στην επιτροπή του ΕΟΔΥ δεν υπήρχε ομοφωνία. Ορισμένοι επιστήμονες, αυτοί που μειοψήφισαν στην τελική εισήγηση, πρότειναν να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων χωρών. Όχι, βέβαια, για την προστασία των παιδιών, αλλά των ευπαθών ομάδων με τις οποίες έρχονται σε επαφή.

Η άποψη που επικράτησε δείχνει περισσότερο πολιτική.  


Στην κυβέρνηση θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία για να αποκατασταθεί, στο μέτρο του εφικτού, μία αίσθηση κανονικότητας, ενώ δέχονται την επιστημονική άποψη που εκτιμά ότι έτσι θα ξεκινήσει το χτίσιμο ενός βαθμού ανοσίας.

Είναι και κάτι ακόμα που δεν μπορούν να συνομολογήσουν -κανένας πολιτικός δεν μπορεί. Δεν γίνεται αλλιώς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο επιλογές: 


Είτε θα πηγαίνουμε σε lockdown μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο  


Είτε, σταδιακά, οι περισσότεροι από μας θα πάρουν τον ιό και θα αποκτήσουν ανοσία για άγνωστο, προς το παρόν, διάστημα. 


Ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι η πρώτη επιλογή δεν υφίσταται. Όταν η πανδημία επιστρέψει το φθινόπωρο, το πιθανότερο είναι να γίνουν όλοι «Σουηδοί». Κοινώς οι ευπαθείς στο σπίτι και οι υπόλοιποι να χτίζουν ανοσία, έχοντας ως «κεφάλαιο» αυτούς που τα κατάφεραν στην πρώτη φάση. Αν σε αυτούς προσθέσεις το μεγάλο (απροσδιόριστο) ποσοστό των ασυμπτωματικών, τότε ελπίζεις τα μαθηματικά σου να είναι σωστά και το σύστημα Υγείας να αντέξει την πίεση, η οποία, έχοντας απομονώσει τους ευπαθείς, εκτιμάς ότι θα είναι διαχειρίσιμη.

Τον χειμώνα που πέρασε ο κόσμος επιβεβαίωσε το ανεκτίμητο της ανθρώπινης ζωής - κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε παλαιότερα. Ποιος, όμως, μπορεί να στοιχηματίσει ότι θα το κάνει και τον επόμενο χειμώνα; 


«Δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην αξία της ανθρώπινης ζωής» ειπε ο Σόιμπλε και σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τον κυνισμό του.  

«Οι γενιές που φεύγουν ίσως πρέπει να θυσιαστούν για την ευημερία των παιδιών και των εγγονιών τους» είχε δηλώσει, με κατάπτυστο θράσος, ένας ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής στις ΗΠΑ

Αν αυτές οι δηλώσεις επαναληφθούν τον επόμενο χειμώνα, να είστε σίγουροι ότι...

ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα… - Μπανανία ήμασταν και μπανανία παραμένουμε.



Κλείσαμε δυο μήνες σχεδόν σε καραντίνα, με αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας, και όπως φαίνεται οι παραδοσιακά απείθαρχοι Έλληνες αυτή τη φορά συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις του κράτους, ήτοι του διάσημου πλέον Νικ Χαρντ, του επονομαζόμενου και καρδιοκατακτητή.
 
Ο φόβος λένε φυλάει τα έρμα, κι έχουν δίκιο…

Το ύφος του Νικ είναι αγριωπό, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, χώρια η αφαίρεση των πινακίδων (νεοελληνική πατέντα).
 
Συμμορφώθηκαν όμως όλοι;  

Μπα… 

Οι συμπαθείς Ρομά συνεχίζουν να κυκλοφορούν όπως πάντα (ποιος θα τους ελέγξει μήπως;)…
 
Το ίδιο και οι «πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, εκτός κι αν μας κρύβει κάτι ο ΟΗΕ)…

Το ίδιο και οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή όλοι εκείνοι οι φύσει αντιδραστικοί, που δεν καταλαβαίνουν ούτε από συστάσεις, ούτε από πρόστιμα, εξ ου και κάθε μέρα έχουμε και καμιά 20αριά επιβολές προστίμων σε κάποιους που θέλουνε να πάνε στο μπακάλικο, αλλά δεν καταδέχονται να στείλουν SMS μη τυχόν και τους καταγράψει το σύστημα …Echelon. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η «αντίσταση» την ώρα που μέχρι και οι μπαχαλάκηδες, μέχρι και οι Ρουβίκωνες έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους.
 
Ένα ΠΑΜΕ κυκλοφορεί μόνο, κι αυτό αραιά στοιχισμένο.
 
Είχαμε όμως και λαμπερές εξαιρέσεις στον κανόνα.
 
Π.χ. τον πολύ Δρα Μπαρουφάκη, που δεν μασάει από απαγορεύσεις, αφού όπως έχει κυκλοφορήσει φέρεται να είπε «εδώ δεν μάσησα από την ΕΣΑ της χούντας, θα μασήσω από τον Τσιόδρα, και κάποιον τυχαίο λιμενικό»;
 
Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω «αντιστασιακός» είναι γεννημένος το 1961, και για όσους δεν γνωρίζουν ιστορία, όπως ας πούμε όλοι εκείνοι που πάνε στον Πιο Αδύναμο Κρίκο, η χούντα ξεκίνησε το 1967 και μας τελείωσε το 1974. Do the math…
 
Τέλος πάντων, Μπαρουφάκης είναι αυτός, έχει πει και χειρότερες κοτσάνες.
 
Αμ η άλλη όμως; Η Άλκηστις ντε;
 
Που ναύλωσε κοτζάμ τριαξωνική νταλίκα για να γυρίζει στους δρόμους τραγουδώντας (με την ορχήστρα της) έτσι ώστε να αναπτερωθεί το ηθικό του κοΖμάκη που είναι κλεισμένος στα 4 ντουβάρια;
 
Και που όλως τυχαίως πέρασε κι από το Μαξίμου, όπου όλως τυχαίως την πήρε χαμπάρι κι ο Κυριάκος, και όλως τυχαίως βγήκε να την χειροκροτήσει, ενώ τυχαία βρέθηκαν εκεί και δεκάδες κάμερες και ρεπόρτερ με ματσούκια…
 
Με αποτέλεσμα να σημειωθεί περισσότερος συνωστισμός και από τότε στη Σμύρνη.. το 1922 ντε…
 
Μόνο ο Τσιόδρας που δεν βγήκε να την χειροκροτήσει κι αυτός.
 
Οπότε τα μέτρα μάλλον δεν ισχύουν για όλους.
 
Έτσι δεν είναι, ή απλά εγώ είμαι ποταπός και τα μεταφράζω όλα όπως με βολεύουν;
 
Και να κλείσω με κάτι που μου έκανε αλγεινή εντύπωση.
 
Βλέπετε στα μπλόκα της ΕΛΑΣ πόσο επαγγελματίες και πόσο αυστηροί είναι οι αστυνομικοί μας;

Που αν σε πιάσουν χωρίς βεβαίωση μετακίνησης ή SMS, σου «σβουράνε» το πρόστιμο στο δόξα πατρί;
 
Ή πόσο συναινετικοί και ανθρώπινοι είναι, όπως π.χ. στη Ρόδο, εκεί που ένας ντόπιος «μποντιμπιλντεράς» τους ξεφτίλιζε επί ώρα, αλλά αυτοί τίποτα… κύριοι.
 
Ε λοιπόν, σήμερα δημοσιεύτηκε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει τους παλιούς καλούς αστυνομικούς, όπως τους ξέραμε παιδιόθεν εμείς οι μεγαλύτεροι.
 


Οι οποίοι ως συνοδοί κάποιοι μεγαλόσχημου, μάλλον επιχειρηματία, όχι μόνο πέρασαν με κόκκινο και κόντεψαν να σκοτώσουν έναν εποχούμενο με μηχανή, αλλά όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε, τον πλάκωσαν στις σφαλιάρες, ενώ λίγο έλειψε να ξυλοφορτώσουν κι έναν πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για την συμπεριφορά τους.
 
Πόσα τέτοια γίνονται και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι;
 
Καλά που αυτή τη φορά βρέθηκε κάποιος περαστικός που βιντεοσκόπησε το περιστατικό με τους τραμπούκους με το κινητό του, και έτσι όλοι οι αρμόδιοι βρήκαν την ευκαιρία να πέσουν από τα σύννεφα!
 
Διατάχθηκε μάλιστα και ΕΔΕ! Σωθήκαμε…
 
Για ένα ανάλογο περιστατικό κάποτε στο Λος Άντζελες, με τον ξυλοδαρμό του Ρόντνεϊ Κινγκ, κάηκε η πόλη επί μέρες… εδώ απλά είναι Τετάρτη μεσημέρι.
 
Ευκαιρία πάντως για να μάθουν κάποιοι «αγαθοί» συμπατριώτες μας ότι η αστυνομία συνεχίζει (διαχρονικά) και φυλάει μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, που μάλλον είναι στόχοι (και στόκοι πολλές φορές), με τα δικά μας χρήματα, αφού εκείνοι έχουν καβούρια στις τσέπες.
 
Και όλα αυτά την ώρα που όσες φορές προσωπικά πήρα το 100 για κάτι που μου συνέβη ή που διαπίστωσα, ή δεν ήρθε (λόγω λειψανδρίας) ή ήρθε μετά από καμιά ώρα… για να καταγράψει το συμβάν
 
Ναι, αλλά οι επιχειρηματίες έχουν 24ωρη αστυνομική φύλαξη.
 
Και όχι μόνο. Λέτε ο εν λόγω βιαστικός επιχειρηματίας...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο εγωισμός του ιού και ο δικός μας

Toυ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κορωνοϊός μάς φέρθηκε εγωιστικά. Οχι μόνο διεκδίκησε και πέτυχε την αποκλειστικότητα του ενδιαφέροντός μας για πάνω από τρεις μήνες έως σήμερα, αλλά μας υποχρέωσε να αλλάξουμε και τρόπο ζωής. Πριν στερηθούμε τη φασαρία της Ανάστασης, είχαμε στερηθεί το καθημερινό σουλάτσο, είτε ποδαράτο είτε καθιστικό, ρουφώντας το φρέντο με το καλαμάκι μέχρι να κρουσταλλιάσει ο αφρός του. Το βέβαιο είναι ότι μας ανάγκασε να συγκεντρωθούμε στη συμπεριφορά του και στην περιφορά του από σώμα σε σώμα. Δεν θυμάμαι άλλοτε να είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στην ανάγνωση κειμένου. Και μη μου πείτε για την κρίση, διότι τότε ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του και όλοι μαζί ήμασταν θυμωμένοι. Ούτε να θυμώσουμε δεν μας άφησε ο εγωιστής ο κορωνοϊός. Και το χειρότερο, μας ανάγκασε να πειθαρχήσουμε, να κάνουμε αυτό που σιχαινόμαστε περισσότερο, τόσο, που φτάνουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτιόμαστε αν το πρόσωπο που βλέπουμε είναι το δικό μας.  


Με δύο τρόπους μάς χτύπησε ο κορωνοϊός. 


Πρώτον, μας ανάγκασε να συγκεντρωθούμε, να ακούμε κάθε απόγευμα στις έξι τις εκθέσεις του κ. Τσιόδρα, και, δεύτερον, μας ανάγκασε να πειθαρχήσουμε.

Σε πείσμα των προβλέψεων, τα καταφέραμε. Οπως το καλοκαίρι εκείνο του 2004 που καταφέραμε δύο θριάμβους εναντίον του ίδιου μας του εαυτού. Και Euro κερδίσαμε και Ολυμπιακούς οργανώσαμε. Την άνοιξη του 2020 συγκεντρωθήκαμε, πειθαρχήσαμε και τον αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό. Ο εγωισμός του ταπεινώθηκε από αυτούς που κανείς δεν το περίμενε.  


Ποιος ο λόγος να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι; Και ποιος ο λόγος να συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στις οδηγίες περί απόστασης;  


Εξάλλου, η παράδοση ορίζει ότι σε εμάς όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν με μια συναυλία. Και τη συναυλία την έκανε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας. Η αλήθεια είναι ότι αν την άκουγα έξω από το παράθυρό μου, θα κουκουλωνόμουνα, όμως αυτό είναι δικό μου πρόβλημα. Θα μου πείτε, έχει και η επιστροφή στην κανονικότητα τις λακκούβες της.

Πόσοι πιστεύουν ειλικρινά ότι η άρση των περιορισμών θα είναι «σταδιακή»; 

Αρκεί ένας απλός περίπατος στην Αθήνα για να καταλάβουν τι σημαίνει. 


 Αρκετά συγκεντρωθήκαμε, αρκετά πειθαρχήσαμε, άσ’ τον εγωιστή να πάει από κει που ’ρθε και εμείς θα κάνουμε ό,τι ξέρουμε. Κανείς δεν νοιάζεται για τις αποστάσεις εδώ και μερικές ημέρες. 


Θα μου πείτε, για ποιες αποστάσεις μιλάω στα υποτυπώδη πεζοδρόμια της Αθήνας; 


 Και στο κάτω κάτω...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ "ΞΕΡΟΛΑΣ" ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: «Επιστήμονες, σου λέει ο άλλος...» ...ή γιατί πρέπει να ακούμε τους ειδικούς ακόμα κι όταν αλλάζουν τις οδηγίες τους

Ο Μάνος Βουλαρίνος εξηγεί γιατί οι επιστήμονες είναι οι μόνοι που πρέπει να ακούμε με προσοχή, ακόμα και όταν αλλάζουν τις οδηγίες ή τις συμβουλές τους.
 

Με αφορμή τη σταδιακή κόλασ... άρση των περιοριστικών μέτρων (την επίσημη, αυτή που ανακοινώθηκε, όχι αυτή που αποφασίσαμε μόνοι μας) και την οδηγία για τη χρήση των προστατευτικών μασκών ένα νέο τόσο δα κινηματάκι μοιάζει να σχηματίζεται στην ελληνική κοινωνία.  


Το κίνημα «επιστήμονες, σου λέει ο άλλος...» το οποίο είτε ευθέως είτε πλαγίως προσπαθεί να πει πως η εμπιστοσύνη στις οδηγίες των ειδικών μάλλον είναι υπερεκτιμημένη και ίσως καλύτερα να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας αφού και οι επιστήμονες «τη μια τα λένε έτσι και την άλλη τα λένε αλλιώς».

Επειδή θύματα αυτής της, τραμπικού επιπέδου, επιχειρηματολογίας πεφτουν και ευφυείς άνθρωποι (κυρίως όχι βεβαια) επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί, ακόμα και όταν αλλάζουν τις οδηγίες ή τις συμβουλές τους, οι επιστήμονες είναι οι μόνοι που πρέπει να ακούμε με προσοχή.

Για αρχή θέλω να ξαναπώ το ήδη πολύ γνωστό που κάποιοι συμπολίτες φαίνεται να μην μπορούν να καταλάβουν: Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ, ΛΕΜΕ. Πριν από λίγους μήνες κανείς δεν ήξερε την ύπαρξή του και αν οι φίλοι Κινέζοι πρόσεχαν τι βάζουν στο στόμα τους θα παραμέναμε με την άγνοια. Το ότι ο ιός είναι καινούργιος σημαίνει ότι κανείς με τα σωστά του δεν μπορεί να απαιτεί από τους επιστήμονες να δώσουν τις καταλληλότερες οδηγίες με το που τον βλέπουν για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο. Στην πραγματικότητα και οι επιστήμονες τώρα τον ανακαλύπτουν. Τώρα τον μελετούν και τώρα αρχίζουν σιγά-σιγά να υποψιάζονται πώς μπορεί να συμπεριφέρεται, πράγμα που σημαίνει πως είναι αδύνατον τώρα να είναι σίγουροι για όλα.
 

Και που ΔΕΝ σημαίνει ότι οι οδηγίες τους είναι ίσης αξίας με του κυρίου Γιώργου του φούρναρη ή οποιουδήποτε άλλου μη ειδικού.

Γιατί οι επιστήμονες μπορεί να μην ξέρουν τον συγκεκριμένο ιό, αλλά ξέρουν κάτι για το οποίο ο κυριος Γιώργος ο φούρναρης ή οποιοσδήποτε άλλος μη ειδικός έχει μαύρα μεσάνυχτα: τους ήδη γνωστούς ιούς. Κι αυτή η γνώση εξασφαλίζει ότι ακόμα και οι αρχικές τους εικασίες θα είναι σίγουρα πολύ πιο κοντα στην πραγματικότητα από οποιουδήποτε άλλου.  


Γιατί είναι ειδικοί και μάλιστα ειδικοί σε ένα θέμα στο οποίο όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εντελώς άσχετοι. 


Γιατί εκεί που εμείς θα κάναμε λάθος 99 στις 100 φορές, εκείνοι θα κάνουν 5.

Για να το πω με ένα παράδειγμα: στην περίπτωση του νέου κορωνοϊού οι επιστήμονες είναι ο επαγγελματίας οδηγός στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που μέσα στη νύχτα προσπαθεί να βγει από μια κακοφωτισμένη και άγνωστη περιοχή χωρίς GPS κι εμείς είμαστε ο επιβάτης που δεν έχει ξαναπιάσει τιμόνι στα χέρια του. Προφανώς ο οδηγός θα στρίψει σε στενά που δεν πρέπει και θα πρέπει να κάνει πίσω, προφανώς θα πάρει κάποιες φορές λάθος κατεύθυνση, αλλά ακόμα κι έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να μας οδηγήσει στον προορισμό μας.

Στην πραγματικότητα, ακόμα και οι αλλαγές στις οδηγίες και τις συμβουλές είναι ένας επιπλέον λόγος να εμπιστευτούμε τους ειδικούς. Γιατί οι αλλαγές αυτές δείχνουν ότι οι επιστήμονες όχι μόνο ψάχνουν και ανακαλύπτουν τα λάθη που μπορεί να έχουν κάνει, αλλά και ότι δεν κωλώνουν να τα παραδεχτούν. Κι επειδή τα λάθη είναι αναπόφευκτα είναι πολύ προτιμότερο αυτός που τα κάνει να είναι κάποιος που τα ψάχνει και όταν τα ανακαλύπτει μας ενημερώνει, παρά κάποιος που επιμένει σε μια πορεία ακόμα κι όταν καταλαβαίνει πως αυτή οδηγεί στον γκρεμό.


Γι’ αυτό άλλωστε η επιστήμη είναι ανώτερη από κάθε πολιτική ιδεολογία και κάθε θρησκευτική πίστη


Γι’ αυτό πρέπει να εμπιστευόμαστε περισσότερο έναν επιστήμονα από έναν παπά ή από έναν ιδεολόγο αγωνιστή.

Γιατί...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΛΗΚΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Κομμένα τα νυχτοπερπατήματα: Ο κοροναϊός (και η ανοησία) καραδοκεί - Τι σόι οδηγία είναι αυτή που λέει ότι πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας μετά τα μεσάνυχτα;

Του ΒΑΣΙΛΗ Σ. ΚΑΝΕΛΛΗ
Ολες αυτές τις εβδομάδες της πανδημίας, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έβαλε πλάτη. 

Πλην ορισμένων ανοήτων, οι πολίτες κατάλαβαν τους κινδύνους της πανδημίας, σεβάστηκαν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, υπάκουσαν σχεδόν αγόγγυστα στις οδηγίες των επιστημόνων και της κυβέρνησης.

Η συλλογική αλλά και η ατομική ευθύνη δεν αμφισβητείται και μακάρι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας να λειτουργούσαμε με τόσο υποδειγματικό τρόπο.

Δεχθήκαμε ορισμένες φορές και παραλογισμούς, ακούσαμε τον Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα του να μας εξηγεί το καλό μας, ακόμη κι αν δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τις οδηγίες τους.

Ακόμη κι όταν κάποιες αποφάσεις αλληλοαναιρούνταν εμείς είπαμε: «Πάμε όλοι μαζί, θα υπακούσουμε, θα μείνουμε σπίτι, δεν θα κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, δεν θα πάμε εκκλησία, δεν θα αγκαλιάσουμε τον παππού και τη γιαγιά, δεν θα πάμε στα χωριά μας.

Η επιστήμη μπήκε πάνω από την πολιτική κι αυτό είχε αποτέλεσμα. Η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση ως προς τη διαχείριση της κρίσης.

Αλλά… μπάστα που λένε και οι γείτονές μας. Υπάρχουν και κάποια όρια, υπάρχουν και ορισμένες αποφάσεις που φαντάζουν ακατανόητες. Και κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει αν είμαστε πειραματόζωα ή αν απλά κάποιοι λειτουργούν σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο.

Βγάζει η κυβέρνηση το σχέδιο της επόμενης ημέρας και αναφέρει: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοικτούς δημόσιους χώρους από τις 12 π.μ. έως τις 6 π.μ.»

Οπερ έστι μεθερμηνευόμενον: «Ξεχάστε τις μεταμεσονύχτιες τσάρκες γιατί μπορεί να έρθει ένας αστυνομικός να σας κάνει… σύσταση.

Με λίγα λόγια θα κυκλοφορούμε ελεύθεροι όλη την ημέρα, θα πηγαίνουμε σχεδόν παντού, έστω και με μάσκα και με κανόνες υγιεινής.Θα στείλουμε τα παιδιά μας στα σχολεία και θα μπορούμε να ψωνίζουμε στα μαγαζιά, κάποια στιγμή θα μπορούμε να φάμε και στο αγαπημένο μας ταβερνάκι ή να πιούμε το ποτό μας αλλά… μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Μετά σπίτι κι άμα μας αρέσει; Γιατί; Βγαίνουν τα φαντάσματα του κοροναϊού;

Μήπως ο ιός επωάζεται περισσότερο τις βραδινές ώρες;  

Μήπως ο κοροναϊός είναι… νυχτόβιος και μπορεί να κολλήσουμε επειδή θα πάμε μια βόλτα σε… δημόσιο χώρο;

Δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας από το παράθυρο; Μπορούμε να καθόμαστε μέχρι τις 12 παρά ένα στην πλατεία και στο πάρκο αλλά δεν μπορούμε 12 κι ένα γιατί μπορεί να έρθει ο Χαρδαλιάς και να μας τραβήξει το αυτί;

Τι σόι οδηγία είναι αυτή; Πόσο ακατανόητη είναι και ποια είναι η χρησιμότητα της απαγόρευσης που σε κάθε περίπτωση θυμίζει σκοτεινές εποχές;

Να καταλάβουμε ότι αναφορικά με τη χρήση των μασκών μπορεί να μην ήταν σε θέση να μας πουν αν πρέπει να τη φοράμε ή όχι. Κι εκεί που έλεγαν ότι δεν βοηθάει τους πολίτες τώρα την καθιστούν υποχρεωτική.

Και κάποιοι θα θησαυρίσουν από την πώλησή τους, λέω εγώ.

Αλλά γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα τα σχολεία δεν είναι υγειονομική βόμβα; Γιατί δεν εγκυμονεί κινδύνους η παρουσία των παιδιών μας εκεί, όταν γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ασφαλή μαθήματα;
 
Και γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι για το… καλό μας να μην νυχτοπερπατάμε γιατί μπορεί να παραφυλάει ο κοροναϊός σε κάποια γωνία επειδή είναι… μπερμπάντης και τη νύχτα κάνει περισσότερη δουλειά από τη μέρα;

Είπαμε, βάλαμε πλάτη, αντέξαμε, αποθεώσαμε την οργάνωση του κράτους για πρώτη φορά, αλλά...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΛΗΚΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ακροστιχίδα - Τέχνη και ιδεολογία στην εποχή της τρομερής πανδημίας

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σκοπιμότητα
Τοξικότητα
Αμετροέπεια
Μικροψυχία
Αναίδεια
Τύφλωση
Ηθικολογία
Σκαιότητα
Καιροσκοπισμός
Ρυπαρογραφία
Αυθάδεια
Οίηση
Υποτίμηση
Ναρκισσισμός
Αδιαντροπιά
Καταφρόνηση
Ηθοποιία
Σκληρότητα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΛΗΚΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Τολμάτε να το φανταστείτε?



Είμαστε σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, εις το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει τις εκλογές του Ιουλίου 2019 και έχει φτιάξει τη δικιά του δυνατή ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοιού:
 
✔️Για δύο μήνες τις ενημερώσεις στο υπουργείο υγείας έχει αναλάβει προσωπικά ο Παύλος Πολάκης, καπνίζοντας αρειμανίως on camera. Διαπρέπει δε στην αγγλική ορολογία.

✔️Υπουργός Διαχείρισης Κρίσης έχει οριστεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που έχει διαχειριστεί με τη μοναδική του τεχνογνωσία τόσες και τόσες κρίσεις. Στις καθημερινές ενημερώσεις πλαισιώνει τον Παύλο Πολάκη απολαμβάνοντας έναν μερακλίδικο φρέντο καπουτσίνο.

✔️Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σπάει live κάθε Παρασκευή την καραντίνα για να πάει στην αγαπημένη του Αίγινα. Ο κόσμος στο λιμάνι τον λατρεύει.

✔️Ο Υπουργός Πολιτισμού, Σταμάτης Κραουνάκης, μια φορά την εβδομάδα μεταβαίνει προσωπικά στο Σύνταγμα και μοιράζει στον κόσμο δωρεάν πρόπολη, η οποία αποδεδειγμένα θεραπεύει τον κορωνοιό.

✔️Στην Αττική ο συντονισμός έχει ανατεθεί στη Ρένα Δούρου, λόγω της τεράστιας εμπειρίας της στη διαχείριση κρίσεων, που προκαλούν εκατόμβη νεκρών.
 
✔️Το μεταναστευτικό το έχει αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα η κυρά-Τασία Χριστοδουλοπούλου. Με το γλυκό χαμόγελό της έχει κερδίσει τον λαό, ενώ το - προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα - σύνθημά της είναι: 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΛΗΚΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αντιπολίτευση να ’ναι...


Του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Ολα τα είχαμε, η αντιπολίτευση του υποδεκάμετρου μάς έλειπε


Για την κινητή συναυλία της Αλκηστης Πρωτοψάλτη ο λόγος, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ιερά Σύνοδος πήραν τη μεζούρα και διαπίστωσαν πως δεν τηρήθηκε από τους περαστικούς η απόσταση των δύο μέτρων.  


Με βάση αυτό ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να ανοίξουν οι εκκλησίες και δεν ξέρουμε αν βρέθηκε κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την παραίτηση της κ. Πρωτοψάλτη· από το τραγούδι ίσως...

Βρέθηκε, όμως, ο κ. Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω, είναι σαφές. Θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί και εγώ και η Νικολακοπούλου. Τώρα, έχω έναν νόμιμο δρόμο που θα ακολουθήσω, είναι ήδη στα χέρια της δικηγόρου μου. Και θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο μέχρι τελευταία ρανίδα την αμοιβή των 100.000-120.000 εργαζομένων του μουσικού χώρου που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» («Στο Κόκκινο» 27.4.2020).

Αλλα αντ’ άλλων, στα οποία μας έχει συνηθίσει ο γνωστός συνθέτης. Να θυμηθούμε ότι κατά τα καταστροφικό 2015 είχε γράψει: «Καλά το τι γουστάρω που θα ’χουμε καμποϊλίκια δε λέγεται και σιγά που με νοιάζει αν θα πάω και στη δραχμή ας σκάνε όσοι τα ’χουνε σε ευρά». 


Δεν ξέρουμε με ποια ιδιότητα εκπροσωπεί τα συμφέροντά των «100.000-120.000 εργαζομένων του μουσικού χώρου που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Η λογική όμως λέει ότι ένα πνευματικό έργο δεν έχει χωροταξικούς περιορισμούς. Μπορεί να παιχτεί και σε ένα φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, «στου Κούλη τα λημέρια», όπως είπε ο αθυρόστομος τραγουδοποιός αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αναφερόταν σε εκλεγμένο πρωθυπουργό και ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι «λημέρι» κανενός, αλλά ανήκει στον ελληνικό λαό.

Αλλά αυτός είναι ο κ. Κραουνάκης. Ωραίος συνθέτης, Πολάκης όμως στα  social media.  


Μοιάζει με τον τέως υπουργό ακόμη και στην ορθογραφία των αναρτήσεών του: «Το λιγωτερο που μπορω να πω αφου χοροπηδα Κουλης και Μπακογιαννεικο...» έγραψε στο Facebook· με αυτή ακριβώς την ορθογραφία, κι άντε λογικός άνθρωπος να βγάλει άκρη.

Το θέμα όμως δεν είναι οι παραξενιές του συνθέτη· οι περισσότεροι άνθρωποι της τέχνης έχουν ιδιαιτερότητες και πάντα λένε μερικές κουβέντες παραπάνω.  

Το θέμα είναι...

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ευέξαπτος και απρόσεχτος (αστυνομικός) καβαλάρης - Αλήθεια με τι κριτήρια τους επιλέγουν, τους φοράνε στολές, τους δίνουν μηχανές και όπλα??? (Μερακλίδικο video)



Σκληροτάχηλος και ευέξαπτος συνοδός του πρωθυπουργικού συμβούλου Γρηγόρη Δημητριάδη ήτο ο καβαλάρης αστυνομικός που πλάκωσε χωρίς λόγο στο ξύλο πολίτη στην οδό Μιχαλοκοπούλου.

Ο εν λόγω οξυδερκής αστυνομικός πάνω στο μεθύσι της εξουσίας έχει άγνοια βασικών αρχών σε μία μικρή και κλειστή κοινωνία όπως η ελληνική.




Αυτό δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι παραπάνω. Είναι λάθος. Θα μπορούσε το αθώο θύμα να είναι ανιψιός του Γιάννη του Σουγιά. Εκτελεστής της Μαφίας. Να έχει γιο τρελαμένο ο οποίος θα δει το video και θα θελήσει να εκδικηθεί για τον πατέρα ρου. Να είναι μέλος της οργάνωσης Σατανιστών Ο Θέος συγχωρεί, ο Σατάν όχι. Θα μπορούσε επίσης το θύμα να είναι ασυμπτωματικός του Coronavirus και τις επόμενες μέρες να “ταξιδέψουν” τόσο ο αστυνομικός, όσο και όσοι ήλθαν σε επαφή μαζί του.

Οπότε που πάει αυτό το άμυαλο παληκάρι να μπλέξει με ένα άγνωστο που απλώς οδηγεί τη μηχανή του.

  Αλήθεια με τι κριτήρια τους επιλέγουν, τους φοράνε στολές, τους δίνουν μηχανές και όπλα;

Πέρα από αυτό εάν η συμπεριφορά του περάσει ατιμωρητί...

ΒΙΒΛΙΟ: ΔΩΡΕΑΝ το ηλεκτρονικό βιβλίο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου και της Dr Νατάσσας Πιπεροπούλου με τίτλο: «Εισαγωγή στη Διοίκηση Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης»


       Σήμερα ενώ γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων περιμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των Σχολείων της Πατρίδας μας, φέρνουμε στην προσοχή σας το βιβλίο που συνέγραψαν ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος και η κόρη του Dr Αναστασία-Νατάσσα Πιπεροπούλου  η οποία είναι Ψυχολόγος στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά. 
 
     Καθώς ο ‘κορονοϊός’ μας ‘έκλεισε’ στα σπίτια μας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας που αυτή η νέα κοινωνική πραγματικότητα έχει φέρει όχι μόνο στην Πατρίδα μας αλλά σε όλη την Υφήλιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, γονείς και παιδιά, και φυσικά οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων τον ελεύθερο χρόνο και να διαβάσουμε κάποια ενδιαφέροντα βιβλία.  

     Το βιβλίο είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα και κυκλοφορεί παγκοσμίως από τον Άγγλο – Γερμανό – Δανέζικο Διεθνή Εκδοτικό Οίκο Bookboon.com σε ψηφιακή μορφή.

     Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Managing Primary and Secondary SchoolsA Primer  (σε ελεύθερη μετάφραση: «Εισαγωγή στη Διοίκηση Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»)

      Όσοι και όσες το επιθυμούν μπορούν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό βιβλίο ΔΩΡΕΑΝ και να το «κατεβάσουν» σε μορφή PDF από τον παρακάτω σύνδεσμο:


    
     Το βιβλίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδεία όπως αυτή αναπτύχθηκε στον δικό μας χώρο στην Αρχαία Ελλάδα, το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, και αποδίδοντας την δέουσα για ιστορικούς λόγους προσοχή σκιαγραφεί τα θέματα παιδείας στην Αρχαία Κίνα και στην Ινδία.

     Το ψηφιακό βιβλίο ερευνά σε παγκόσμια κλίμακα τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά δεδομένα επιχειρώντας μία πρωτότυπη διασύνδεση των θεμάτων της Επιστήμης και Τέχνης του Μάνατζμεντ και της Παιδείας. Στο βιβλίο γίνεται σύντομη αλλά κατατοπιστική περιήγηση στα σημερινά συστήματα Παιδείας καθώς και αναλυτική αναφορά στην «ειδική αγωγή» σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης, της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

     Το ηλεκτρονικό βιβλίο που συνέγραψαν πατέρας και θυγατέρα πρωτοτυπεί καθώς παρουσιάζει την Διοίκηση ως...

Σαν σήμερα (30/4/ΧΧΧΧ)

311: H χριστιανική θρησκεία αναγνωρίζεται επίσημα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με διάταγμα του αυτοκράτορα Γαλέριου Βαλέριου Μαξιμιανού .

1803: ΟΙ ΗΠΑ αγοράζουν από τη Γαλλία την περιοχή της Λουϊζιάνας με τιμή 20 δολαρίων να τετραγωνικό μίλι. Συνολικό τίμημα 15 εκατομμυρια δολάρια
1821: Το Συνέδριο των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων στο Λάιμπαχ (σημερινή Λιουμπλιάνα) αποδοκιμάζει την ελληνική επανάσταση.

1919: Επικυρώνεται στη Διάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού η αποστολή ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, με σκοπό  να προστατεύσει τον χριστιανικό πληθυσμό στην περιοχή και να επιβάλει την τάξη .

1925: Ο Ολυμπιακός, ενάμιση μήνα μετά την ίδρυσή του, δίνει τον πρώτο αγώνα του στο ποδηλατοδρόμιο, το κατοπινό στάδιο Καραϊσκάκη. Νικά τη γαλλική ομάδα του πλοίου «Ζαν Ντ' Αρκ» με 5-0.

1915: Γεννιέται ο ποιητής Νίκος Γκάτσος
1883: Πεθαίνει ο γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Εντουάρ Μανέ
1945: Αυτοκτονεί ο Αδόλφος Χίτλερ  και η  Εύα Μπράουν  μία ημέρα μετά το γάμο τους.

1989: Πεθαίνει ο ιταλός σκηνοθέτης και «πατέρας» του σπαγγέτι - γουέστερν Σέρτζιο Λεόνε


 2014: Πεθαίνει, σε ηλικία 71 ετών από πνευμονία ο Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς.  










2018:  Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο εκδότης Γίωργος Κουρής μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
 





2019  Πέθανε  σε ηλικία 74 ετών στο σπίτι του στο Τέξας ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Τσουμπάκα στις ταινίες Star Wars